שלום רב למנהלי הפורום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום רב למנהלי הפורום
    רחלי אור
    03/06/2010

אשמח שתקראו מאמר שלי בנושא הצללות, מהיבט נפשי , תקשורת , ואהבת המים.והתינוק.
    חשוב לציין שאניעובדת במים כבר 25 שנים, פעם הצללתי אלפי תינוקות והיות הדרך שלי שונה, הרבה יותר קשובה .
    הרפלקס לא צריך להישמר ,ולא ישמר,כמו שאר רפלקסי הינקות, תינוק ילד מבוגר כולם יכולים בכל גיל לילמוד לצלול, הנכון הוא לעשות את זה מהקשבה ,ולא משליטה, ולא שכל מי שמתחשק לו ידחוף את ראש ילדו תינוקו למים, המאמר שלי , תינוק בא לעולם הקשבה ולהיות קשוב, נמצא באתר 'כמו דג במים, אשמח שתקראו ותגיבו.
    ברכות רחלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב למנהלי הפורום

הוספת תגובה

• האם הצללת תינוקות מסוכנת

ד``ר גיא שטויר
    05/06/2010

רחלי שלום
    המאמר מרתק. תודה. השכלתי.
    למרות שזה לא המקום לדיונים אקדמים מאמרך אכן מעלה שאלה לגבי אפקטים ארוכי טווח של הצללה שלא מתוך רצון בילדים.
    בחולדות שהן שחייניות מעולות ידוע שבמידה ושמים אותם במים שלא מרצונן נוצרת אצלהן תגובת לחץ אשר נשארת אצלהן לשנים ולעיתים לכל החייםץ תגובה זו מתבטאת בירידה משמעותית ביכולת הקוגנטיבית ושינויים התנהגותיים המתאימים למצבי מתח/לחץ. זה ככל הנראה נכון לכאב בבני אדם ואולי אפילו למתח/לחץ/חרדה.
    תינוקות אשר חווים כאב "ישמרו" על תגובת הלחץ לשנים. מחקרים הראו שתינוקות אשר עוברים ברית מילה על ידי מוהל (ללא אילחוש מקומי) ולא על ידי רופא יסבלו מתגובות קשות יותר ומכאב עז יותר כאשר יקבלו את חיסוני הילדות בהמשך. יתרה מזו, מצבי לחץ גורמים לשינוי ממושך מאוד בסינפסה העצב-שריר של בני אדם ולפגיעה מתמשכת בתפקודים הקוגנטיבים שנים רבות לאחר חלוף המצב המלחיץ.
    למרות שאין בידי מידע לגבי אפקט של הצללה כנגד רצון הילד ניתן להעריך שקיים סיכון תיאורטי שכזה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו