מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת ריאות ואזינולד09/06/2010
שלום רב,
בני בן השנה ועשרה חודשים סובל מחום מזה 5 ימים, התחיל בחום גבוה של 40 ובימים האחרונים החום עולה בעיקר משעות הצהריים ומגיע לסביבות 38.8-39. בין התקפי החום מתנהג כרגיל למעט חוסר תיאבון. משתעל מזה כשבועיים שלושה, מקיא מדי פעם תוך כדי שיעול. נבדק על ידי רופא 3 פעמים השבוע, ללא ממצאים. בבדיקת דם ספירה ושקיעה לא נמצאו ממצאים לא תקינים למעט CRP4.2. הרופא ממליץ לבצע צילום ריאות לשלילת דלקת ריאות. אנו כהורים חוששים מהצילום שכן מרגישים שצלמנו מספיק עד כה, רק לפני 5 חודשים צולם עקב דלקת ריאות וצולם פעם נוספת לפני כשנה עקב חשד לדלקת ריאות (הבדיקה היתה תקינה).לפנים משורת הדין עקב לחציי, רשם לי הרופא מרשם של אזינול לשלושה ימים למרות שלדעתו כדאי לבצע צילום כדי להיות בצד הבטוח. אנו מרגישים נוח יותר דווקא עם נושא האנטיביוטיקה ולא עם נושא הצילום.
שאלתי, האם אוי נוהגים נכון והאם אנטיביוטיקה זו יעילה בטיפול בדלקת ריאות שכן מנסיון העבר ילדיי טופלו במוקסיפן כשהתגלתה דלקת ריאות, האם אנטיביוטיקה זו מעלה את הסיכוי להישנות הדלקת?
בקיצור, עייפנו, התייאשנו, נשמח לעצתכם.
לילה טוב והמון תודה,
ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בדלקת ריאה
ד``ר גיא שטויר30/06/2010ד שלום
אני מקווה ששלום לבנך. הרופא המטפל בבנך לקח את הסיפור ממך באופן בלתי אמצעי במהלך ראיון רפואי, בדק את בנך, את כלל בדיקות המעבדה וראה את צילומי החזה הקודמים. אני מעריך שלפני שהחליט את שהחליט עלו מספר אפשרויות בפניו וההערכה הקלינית שלו הייתה שיש לבצע צילום ואולי גם שיש לקחת אנטיביוטיקה. מאחר ואני לא חשוף לכלל המידע הזה לא אוכל לתת חוות דעת נוספת או סותרת. אם אינך מרוצה משום שמחלתו של בנך חוזרת ולא נמצא לה מזור יש טעם לגשת לחוות דעת נוספת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)