סטרידור חוזר לתינוק בן 8 חוד'

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סטרידור חוזר לתינוק בן 8 חוד'
    אושר
    02/07/2010

שלום,
    בני מאז היותו בן 4 חוד' בערך חוטף את וירוס הסטרידור מידיי חודש גם עכשיו ובעיקר בימים חמים אני כבר ממש אובדת עצות הוא מקבל המון סטרואידים (אנאלצייה- בדיקורד,,אפילו ונטולין,ולעיתים קרובות מאוד בטניזול) לצערי כל התרופות האלו מוכרים לי מאוד כי ביתי בת ה3 סובלת מאסתמה מגיל שנה והיא מקבלת טיפול מונע של בודיקורד מידיי יום.
    האם ייתכן שבני מקבל מידיי חודש התקפים אלו בתדירות כ"כ גבוהה? האם יתכן שזה מגיע ממקור אחר בדרך זו? אם כן ממה ? אני ממש מפחדת שהוא הולך בדרכי אחותו וכבר מגיל שנה יקבעו רופאיו שהוא גם אסמתי וכי יש צורך בטיפול מונע קבוע .
    שאלה נוספת - האם בודיקורד יכול לגרום להתקפי כעס ,זעם אם משתמשים בו באופן יומיומי?(כמו הבטניזול)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סטרידור חוזר

ד''ר ארנון אליצור
    02/07/2010

שלום אושר,

סטרידור בד"כ מטופל בסטרואידים בשיאוף או פומית אך לא בונטולין. אם בנך מקבל ונטולין, הרופא המטפל מתרשם ככל הנראה שהוא גם מצפצף. אם יש סיפור משפחתי של אסתמה או אלרגיה אכן קיים סיכון מוגבר להתפתחות אסתמה. מאחר ומדובר בתינוק קטן אני סבור שכדאי לפנות לרופא ריאות ילדים להערכה וקביעת צורך בירור או טיפול מונע.
    בכל מקרה, הטיפול המונע הינו בטוח ואינו גורם להתקפי כעס כמו שבטנזול עשוי לגרום. במילים אחרות, אם לבתך יש התקפי זעם, לא הייתי "מאשים" את הבודיקורט בכך.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו