שעלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שעלת
    יפעת
    10/07/2010

שלום,

בני בן 6 וחצי משתעל מזה חודשיים.. בבוקר השיעול הוא בין יבש לקצת ליחתי , בלילה שעה אחרי ההרדמות , בני מתעורר עם תחושת חנק ומחזיק את החזה כאילו משהו " תקוע לו שם ", והשיעול לעיתים מסתיים בהקאה.
    בזמן פעילות גופנית גם מופיע התקף שיעול שלעיתים מסתיים בהקאה. טופל במדכאי שיעול , אך ללא שיפור . צילום חזה תקין. טופל באזניל למשך 3 ימים, אך ללא שיפור. רופא ריאות טוען שזה כנראה שעלת ונתן לי שוב אזניל למשך 5 ימים , אך אין הטבה . בדיקות דם לנוגדני השעלת יהיו רק בסוף החודש , אך בספירת דם כל המדדים תקינים למעט % לימפוציטים - 29.4 קצת מתחת לטווח ו % אזאנופילים 8.9 , קצת מעל הטווח . האם ספירת הדם יכולה להעיד על משהו ?
    האמת היא שאני ממש מיואשת , מה עוד ניתן לעשות ?

תודה
    יפעת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שעלת

הוספת תגובה

• שיעול ממושך וספירת דם לא תקינה.

ד``ר גיא שטויר
    13/07/2010

יפעת שלום
    על מנת לפרש תוצאות ספירת דם אנו זקוקים לכל המדדים.
    במידה והספירה הכללית 10,000, לדוגמא, אזי מדובר בכמות איאוזינופילים גבוהה מהצפוי. ממצא שכזה מלווה לעיתים מחלות אלרגיות. בשעלת, לרוב, הלימפוציטים גבוהים מאוד ולכן ספירת הדם איננה מתאימה לשעלת.
    בשל כל הנאמר לעי"ל, אני מציע, לחזור לרופא הריאות ילדים שלכם להערכה חוזרת
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו