סקווסטרציה באונה תחתונה בריאה שמאלית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סקווסטרציה באונה תחתונה בריאה שמאלית
    ד``ר גיא שטויר
    16/09/2010

שלום רב!
    אני בהיריון בשבוע 26...בסקירה המאוחרת שהייתה לי בשבוע 23 גילו סקווסטרציה באונה תחתונה בריאה שמאלית לעובר הסבירו לי על הממצא אך רציתי לדעת איפה אני יוכל לקבל עוד מידע לגביו??
    מה ההשלכות שלו לאחר הלידה?איך מתבצע הניתוח??איך הוא יחיה עד הניתוח איזה מגבלות יהיו לו לאחר הניתוח ולפניו???

אשמח לקבל מידע ....

בתודה מראש

לינוי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מום ריאתי מולד

ד''ר ארנון אליצור
    19/09/2010

שלום לינוי,

באופן עקרוני ישנם מספר סוגי של מומים ריאתיים מולדים (סקווסטרציה היא אחד מהם) המאובחנים בסקירת מערכות. בד"כ קשה לקבוע את סוג המום אלא אם כן רואים בסקירה מאפיינים קלאסיים (לדוגמא כלי דם המזין את האיזור).
    לא משנה מה המום הספציפי, יש לבצע סקירות חוזרות עד הלידה. בחלק מהמקרים הממצא גדל ולוחץ על הריאה ובחלק מהמקרים הוא נסוג ונעלם עוד לפני הלידה.
    בד"כ, אם הממצא אינו גדול, לא יהיו בעיות מיוחדות בלידה ולילד לא יהיו כל מגבלות. הסכנה העיקרית בממצאים אלה היא של זיהומים חוזרים. באיזה שהוא שלב לאחר הלידה יש לבצע CT על מנת להעריך במדויק את גודלו של הממצא ואת מיקום כלי הדם. בד"כ ממצאים אלה מוצאים בניתוח, אם כי זה לא דחוף מיד לאחר הלידה ואפשר לחכות שהילד יגדל מעט. לגבי אופן הניתוח והאפשרויות הניתוחיות כדאי להתייעץ עם הכירורג.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודל

סיון
    05/05/2016

היי,
    אשמח לדעת מהו הגודל הממוצע או מה נחשב "לא גדול" בממצא של סקווסטרציה או CCAM? יחסית לשבוע 25
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודל - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    11/05/2016

לא זאת צורת ההערכה
    הרבה יותר חשוב לדעת אם יש לחץ על הלב וכתוצאה מכך יצירת תהליך של צבירת נוזלים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו