מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סקווסטרציה באונה תחתונה בריאה שמאליתד``ר גיא שטויר16/09/2010
שלום רב!
אני בהיריון בשבוע 26...בסקירה המאוחרת שהייתה לי בשבוע 23 גילו סקווסטרציה באונה תחתונה בריאה שמאלית לעובר הסבירו לי על הממצא אך רציתי לדעת איפה אני יוכל לקבל עוד מידע לגביו??
מה ההשלכות שלו לאחר הלידה?איך מתבצע הניתוח??איך הוא יחיה עד הניתוח איזה מגבלות יהיו לו לאחר הניתוח ולפניו???
אשמח לקבל מידע ....
בתודה מראש
לינוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מום ריאתי מולד
ד''ר ארנון אליצור19/09/2010שלום לינוי,
באופן עקרוני ישנם מספר סוגי של מומים ריאתיים מולדים (סקווסטרציה היא אחד מהם) המאובחנים בסקירת מערכות. בד"כ קשה לקבוע את סוג המום אלא אם כן רואים בסקירה מאפיינים קלאסיים (לדוגמא כלי דם המזין את האיזור).
לא משנה מה המום הספציפי, יש לבצע סקירות חוזרות עד הלידה. בחלק מהמקרים הממצא גדל ולוחץ על הריאה ובחלק מהמקרים הוא נסוג ונעלם עוד לפני הלידה.
בד"כ, אם הממצא אינו גדול, לא יהיו בעיות מיוחדות בלידה ולילד לא יהיו כל מגבלות. הסכנה העיקרית בממצאים אלה היא של זיהומים חוזרים. באיזה שהוא שלב לאחר הלידה יש לבצע CT על מנת להעריך במדויק את גודלו של הממצא ואת מיקום כלי הדם. בד"כ ממצאים אלה מוצאים בניתוח, אם כי זה לא דחוף מיד לאחר הלידה ואפשר לחכות שהילד יגדל מעט. לגבי אופן הניתוח והאפשרויות הניתוחיות כדאי להתייעץ עם הכירורג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגודל
סיון05/05/2016היי,
אשמח לדעת מהו הגודל הממוצע או מה נחשב "לא גדול" בממצא של סקווסטרציה או CCAM? יחסית לשבוע 25
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגודל - תגובה
ד``ר גיא שטויר11/05/2016לא זאת צורת ההערכה
הרבה יותר חשוב לדעת אם יש לחץ על הלב וכתוצאה מכך יצירת תהליך של צבירת נוזלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)