AVM ריאתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• AVM ריאתי
    דניאל
    16/09/2010

שלום!
    אני בת 30, אחרי PE, ו TIA חולף, בעלת קרשיות יתר הומוזיגוטית לפקטור II. מטופלת בקומדין.
    סביב הבדיקות לבירור כיצד עבר קריש מדם וורידי לעורקי נשלחתי לבצע TCD+ הזרקת בועיות. הבדיקה יצאה חיובית עברו (19 ׁMES) המתאימים ל right to letf sunt. נשלחתי לבצע TEE. שם נצא PFO קטן דו צדדי.
    בתה"ש נאמר לי כי לא ניתן לצנתר את המקום בשל גודלו אלא רק בניתוח. נשלחתי לחוות דעת שניה אצל מומחה למומי לידה וכשהוא ראה את ה TEE הוא לא הצליח לראות את הבועיות וטען שאולי מדובר ב AVM ריאתי.
    אציין כי אני בשיקום ריאות עקב ירידה בנפחי הריאה, מבחן מאמץ משולב הראה בעיה קרדיווסקולרית עם אפשרות של מחלת כלי דם ריאתית. קשה לי להתאמץ אני מרגישה כאבים בחזה וכן עברתי לפני כ 4 חודשים אירוע של מיצר אוויר שלווה בירידה בסיטורציה (75%) כאבי בחזה וקושי בנשימה.מאז כאבים חוזרים וחשש להישנות האוויר.
    CT אנגיו שלל תסחיף חוזר.
    האם למרות הכל יכול להיות שאכן מדובר ב AVM?
    במה מתבטא הAVM? האם גורם למחלת ריאות???
    האם ייתכן גם AVM וגם PFO?
    עצם העובדה שנעשה CT אנגיו אומנם בשאלה של תסחיף אם היה ממצא שכזה לא היו מציינים אותו? מבולבלת מאוד וזקוקה לעזרה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    AVM ריאתי

הוספת תגובה

• AVM

ד''ר ארנון אליצור
    19/09/2010

שלום דניאל,

אין ספק שאת סובלת ממצב מורכב. לא ברור לי ממה שכתבת אם את נמצאת במעקב של רופא ריאות או לא. פה אין מקום לתשובה אינטרנטית אלא צריך לפנות לרופא ריאות עם כל הבדיקות שנעשו עד היום (אקו, CT, תפקודי ריאה וכו').
    באופן כללי - יתכן שיהיה גם PFO וגם AVM ריאתי אולם גם אקו עם בועיות וגם CT אנגיו הן 2 בדיקות שמזהות AVM ריאתי היטב. אם שתי הבדיקות תקינות סביר שאין AVM ריאתי משמעותי.
    שוב, אני ממליץ שתפני עם כל הבדיקות לרופא ריאות אם עדין זה לא נעשה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו