מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אסטמת ילדים וטיפול בחדרי מלחיעלה06/10/2010
בני בן 1.7 ברקע RSV בגיל 6 שבועות (אשפוז שבועיים) ו- 2 התקפי אסטמה קשים שכללו ירידה של סיטורציה בשינה (הוריד רק בשינה) ואשפוז של שבוע.
מקבל באופן קבוע בודיקורט (היתה תגובה לא טובה לסינגולייר) היה התקף נוסף ראש השנה ובגלל החג ואי הרצון לאשפוז נתנו טיפול של בטמיזול (בהנחיית רופא) למס' ימים.
1. כרגע לפני בקורת נוספת אצל מומחה ורציתי לדעת לאור ההסטוריה מה טיב הטיפול היומישהוא מקבל אם בסופו של דבר מגיעים למצב של בטמיזול, והאם הבודיקורט באמת משפיע (אולי יש לך לינק למאמר בנושא)
2. נאמר לי כי בנוסף להכל ניתן לעזור לו בטיפולים בחדרי מלח אני לא מאוהבי האלטרנטיביים מנסיונך האם ניתן לראות שיפור בילד שעושה טיפולים בחדרי מלח?
(חדר המלח יהיה בנוסף לטיפול ולא יחליפו).
תודה רבה וסליחה על האורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטמת ילדים וטיפול בחדרי מלח - תגובה
ד''ר ארנון אליצור06/10/2010שלום יעלה,
הטיפול בילדים קטנים עם אירועים חוזריםשל צפצופים בעקבות RSV משמעותי בינקות יכול להוות אתגר לא פשוט.
לא ברור לי אם היית עד כה אצל מומחה או לא. ילד שאושפז כבר 3 פעמיים עם התקפים קשים בהחלט צריך לראות רופא מומחה. יש צורך להבין מה מעורר את ההתקפים, מתי הם מתרחשים, האם הילד בריא בין ההתקפים, האם יש נטיה אלרגית, האם יש חשיפה לעישון או בע"ח בבית ועוד.צריך לדעת אם פרט לכך הילד בריא בד"כ או סובל מבעיות נוספות (דלקות ריאה, דלקות אוזניים, חוסר עליה במשקל, שלשולים, נחירות ליליות ועוד). אז צריך המומחה לבדוק את הילד לראות את בדיקות הדם שנעשו ואת צילומי החזה ולהחליט לגבי צורך בבירור נוסף. רק לאחר כל זאת מגיע שלב הטיפול - איזה תרופה, באיזו טכניקה ולכמה זמן.
ברור לאור כל זאת שלפני שמחפשים טיפולים אלטרנטיביים שונים צריך לוודא שכל הבירור הזה נעשה.
לגבי חדרי המלח- אין עבודות מחקריות שמראות יעילות לסוג זה של טיפול (פרט אולי לכיסיו של המפעיל...). מבין הפונים לשם, יש אנשים שמדווחים על שיפור ויש כאלה שמדווחים על חוסר שינוי או הרעה.
לשיקולך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפרטת....
יעלה06/10/2010אנחנו בטיפול מומחה נפגשנו עם הרופא פעם אחת ועכשיו בדרך להתייעצות שנייה (הילד ראה מומחה עוד קודם אבל עזבנו אותה כי לא אהבנו את הגישה)
אין לילד שוב תגובות אלרגניות ולמעשה לא מצאו עדין את הגורם המעורר את ההתקפים.
אני אסמטית ולבעלי היה סטרידו ולכן חושדים שעל רקע תורשתי.
אני מבהירה שוב שהיה את ה- RSV ולאחר שנה החלו ההתקפים המדוברים במהלך השנה כשחלה היה זקוק לאנהלציות.
לאור המקרה בראש השנה עלו לי ספקות לגבי הטיפול הניתן כי נראה שבודיקורט זה על בסיס "ניתן למען הסר ספק".
לא עשו לו צילום ריאות בתקופה האחרונה הצילום האחרון מבי"ח (4 חודשים) ולא היו ממצאים מיוחדים.
יש בכלל דרך למנוע את ההתקף הבא או שאנחנו על "פצצת זמן"?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפרטת.... - תגובה
ד''ר ארנון אליצור06/10/2010שלום יעלה,
יש ילדים שסובלים מהתקפים קשים של צפצופים סביב מחלות ויראליות וטיפול מונע לא תמיד יעיל. לעיתים טיפול בבטנזול יחד עם אינהלציות ונטולין בתחילת הופעת הצפצופים מצליח למנוע הידרדרות והגעה לאישפוז.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)