מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקות ריאה חוזרותקרן קקון25/10/2010
לפני כשנתיים כשביתי הייתה בת 3 ו9 חודשים חלתה בדלקת ריאות משמעותית היא אושפזה ולאחר יומיים המצב התדרדר והיא הועברה לטיפול נמרץ,החליטו להרדים אותה ולהנשים אותה,כך היא הייתה במשך 9 ימים..ברוך השם עבר בשלום והיא התאוששה! עברו שנתיים מאז היא מפתחת דלקות ריאה חוזרות...היא אושפזה מהפעם הראשונה עוד 5 פעמים.(לא הגענו למצב הראשוני ברוך השם) ושוחחרה לאחר כמה ימים..יש לציין כי בכל באופן שיש לילדה חום אני רצה למיון כיוון שהדלקות ריאה שלה סמויות והרופאים בקהילה לא שומעים..אז צילום חזה בכל פעם. לגבי הבדיקות אז ככה..בדיקת זיעה-תקין.
בדיקת CH 50-תקין. בליעת בריום-תקין,הדלקת מופיעות בכל פעם בצד אחר אני מתעקשת לעשות בדיקת MRI כיוון שיש לי הרגשה שיש עצם זר,דיברו איתי שצריך קודם לעשות את הברונכוסקופיה ואח"כ את ה-CT,לא נראה לי שהבדיקות הללו יצליחו לגלות באם אכן מדובר בעצם זר,,למרות שה-MRI כן,כל זאת כמובן מתחקיר שלי כך אני חושבת...מה דעתך בנושא,(הרופא של ביתי טוען כי לא ממולץ לעשות MRI בריאות) תשובתך בדחיפות תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות ריאה חוזרות - תגובה
ד''ר ארנון אליצור25/10/2010שלום קרן,
אני חושב שאת צריכה לפנות לרופא ריאות. צריך לראות את כל הצילומים שנעשו.
שאיפת גוף זר היא בד"כ אירוע שזוכרים אותו (היה כזה אירוע?) ושגורם לדלקות ריאה חוזרות באותו מקום ולא במיקומים שונים.בהיעדר סיפור מתאים ובנוכחות דלקות במיקומים שונים לא ברור לי למה לחפש גוף זר.
אם חושבים על גוף זר, יש לעשות ברונכוסקופיה. בדיקת CT טובה כדי להראות פגיעה במבנה הריאה. MRI היא בדיקה שכמעט ואינה נעשית כשמדובר בריאות כי היא פחות רגישה לאבחון פתולוגיות בריאה.
בילדה אם דלקות ריאה חוזרות במיקומים שונים יש בירור שצריך להיעשות שלא כולו נעשה. לפיכך אני ממליץ שתפני למומחה ריאות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)