מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחון CF ע"י תבחין זיעהנועה11/11/2010
הבת שלי בת שנה ושמונה חודשים, בעבר היתה לה דלקת ריאות חמורה ומהלידה למעשה היא לא עולה במשקל לפי העקומות של משרד הבריאות. כרגע שוקלת כ- 9.5- 10 ק"ג.
מידי חורף ועונות מעבר, אנחנו נעזרים באינהלציות וטיפול מונע של בודיקורט.
לאחרונה רופא הריאות ילדים שלה הציע שנעשה תבחין זיעה. כמובן שמיד חיפשתי בפורום הזה ובגוגל וחשכו עיניי. רק השם של המחלה הזו, סיסטיק פיברוזיס, מחריד אותי.
הבת שלי עברה אישפוז של כמעט חודש במהלכו, עד כמה שאני זוכרת, בדקו גם את העניין הזה, אבל אני לא בטוחה.
בגלל שהיא עברה כל כך הרבה בדיקות לא נעימות בחייה עד כה ואני מאוד מעוניינת לחסוך לה את הבדיקה, ככל שניתן כמובן. הבנתי מהפורומים שמדובר בבדיקה לא נעימה.
שאלתי היא - לאור שהמחלה היא גנטית, האם ניתן לאבחן את המחלה על ידי בדיקות שלי ושל בעלי. אציין כי לפני ההיריון עברנו בדיקות גנטיות אך אינני זוכרת אם נבדקנו גם ל-CF.
לתשובתכם בהקדם אודה. מפלס החרדה שלי עולה מרגע לרגע.
שוב תודה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון CF ע"י תבחין זיעה - תגובה
ד''ר ארנון אליצור11/11/2010שלום נועה,
אענה לך ישר ולענין - לכי לעשות את הבדיקה.
במרבית הילדים הבדיקה נעשית בעיקר כדי לשלול את המחלה ולא לאשרה. לפיכך העובדה שהופניתם לבדיקה לא בהכרח צריכה לגרום לך לדאגה.
הבדיקה היא פשוטה, לא כואבת, אולי מעט לא נעימה אבל להערכתי פחות קשה מבדיקת דם.בדיקות גנטיות לכם לא יספקו תשובה סופית ותבחין הזיעה הוא בדיקת הבחירה לשלילת המחלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון CF ע"י תבחין זיעה - תגובה
ד``ר גיא שטויר11/11/2010נועה שלום
חרדה נובעת מחוסר ידיעה. לכן, הדרך להפיג את החרדה היא לבצע את הבדיקה.
בשל נפיצות המחלה, לטעמי ולטעמן של רבות ממדינות העולם יש לבצע תבחין זיעה לכל יילוד עם לידתו. אבחון מוקדם יכול לעזור עד מאוד בעוד שעיכוב באבחון מכל סיבה שהיא עלול לגרום לנזק לא הפיך וחמור עד מאוד.
חוסר עלייה במשקל או דלקת ריאה קשה או חוזרת הם סיבות טובות לבצע את התבחין מוקדם ככל האפשר.
לא מדובר בבדיקה חודרנית. זאת לא בדיקת דם. מדובר בבדיקה של הזיעה בלבד וחוסר הנוחות נובע לכל היותר מהרגשת עקצוץ קלה ומהצורך לשאת את המיכשור המינימאלי לכמחצית השעה.
אבחון גנטי אינו שולל CF !!!
בארץ יודעים לבדוק את 15 הסיבות (מוטציות) הנפוצות למחלת הCF.
לעומת בדיקה חלקית זו במדינות רבות בעולם ובכל מדינות ארה"ב נעשית בדיקה לכל היילודים. בכל חשד מתבצעת בדיקה נוספת. בחלק ממדינות ארה"ב בודקים את 1000 המוטציות הנפוצות ובחלק ממדינות ארה"ב (קליפורניה לדוגמא) לא מסתפקים בבדיקה "חלקית" שכזו אלא מבצעים בדיקה של כל המוטציות.
עבודות מראות שביצוע אבחון גנטי חלקי עשוי לעכב משמעותית את גילוי הבעייה מתוך הערכה מוטעיית שבדיקה גנטית שוללת CF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)