אינהלציה לתינוקת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אינהלציה לתינוקת
    לימור
    06/12/2010

שלום רב,
    ביתי בת שנה וחמישה חודשים, נולדה בשבוע 27 והוגדרה כחולה במלחת ריאות כרונית.
    התחילו לה ציפצופים בריאות (לאחר שבועיים של שיעול ליחתי) ביום ראשון. מומחה לריאות אמר לי לתת לה אינהלציות כך שסך התמהיל הסתכםב- 3 מ"ל כדלקמן: 2 מ"ל של בודיקורט+0.5 מ"ל של אירובנט+0.5 מ"ל של ברקלין
    כמו כן אמר לי לתת את התמהיל הנ"ל 3 פעמים ביום במשך 3 ימים. יש לציין ששאלתי אותו מס' פעמים אם התמהיל לא חזק מידי לתינוקת והוא אמר לי שלא. הספקתי לתת לה את האינהלציות כבר 4 פעמים, כל פעם שאני נותנת לה אני מרגישה שהיא לא רגועה, דופק מהיר ושהשיעול שלה נהיה תכוף יותר, חזק יותר ועמוק יותר, או במילים אחרות מצב השיעול מחמיר אבל אחרי שעה בערך השיעול נרגע אבל עדיין קיים כמו בהתחלת הטיפול.
    שאלתי היא האם לדעתכם התמהיל הנ"ל לא חזק מידי לתינוקת?
    האם זה תקין שאחרי כל אינהלציה מצבה מחמיר כפי שציינתי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אינהלציה לתינוקת

הוספת תגובה

• אינהלציה לתינוקת - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    07/12/2010

ליאת שלום

אכן מדובר במינון גבוה אולם במקרים מסוימים אין מנוס מטיפול במינונים שכאלו על מנת להשיג השפעה ו3 ימי טיפול אינם פרק זמן ממושך.
    חוסר התגובה המיידי לטיפול ואולי אפילו החמרה אינו רגיל ומחייב הערכה חוזרת על ידי רופא הריאות. מאחר וחלק מתופעות הלואי עשויות לנבוע מהבריקלין (אשר ניתן במינון רגיל) ועד להערכה החוזרת ניתן לנסות להוריד את מינון הבריקלין ל0.25 (במקום 0.5 מ"ל)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתגובה

לימור
    07/12/2010

היי ד"ר,
    שוחחתי עם הרופא ריאות טלפונית ועדכנתי אותו כי ביקרתי אצל רופאת המשפחה שבדקה שוב הבוקר את ילדתי ואיבחנה כי עדיין קיימים ציפצופים ואף החלו חירחורים וכי המלצתה היא להתחיל מיידית בטיפול של אנטיביוטיקה של אזניל ל-3 ימים 2.5 סיסי פעם ביום (היא שוקלת 10 ק"ג) .תגובתו הייתה כי אכן ניתן להתחיל את האזניל אך ל-5 ימים עם מינון של 2.5 סיסי ואף הוסיף כי יש להמשיך בטיפול של האינהלציה....הדגשתי לו שוב באותה שיחה כי ביתי לא מגיבה טוב לאותן האינהלציות כפי שתיארתי לך מקודם אך הוא אמר שבכל זאת יש להמשיך (ומחר אפשר להפחית לפעמיים ביום עד שמפסיקה שיעול לחלוטין) והסביר שאם לא הייתי נותנת לה אינהלציה מלכתחילה מצבה היה יכול להיות חמור יותר ולכן יש להמשיך.
    מצד אחד אני סומכת על הרופא אך מצד שני האינטואיציה שלי אומרת להפסיק עם אותן אינהלציות גם כי אני מכירה את הבת שלי ואני יודעת בוודאות שמצבה החמיר בגלל אותן האינהלציות...אני בדילמה..
    מה דעתך? מה עלי לעשות? להמשיך עם האינהלציות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתגובה - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    08/12/2010

ליטת שלום

שום ייעוץ טלפוני/אינטרנטי לא יכול להחליף את ההערכה הייסודית שעשה רופא הריאות שבדק את בתך. במידה ועולים בך ספקות עלייך לגשת להערכה רפואית חוזרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו