שאלה אל ד"ר גיא לאחר התייעצות איתך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה אל ד"ר גיא לאחר התייעצות איתך
    לירון
    04/01/2011

שלום ד"ר גיא,
    התייעצתי איתך ביום שני 3.1 לגבי תן בטנזול לתינוק שלי.
    (אני מזכירה לך- תינוק בן חצי שנה שוקל 7.5 הרופאה שמעה ציפצופים, היה לו חום של 38.2 ונזלת, הרופאה נתנה לו אנטיביוטיקה, בטנזול ואינלציה ונטולין) לעצתך פניתי שוב לרופאה על מנת לשאול האם ניתן להמיר את הבטנזול בבודיקורט שהוא מעט יותר עדין וניתן באינלציה. לצערי היתה רופאת ילדים אחרת אך בכל אופן היא בדקה שוב ואמרה כי יש שיפור קל אך עדיין יש ציפצופים. היא אמרה כי אני יכולה לתת לו במקום הבטנזול, BUDESONIDE באינלציה פעמיים ביום עם הונטולין ופעם ביום רק ונטולין ולהמשיך עם האנטיביוטיקה.
    האם זה אכן נחשב לטיפול יותר "עדין" וכדאי להתחיל איתו לפני מתן בטנזול? האם הBUDESONIDE משיג את אותה תוצאה של הבטנזול?

בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה אל ד"ר גיא לאחר התייעצות איתך - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    08/01/2011

ההחלטה על דרך הטיפול האידיאלית היא החלטה קלינית אשר מבוססת על בדיקה של הילד באופן פיסי ולא דרך האינטרנט!
    בודיקורט ובודזונייד הם תרופות זהות למתן באינהלציה ושתיהן תרופות שעשויות לעזור באסטמה (האם זאת מחלת ילדך?) במידה וניתנות מיידית, תוך דקות מתחילת המחלה.
    מתן מאוחר של תרופות אלו יעיל באופן מוגבל.
    בטנזול היא תרופה שניתנת דרך הפה בהתקפים חמורים או קשים או במידה שיש עיכוב משמעותי בתחילת הטיפול. גם לבטנזול יש תחליפים "קלים" יותר כדוגמת הפרדניזולון אולם ההחלטה על בחירת התרופה איננה יכולה להעשות דרך האינטרנט אלא רק לאחר בדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו