שקד שלישי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקד שלישי
    בר
    08/01/2011

למומחים שלום,

בתי בת שנה ו-9 חוד'. היא נכנסה לגן בגיל שנה ו-5 חודשים (עד אז שהתה בבית והיתה בריאה לחלוטין), ובערך מתקופת הסתיו החלה לחלות שוב ושוב: התקררות, נזלות, שיעול, חום. בשלב מסוים הנזלת הפכה לנזלת סמיכה וירוקה, תופעה שנמשכה זמן רב. כמו כן, החלה לישון עם פה פתוח ולנשום גם מהפה, נוחרת לפעמים בלילה, מחרחרת.
    לאחר בדיקות אצל רופא א.א.ג, צילום רנטגן ומכון שמיעה נמצא שקד שלישי מוגדל ונוזלים באוזניים. רופאת א.א.ג ממליצה על ניתוח הסרת השקד +ניקוז הנוזלים.
    עקב גילה הצעיר של הילדה אנחנו מאוד חוששים מאופציה של ניתוח. התעניינו בחדרי מלח, שם טוענים שהשהייה בחדרי מלח יכולים לפתור את שורש הבעיה, כמו כן, אף שאלנו מספר הורים במקום שאכן העידו על שיפור במצב הילד מאז התחלת הטיפול בחדרי מלח.
    שאלותיי הן:
    1. האם אני אמורה לקחת את הילדה למעבדת שינה?
    2. האם ניתוח בגיל כזה איננו מסוכן (הרדמה כללית, דימום וכו')?
    3. מה ידוע לכם על חדרי מלח ומה דעתכם בעניין?
    4. ובכלל אשמח לשמוע דעתכם לפי פרטי המקרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שקד שלישי

הוספת תגובה

• שקד שלישי - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    08/01/2011

שלום בר,

בדיקה במעבדת שינה נועדה לבדוק אם הילד/ה סובל מהפסקות נשימה בזמן השינה. במידה וילדתך נוחרת באופן קבוע הרי שרק בדיקה במעבדת שינה יכולה לענות על כך.
    לגבי הניתוח - ניתוח לכריתת אדנואידים נחשב לפעולה יחסית פשוטה. על הסיכונים הכרוכים בה את צריכה לשאול את המנתחים - רופאי אאג.
    לי אין שום אינפורמציה המצביעה שחדרי מלח פותרים בעיה של אדנואידים מוגדלים.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקד שלישי - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    08/01/2011

הנושא מורכב עד מאוד ולא ניתן להתייחס לכולו בתשובה קצרה אחת. לכן, לשאלותייך בקצרה
    1. במידה ותחלואה משנית רבה מאוד ובדיקה פיסיקאלית אופיינית ניתן להחליט על ניתוח גם ללא מעבדת שינה. אם יש ספק יש להפנות למעבדת שינה.
    2. מדובר בניתוח פשוט מאוד. בארה"ב מקובל לשחרר שעה לאחר ניתוח להסרת אדנואידים (השקד השלישי) והשקדים.
    3. אין מחקרים מספקים על מנת לענות לשאלה זו. אני מתעתד לחקור את השפעת חדרי מלח על מחלות דרכי נשימה (לא הגדלה של האדנואידים בלבד) מאוד בקרוב. במידה ורלוונטי אנא שלחי לי מייל למייל האישי ובמידה והמחקר יאושר אשלח לך מידע נוסף.
    4. הגדלה של ה"שקד השלישי" ונחרה גורמות לתחלואה נשימתית רבה ובמידה ואכן משמעותיות יש לעשות כל מאמץ לרפאם. אם זאת יש גם אפשריות יעילות אחרות, לא ניתוחיות, לטפל בנחרה ובהגדלה של השקד השלישי.. גשי לייעוץ נוסף של רופא ריאות בנושא זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לך מה לחשוש

שלי
    08/01/2011

מצטערת שנדחפת לך לצערי למודת ניסיון או אולי למזלי עברתי עם ביתי את הניתוח של השקד שלישי +שקדים רגילים +פוליפים וכפתורים והאמת אין לך ממה לחשוש לבת שלי זה תרם רבות והיא היתה בת שנה ועשרה חודשים היתה כל הזמן צינקות מנוזלת כרונית חולה המון עם וירוסים בגרון בעיכוב התפתחותי ישנה עם פה פתוח נוחרת המון מתעוררת אולי 15 פעם בלילה מרגע שהניתוח בוצע היו שיפורים ממש משמעותיים בילדה מתעוררת היום רק פעם אחת בלילה השיגה את כל אבני הדרך בהתפתחות אז היתה נחנקת לי מאוכל היום אוכלת יפה ורגיל (עד גיל שנה ועשר אכלה רק מרוסק וטחון ולא מוצק בגלל השקדים) לדעתי יש מלא יתרונות בניתוח הזה חסרונות............................. אין בכלל שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו