שיעול נבחני ואירועי ברונכיט חוזרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעול נבחני ואירועי ברונכיט חוזרים
    שלי
    08/01/2011

בתי כיום בת שנתיים ושמונה מגיל חצי שנה החלה לחלות לעיתים קרובות בברונכיטיס ודלקות ריאה מלווה בשיעול נבחני (הבנתי שזה יכול להיות גנטי מה גם שלי יש שיעולים כאילו בעיקר במעבר עונות) חולה פעם שלישית לערך בחודש אחד בברונכיט עם שיעול נבחני השבוע שוב חלתה מקבלת אינהלציה בודיקורט+טרבולין
    במוקד שהייתי איתה ביום שישי בעיקבות חום שעלה מעל 40 (לפני היציאה למוקד נתתי לילדה הורדת חום) נמצא סטורציה 94 וחום היה 38.2 נאמר לי שהסטורציה גבולית אך לא נעשה כלום בנידון מהי הסטורציה הגבולית ומה הטיפול המתאים?
    אגב במוקד נעשה לה צילום ריאות שהראה שהכל תקין בערב התחילה לחרחר ולצפצף וחום שוב היה 40 מעלות
    כמו כן הרופא במוקד טוען שיש לה וירוס אך בכל אופן נתן לה בטניזול לא נתתי לה ביינתיים כי האמת על אותו רופא קצת קשה לי לסמוך כי פעם שלישית בתקופה האחרונה, כמו כן שינה לה את המינונים באינהלציה בודיקור מחצי סיסי העלה לה למינון של 2 סיסי יחד עם חצי סיסי טרבולין בלי מיים פעמיים ביום ניסיתי את הטיפול שלו והילדה גילגלה את העיניים אז לא ניסיתי יותר חזרתי למינון הרגיל האם זה תקין?
    מצטערת על האורך אבל אני כבר מותשת מכל המחלות האילו וכל הסיבוכים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שיעול נבחני ואירועי ברונכיט חוזרים - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    09/01/2011

שלום שלי,

יש כמה דברים שחשוב להבהיר. בטנזול זו תרופה ממשפחת הסטרואידים אשר ניתנת לטיפול באירועים של צפצופים / אסתמה. אירועים אלה בד"כ נגרמים ע"י וירוסים. לכן לא ברור לי המשפט שלך "הרופא במוקד טוען שיש לה וירוס אך בכל אופן נתן לה בטניזול ".
    בודיא עם הסטורציה שלה היתה 94% והיא צפצצפה הרי שנכון עשה הרופא שנתן לה בטנזול.
    לגבי מינונים של בודיקורט- המינון הרגיל של 1 מ"ל פעמיים ביום הוא למעשה טיפול מונע ולא מהווה טיפול בהתקף חריף. יש הטוענים שמתן מינון גבוה יותר בזמן התקף יכול להיות יעיל יותר אך זה לא ברור. ניתן לנסות או מינינים גבוהים יותר של בודיקורט או בטנזול בזמן התקף חריף.
    אני סבור שפניה לרופא ריאות לקבלת יעוץ והדרכה יסייעו לך.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד דבר

שלי
    09/01/2011

קודם כל תודה
    רופאת ריאות בבית חולים דנה כבר איבחנה אותה כסובלת מאסטמה של תינוקות ונתנה לנו שורה של עשה ואל תעשה איתה וביקשה שימוש באירוצ'מבר אבל רופאת הילדים אמרה שאין צורך נכון להיום יש התקפים בין פעמיים לשלוש בחודש
    ורק רציתי לדעת באמת מזה אומר סטורציה 94 והאם זה גבולי באמת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד דבר - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    09/01/2011

עם 2 -3 התקפים בחודש בד"כ מומלץ טיפול מונע.
    סטורציה של 95% ומעלה נחשבת תקינה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המידע ו...........

שלי
    09/01/2011

רופאת הילדים אכן איבחנה חירחורים וציפצופים לא בודדים אלא מרובים דרשה המשך טיפול אינהלציה ואף הוסיפה כעת אנטיביוטיקה שוב טוענת שזה כבר גובל בדלקת ריאות פעם נוספת מה גם שהילדה מפוצצת בליחה ונחנקת מזה בעיקר בלילה
    ולפי מה שכתבת על סיטורציה 94 זה כבר לא תקין נכון? צריך לחזור על הבדיקה שוב? או ניתן להסתמך על הטיפול באינהלציות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צפצופים זה לא דלקת ריאות

ד''ר ארנון אליצור
    09/01/2011

שלום שלי,

אני חייב לנצל את ההדמנות כדי להבהיר נקודה מסוימת. צפצופים בילדים נגרמים ברובם המכריע ע"י מחלות ויראליות. הסבירות לדלקת ריאות חיידקית בילד עם צפצופים נמוכה ביותר. לכן אני לא אוהב את הטיפול באנטיביוטיקה בילדים מצפצפים בשל טענה "שזה מתפתח לדלקת ריאות". זה לא מתפתח לדלקת ריאות בד"כ. הצפצופים כן יכולים להחמיר בשל פקקי ליחה וחסימה של דרכי האויר ואז הטיפול המתאים (אותו כבר הציעו לך לפני מספר ימים) הוא סטרואידים (בטנזול) ולא אנטיביוטיקה.

אם הילדה משתפרת ולא מתקשה בנשימה אין צורך לחזור על מדידת סטורציה. אם הילדה מחמירה אז כדאי למדוד שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שלי
    09/01/2011

תודה על המידע בנוסף על הציפצופים יש חירחורים ומלאה בליחה בלילות כמעט מקיאה מזה אולי גם בגלל
    אבל זה יעבור בסוף כי תמיד במתן הטיפול הכל עובר לה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו