מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציור ריאתי וסקולאריאתי15/01/2011
לבתי בת השלוש נמצא בצילום ריאות ציור ריאתי וסקולארי מעט מוגבר על רקע בסיס הריאה הימנית - אין עדות ברורה לתסנין-מומלץ על קורלציה קלינית.. רציתי לשאול מהו הממצא? ומהי ההמלצה על קורלציה קלינית? אציין כי באותו היום הלכתי לרופא על משהו אחר לגמרי. אין חום אין שיעול. בתי היא אסמתית כל מערכת הנשימה שלה חסומה בדרך כלל ולעיתים תכופות אנו מבצעים אנהלציה. השקדים שלה מוגדלים מאוד והיא מחרחרת ונוחרת. אך זו לא פעם ראשונה שהרופא רואה אותה והוא מודע לכל הדברים הללוץ בשמיעה של הריאות הוא שמע משהו בריאה הימנית ומיד נתן לי אוגמנטין ואמר כי אם יעלה החום ללכת לצילום. אני הלכתי מיד לצילום כי לא רציתי לתת סתם אנטיביוטיקה וזה מה שעלה שם. מה אני צריכה לעשות עכשיו? האם לחזור אליו? האם לקחת את האנטיביטויקה? האם ללכת למומחה ריאות כי הממצא דורש מעקב? ובכלל מה אתה ממליץ לי לעשות בקשר לדרכי הנשימה של הילדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציור ריאתי וסקולארי - תגובה
ד``ר גיא שטויר15/01/2011אתי שלום
ההחלטה על מתן טיפול היא קלינית ולא יכולה להעשות דרך האינטרנט. זאת היא המשמעות של המלצה על קורולציה קלינית.
ציור ריאתי וסקולארי מוגבר רואים לעיתים קרובות במצבים של כליאת אוויר. לעיתים אני מקבל פירוש שכזה בטעות לצילומים שבהם יש דלקת ריאה, אסטמה, או עיבוי דלקתי סביב דרכי האוויר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)