מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
סינגולר האם לקחת?
אורטל15/02/2011שלום רב,
ביתי בת השנה סובלת מאסטמה והיא צורכת את תרופת הסינגולר.
האם התרופה ירדה מהמדפים או שפשוט יש חוסר בה.
אני מפחדת להמשיך לה את התרופה מאחר ואין אותה באף בית מרקחת.
יש ליח מלאי של חודש וחצי בערך.
הרופא אמר שאם יש חוסר לתת לילדה כדורים ולרסק אותם.
מה עליי לעשות?
להמשיך את התרופה או שלא?
הפחד שאולי יש בתרופה משהו מסוכן ולכן ירד מהמדפים.
אשמח לתשובה
תודה
אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסינגולר האם לקחת? - תגובה
ד''ר ארנון אליצור15/02/2011שלום אורטל,
התרופה חסרה, היא לא הורדה מהמדפים. אין שום בעיה לתת אותה אם יש לך מלאי. אין לרסק כדורים - כפי שהוסבר בלינק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסינגולייר 4 מ"ג
אאא15/02/2011שלום רב,
ביתי בת שנה ושלושה חודשים מטופלת בסינגולייר כבר חודשיים
עקב המחסור באבקה הרופאה של ביתי נתנה לי מרשם לכדורי לעיסה של סינגולייר ואמרה לי שניתן לרסק אותם ולתת לה את זה.
אני נימצאת כרגע בהיתלבטות כן לתת או לא?
והאם מותר לרסק אותם או לא?
אני חושבת שאם הרופאה נתנה לי את המרשם היא אמורה לדעת אם ניתן לרסק אותם או לא ואם מותר לתת אותם מתחת לגיל שנתיים.
אבקש את עזרתם הדחופה,
אאא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסינגולייר 4 מ"ג - ריסוק כדורים
ד''ר ארנון אליצור15/02/2011כתבנו והסברנו זאת.
על פי הודעת החברה אין לרסק את כדורי ה- 4 מ"ג והם מאושרים לשימוש רק מעל גיל שנתיים.
אנו לא אחראים להמלצות של רופאים ואם יש לך שאלות - נא לפנות לרופא מטפל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינגולר 4 מ"גליאת08/02/2011
שלום רב,
ביתי בת השנה וחצי צורכת סינגולר 4 מ"ג כבר מס' חודשים לטיפול מונע (מוגדרת כחולת מחלת ריאות כרונית עקב פגות), לצערי ישנו חוסר בסינגולר בשוק התרופות, התקשרתי לכ-20 בתי מרקחת אך ללא הצלחה, בתי המרקחת טוענים שקיים חוסר בשוק אך בעוד שבועיים יגיע מלאי חדש של תרופה זו לארץ.
מה עלי לעשות, האם בינתיים ניתן לקחת סינגולר אחר? שמתאים לגיל שלה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינגולר 4 מ"ג - תגובה
ד``ר גיא שטויר08/02/2011נכון לכעת ומאחר וההתוויה הרשומה על הסינגולר 4 מ"ג בכדורים מאפשרת בארץ מתן רק מעל גיל שנתיים לא ניתן להמליץ על סינגולר אחר מעל דפי האינטרנט.
יש לבצע הערכה חוזרת על ידי רופא מטפל לנחיצות הטיפול ובמידה ועדיין נחוץ טיפול מניעתי לפעול על פי המלצותיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה
ליאת09/02/2011היי ד"ר
תודה על התשובה.
הרוקח אמר לי שעפ"י הוראות הסינגולר של הטבליות לא ניתן לתת לילדים מתחת לגילאי שנתיים. האם כעת אתה בכל זאת ממליץ לקחת עפ"י הנחיותך?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה - תגובה
ד''ר ארנון אליצור09/02/2011שלום ליאת,
משיחה בנושא עם MSD - המשווקת של סינגוליר בארץ, ולאחר בירור של הנושא מול המעבדות שלהם, אסור לרק את כדורי ה- 4 מ"ג של סינגוליר ולתת אותם לילידים הקטנים מגיל שנתיים.
האפשרויות הן -
1. אם הילד ללא כל תסמינים - להמתין עד לחידוש המלאי ללא טיפול
2. לתת טיפול במשאף סטרואידלי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)