מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שקדים גדולים משפיעים על כושר גופני?Ori18301/03/2011
היי,
כאשר לנער ב16 יש שקדים גדולים מהממוצע, אפשר להגיד די גדולים כמובן שיש בעיות של נשימה. עכשיו, לצורך פעולות ספורטיביות משתמשים בהרבה מאוד חמצן מהאוויר מה שאומר שצריך לשאוף הרבה אוויר (סיבולת לב ריאה). בגלל שלאותו נער יש שקדים גדולים מן הסתם שגם פתח כניסת האוויר יהיה יותר קטן. האם לנער כזה הגיוני שתהיה בעיה בפעילויות ספורטיביות? כלומר שסיבולת הלב ריאה שלו תהיה הרבה יותר נמוכה משל נער ממוצע אחר? האם הדבר הזה קשור אולי לשינה לקויה בעת בעיית שקדים גדולים?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקדים גדולים משפיעים על כושר גופני? - תגובה
ד``ר גיא שטויר01/03/2011אורי שלום
שקדים גדולים אינם מפריעים באופן משמעותי לזרם האוויר ואינם פוגעים בסבילות למאמץ.
אם זאת, שקדים גדולים עשויים לתרום לתחלואה של תסמונת דום נשימה בשינה. תסמונת דום נשימה בשינה (נחירות לילה, הפסקות נשימה, עייפות בוקר,...) קשורה להשמנת יתר ויכולה בפני עצמה לגרום לפגיעה לבבית. שני מצבים אלו קשורים לאי סבילות למאמץ.
אני מציע לגשת להערכה של רופא ריאות ילדים על מנת להחליט אם יש פגיעה משמעותית, אם יש צורך בתבחין שינה, ואם יש צורך בביצוע מבחן מאמץ רגיל או מורכב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
Ori18302/03/2011תודה רבה על התשובה,
אז כן אפשרי שתסמונת דום נשימה כן יוצרת עייפות כללית לבן אדם וכן קשורה לקושי של הלב למאמץ הלב ריאה. בעית השינה (נחירות וקושי נשימה) יוצרת מצב כללי של עייפות קשה למשך היום?
אני הולך לעבור ניתוח הסרת שקדים ופוליפים בעוד כשבועיים. כאשר דיברתי עם המומחה הוא אמר לי שזה יעזור לי בנשימה ובשינה אבל לא כל כך התעמקתי בתשובות. את הניתוח אני עושה יותר בגלל שזה עלול לגרום לי ללחץ דם גבוהה בעתיד וכיום מפריע לי לישון אז בהחלטה משותפת עם ההורים הגעתי למסקנה שככל שהשנים עוברות התהליך הוא יותר מסובך.
השאלות שלי בעיקר כדי להרגיע אותי ולהסביר לי על התוצאות.
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד``ר גיא שטויר02/03/2011אורי שלום
אני מרגיש שיש צורך לסדר עבורך מעט את העיניינים
תסמונת דום נשימה בשינה לא גורמת לשינוי בסיבולת לב ריאה אלא במצבים קיצוניים. במצבים קיצוניים יש עלייה של לחץ הדם ופגיעה בלב.
המצב השכיח יותר הוא אחר. כל הפרעה בשינה ובכלל זה תסמונת דום נשימה בשינה גורמת לשינה לא יעילה וברור שגם לעייפות. לא לפגיעה בלב (שזה מצב קיצוני), לא לפגיעה בשרירים. לעייפות. רצון לישון.
תסמונת דום נשימה יכולה גם לגרום לאסטמה. אסטמה יכולה לגרום לקושי בריצה. התנשמות. קוצר נשימה. לא עייפות שרירים. מקווה שזה ברור יותר
אם אתה לא משוכנע בנחיצות הניתוח גש לחוות דעת נוספת של רופא ריאות.
בריאות שלמה ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
Ori18303/03/2011הייתי אצל מספר רופאים וכולם אמרו מומלץ ואפילו רצוי מאוד בעבורי. האמת שפשוט רציתי יותר לדעת על ההשלכות של הנושא. אין ספק שאני לא ישן טוב, אני מרגיש את זה וכל מי שרואה אותי ישן אומר זאת. לכן הייתי רוצה קצת ללמוד על ההשלכות ה"חיוביות" בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)