המוסידרוזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המוסידרוזיס
    שני
    07/04/2011

כשהייתי בת 13 חליתי בהמוסידרוזיס בריאות ,הייתי חולה כחצי שנה טופלתי בסטרואידים ונרפאתי לחלוטין,כיום אני בת 27 ורציתי לדעת האם המחלה עשויה לחזור והאם המחלה הזו קשורה באיזשהי צורה למחזור הדם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המוסידרוזיס

הוספת תגובה

• המוסידרוזיס - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    07/04/2011

שני שלום

מאחר והמוסידרוזיס אצל נערות ובגיל 13 שנים איננה מחלה נפוצה קיימת חשיבות גבוהה לוודא שאכן מדובר בהמוסידרוזיס ולא בדמם ריאתי מסיבה אחרת.
    בין השאר חשוב לוודא שאין צליאק, לבדוק רמות IgA, לוודא שלא משני לתרופות, שאין מחלה כילייתית, לבצע תפקודי ריאה מלאים כולל דיפוזיה ונפחים, לבצע CT, לבחון פאנל רחב של נוגדנים המאפיינים מחלות אוטואימוניות ועוד,...
    בנוגע להמוסידרוזיס עדיין אין מחקרים משמעותיים ארוכי טווח אולם נראה שלרבע מהחולים המחלה עוברת ולא חוזרת. מאחר ועברו כבר 14 שנים ובמידה ובמהלך ה5 שנים שלאחר המחלה ביצעת תפקודי ריאה מלאים למעקב אני מעריך שאת יכולה להביט קדימה מתוך הנחה שהמחלה לא תחזור
    בריאות שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו