תינוק בן שנה שסובל ממאמץ נשימתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן שנה שסובל ממאמץ נשימתי
    לימור אסרף
    16/05/2011

שלום רב
    בני בן השנה סובל מיום היוולדו ממאמץ נשימתי. הדבר מתבטא בנשימות כבדות, בית חזה שעולה ויורד בצורה משמעותית, צלעות שממש נכנסות פנימה בזמן השימה ובקיצור רואים שהילד ממש נושם בכבדות. הוא במעקב מאז גיל חצי שנה לערך אצל מומחית ריאות ומטופל כבר תקופה ארוכה בדנלון וכדורי סטרואידים כאשר המצוקה גוברת, לאחרונה גם אושפז בבית חולים והתגלה כי הסטורציה שלו היתה נמוכה בעיקר בזמן שינה, מאז ששוחררנו מביה"ח הוא מטופל בונטולין ופלקסוטייד במשאפים, אנטיביוטיקת אזניל ודנלון יום כן וים לא, עליי לציין שכל הטיפול הזה עזר מאוד והצלחנו להביא אותו למצב של נשימה ממש תקינה ואף עליה במשקל של כ-800 גרם בפחות מחודש דבר שאיננו אופייני לו. (הוא נמצא באחוזון 3 ואיננו עולה במשקל בצורה תקינה). "הצלחת" הטיפול הביאה לכדי החלטה שלא לעשות לו ברונכוסקופיה או סי.טי ריאות אך תקופה קצרה לאחר שהפסקנו את הדנלון שוב חזר המצב לקדמותו והילד נושם בכבדות רבה. מעבר לכך עליי לציין כי הוא חולה הרבה בעיקר בנזלות, שיעולים וכן הלאה. אנו מאוד מודאגים ומתוסכלים מכך שאף אחד לא שם את האצבע ומגדיר את הבעיה, מאוד מתוסכלים מהקושי שלו לנשום על אף שהוא ילד מאוד חיוני, שובב ופעיל...
    אציין שנעשו לו הרבה בדיקות דם שיצאו תקינות, הלב שלו נבדק והכל תקין, גם תבחין זיעה נעשה ויצא תקין. אודה מאוד לעזרה, ייעוץ, הכוונה, המלצה...כל דבר יתקבל בברכה
    תודה רבה
    לימור, אמא מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה שסובל ממאמץ נשימתי - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    16/05/2011

שלום לימור,

חשוב מאד במצבים אלה להבין אם הילד "מצפצף" כל הזמן, מצפצף לסירוגין בשל גירויים שונים - וירוסים, שינויי מזג אויר וכו' או שהוא מצפצף רק סביב מחלות ויראליות.
    את נמצאת בידיים טובות וכבר הוחל בבירור. במידה והתסמינים נמשכים ללא תגובה יהיה צורך להרחיב את הבירור כפי שכבר הוסבר לך - ברונכוסקופיה או CT ריאות.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה עם מאמץ נשימתי

לימור אסרף
    16/05/2011

תודה רבה על התגובה המהירה
    אני רוצה להבהיר את הנקודה, הילד לא מצפצף בכלל הוא פשוט נושם בכבדות ובמהירות של בערך 60 נשימות בדקה על תקן קבוע. כשיש מחלה מעבר לכך אז באמת גם יש צפצופים וחרחורים אבל ברמה הבסיסית כשהו כביכול במצב "בריא" הוא לא מצפצף כלל.

אני מאוד חוששת מכמות התרופות שהוא מקבל (סטרואידים, אינהלציות, אנטיביוטיקה) לתקופות כל כך ארוכות. את האזניל והדנלון הוא לוקח כבר מעל חודש רצוף ובעבר דנלון והכדור הורוד, שאת שמו אני לא זוכרת, לסירוגין כל הזמן. האם זו כמות הגיונית לתינוק בן שנה?

ושאלה נוספת, אני מקווה שזה בסדר לשאול מבחינה אתית, האם הרופאה המטפלת היא רופאה מוכרת בתחום ואפשר להיות רגועים או שמא תוכלו להמליץ על פרופסור בעל ניסיון רב יותר?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה עם מאמץ נשימתי - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    16/05/2011

מדובר ברופאת ריאות ילדים ותיקה ומנוסה ובהחלט אתם יכולים להיות רגועים.
    לגבי הסטרואידים - אני מסכים איתך שמדובר בתקופות טיפול ארוכות שעשויות לגרום לתופעות לוואי. לפיכך יש צורך להחליט
    1. האם הסטרואידים הכרחיים?
    2. במה בדיוק מטפלים. אסתמה בתינוק בן שנה לא צריכה כאלה כמויות של סטרואידים בד"כ ונשימה מהירה ללא צפצופים היא גם לא מאפיין של אסתמה. לפיכך ציינתי, כפי שאני מבין שגם ד"ר אטר העלתה בפניכם, שבמקרה זה יהיה צורך להרחיב את הבירור ולערוך בדיקות נוספות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה עם מאמץ נשימתי

לימור אסרף
    16/05/2011

אני מקווה שזה בסדר להמשיך ולשוחח על כך אבל אני מתעקשת להסביר את הדברים
    כי חשוב לי שתבין באיזו נקודה אנחנו נמצאים
    די ברור לכולם שהילד לא סובל מאסטמה ושמדובר במשהו אחר
    העניין הוא שאף אחד לא אומר לנו מה הדבר

כאשר הרופאה החליטה שצריך לעשות סי טי ריאות וברונכוסקופיה, מאוד שמחנו על כך, על אף הצורך בהרדמה ועל אף הקרינות, קיווינו שסופסוף נדע מה קורה בתוך הגוף הקטן הזה
    אבל משום מה, לאחר הטיפול האינטנסיבי בתרופות אשר כפי שציינתי בפניה הראשונה, עזר מאוד והעלים את הסימפטומים כמעט לחלוטין, כאשר הרופאה החליטה שהיא איננה מבצעת את הסי טי והברונכוסקופיה כי לטענתה העובדה שהסטרואידים השפיעו על התסמינים שוללת אותו מלהיות מתאים לביצוע הבדיקות הנ"ל

לצערנו מאז הסימפטומים שוב חזרו במלוא עוצמתם, חזרנו לטיפול התרופתי האינטנסיבי ונשארנו באותה נקודה שאנחנו לא יודעים מה יש לו ורק ממלאים את גופו בתרופות.
    השאלה היא עד מתי אפשר להמשיך ככה עם כל התרופות האלו?? מה זה פותר בכלל? האם זה לא מטפל רק בסימפטומים ותו לא? והאם לדעתך כדאי להתעקש ולבצע את הסי.טי והברונכוסקופיה ואולי בכלל תוכל לשער על פי התאורים שלי מה האופציות של המחלות שעומדות בפנינו?

תודה וסליחה על ההתעקשות... אני פשוט מתוסכלת ומודאגת
    לשמוע את הילד שלך נושם ככה כל יום מהבוקר עד הבוקר זה פשוט מכאיב בלב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה עם מאמץ נשימתי - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    17/05/2011

בסופו של דבר ההחלטה על הרחבת בירור וביצוע בדיקות יותר פולשניות תלוי בהתרשמות הרופא לאורך זמן מהתסמינים של הילד, הממצאים בבדיקות גופניות חוזרות ובצילומי חזה ועוד. אין לכך תחליף ודיון תיאורטי ודאי שאינו יכול להחליף הערכה קלינית.
    הרופאה המטפלת בכם היא מצוינת אבל אם את מרגישה שלא בנוח את יכולה תמיד לפנות לחוות דעת נוספת.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו