מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת שנתיים+מודאגת04/08/2011
שלום רב,
לביתי היה חום לסירוגין לפני כשבועיים. לאחר 4 ימים רופאת המשפחה אמרה שהיא רואה משהו באוזניים ונתנה אנטיביוטיקה.
למרות שאני לא דוגלת בשימוש אנטיביוטי השלמתי טיפול של מוקסיפן 4.5 מ"ל 3 פעמים ביום עד יום ראשון האחרון.
אתמול בבוקר הרגישה מצוין אך בערב הייתה "על הפנים" עם חום של 38.6-39.
לקחנו אותה לרופאת משפחה שאמרה שהאוזניים נראות תקינות אך יש לה גרון אדום.
לקחו לה משטח שתשובות יתקבלו רק בעוד כמה ימים.
בדיקת משטח אינסטנט שקנינו יצאה חיובית ולכן נתנו לה עכשיו עוד פעם אנטיביוטיקה -אוגמנטין פעמיים ביום 3 מ"ל.
נתתי לה אתמול בערב והיום בבוקר (הייתה נראית בסדר גמור בבוקר).
שאלתי היא האם באמת להמשיך ולתת לה אנטיביוטיקה? 20 ימים של אנטיביוטיקה לא מוגזמים לילדה בת שנתיים?? מה עושים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים+ - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי07/08/2011למודאגת שלום רב.
מפליא שאינך דוגלת במתן אנטיביוטיקה, ובתך קיבלה אותה משך 20 יום !?!?
החלטותייך פזיזות מדי, ועלולות לגרום נזק לבתך.
בכל הכרוך בדלקות גרון ו/או אוזניים מומלצת בדיקת מומחה א.א.גרון, ואם הדבר אינו בהישג בגלל תורים ארוכים, ובמקום להסתמך על תוצאת משטח, היה עדיף לבצע בדיקת ספירת דם, כדי לדעת אם מדובר בזיהום אנטיביוטי, שרק בחלק ממנו כדאי לתת אנטיביוטיקה, או שמא מדובר בזיהום ויראלי שאנטיביוטיקה במצב זה תיגרום לנזק.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מודאגת08/08/2011היא לא קיבלה אותה 20 יום...
כמו שכתבתי היא קיבלה מוקסיפן 10 ימים ואחר כך קיבלה מרופאת משפחה מרשם ל10 ימים נוספים.
בגלל שבנקודה הזו נראה לי מוגזם ולא סמכתי כבר על רופאת המשפחה נתתי 2 מנות בלבד (רק מכך שהפחידה אותי שאם לא אתן לה אני אגרום לה לבעיה בלב, פרקים וכו') .
יום למחרת כבר הלכתי לרופא מומחה אף אוזן גרון (אחרי עשרות טלפונים ורצון לקבוע לי תורים הזויים לעוד חודשיים).
הוא נתן לי אישור להפסיק אנטיביוטיקה והסביר כי אפילו שמשטח גרון יצא חיובי לא היה צורך באנטיביוטיקה כי ל30% מהאוכלוסיה היה יוצא חיובי. הוא אפילו טרח לציין שהוא לא רואה שריד לבעיה באוזניים מה שאומר שאולי גם את הפעם הראשונה שנתנו לה אנטיביוטיקה היה ניתן למנוע! אתמול באמת קיבלנו תשובות למשטח שעשתה שבוע בעבר ויצא תקין (פלורה רגילה).
אני מוחה על האמירה שהחלטותיי פזיזות.
מכיוון שמדובר בילדה ראשונה סמכתי על רופאת המשפחה שלי שאמרה לי שהיא נותנת אנטיביוטיקה רק "כשבאמת צריך" ושגם היא "לא אוהבת לתת אנטיביוטיקה"...
אני זועמת עכשיו על שגרמה לי לתת לילדה שלי אנטיביוטיקה במשך 10 ימים שלמים לחינם!!!!! בכל מקרה... את הלקח שלי אני למדתי.
לצערי אתמול שוב עלה לה החום. הורדנו עם קומפרסים קרים....
עכשיו אני מחפשת רופא משפחה אחר שיבדוק ממה נובע כי בטוח שזה לא נובע מהאף, מהאוזן או מהגרון....אולי מאנטיביוטיקה שקיבלה לחינם...
לכל מי שקורא. תלמדו לקח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי08/08/2011למודאגת שלום רב.
על זה נאמר "אין חכם כבעל ניסיון" וטוב שמנסיונך, ילמדו האחרים, שטיפול אנטיביוטי אינו
חסר נזקים, וצריך להשכיל בשימוש בו.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)