דימום חזק מהאף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דימום חזק מהאף
    שמשון
    01/09/2011

שלום
    הבן שלי בן 11 ובד''כ בקיץ הוא סובל מדימומים מהאף מדי פעם והיום הוא חזר מבית ספר וישב בספה ופתאום התחיל לצאת לו דם מהאף. הוא אמר ששיחק כדורגל בשמש לפני שהגיע הביתה.
    מה שהלחיץ אותי זה שבמשך יותר מחצי שעה לא הצלחנו לעצור את הדם. לדעתי ירדה לו כמות גדולה של דם. לבסוף הנחנו שקית עם קרח על המקום והדם נעצר. השאלה שלי אם כמות הדם שירדה לו זה לא מסוכן. בדר''כ אנחנו מצליחים לעצור את הדם תוך מספר דקות והיום זה היה מאוד מלחיץ.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דימום חזק מהאף

הוספת תגובה

• דימום חזק מהאף - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    01/09/2011

שמשון שלום רב.
    ההתנהגות הראשונית במצב של דימום באף היא להכניס צמר-גפן (בלחץ) לאותו נחיר מדמם, לא לשכב ! ואם יש קרם רפואי עדיף למרוח על הצמר-גפן לפני הכנסתו אל הנחיר.
    לרוב קרח על האף אינו יעיל, מפני שמרבית הדימומים מקורם במחיצת האף ולא לכנף האף.
    אם יש לך חשש שבנך איבד כמות גדולה של דם כדאי לפנות לרופא הילדים לבצע בדיקת דם פשוטה -ספירת דם.
    אין ספק שחשיפה לשמש תוך מאמץ גופני - משחק כדורגל - יכולים להוות זרז לדמום, לאור הסיפור החוזר של דמומים, כדאי לבדוק גם את תיפקודי הקרישה.
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שמשון
    04/09/2011

תודה רבה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו