נחיצות הכנסת כפתורים באזניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נחיצות הכנסת כפתורים באזניים
    אמא1
    08/02/2012

הבן שלי בן השנה צריך לעבור ניתוח כפתורים+שקד שלישי.
    אני חושבת שאין צורך בניתוח כפתורים אלא רק בהסרת השקד השלישי, אין לו דלקות אזניים בכלל, יש לו מעט נוזלים באוזן ולהערכתי השמיעה שלו מצויינת למרות שבבדיקת שמיעה נמצא כי יש שמיעה לקויה חלקית (רופא ילדים אמר לי שבגיל הזה רמת הקשב מביאה לתוצאות שגויות של בדיקות שמיעה)
    הרופא א.א.ג המנתח אומר שאם כבר עושים שקד שלישי נעשה גם כפתורים..."על הדרך.."
    מה הסיכונים של המצאות כפתורים באזניים במידה וזה הליך מיותר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נחיצות הכנסת כפתורים באזניים - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    08/02/2012

אמא1 שלום רב.
    צר לי שהתייחסות הרופא המטפל אל הניתוח כאל טרמפ, נאסוף "על הדרך" גם את האוזניים, ואולי אח"כ גם את השקדים...!
    אם מצב השמיעה לדעתך הוא טוב, ותגובות לקריאות ודיבור בבית תקינות, אין כלל צורך בניתוח צינוריות.
    אם יש ספק ולו הקל ביותר לליקוי שמיעה, ניתן לבצע בדיקת BERA בו אפשר לקבל סף שמיעה מדויק.
    ולבסוף העובדה שלא היו לבנך דלקות אוזניים, מחזקות את טיעון הנגד לצינוריות.
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר ענתבי, לא ענית ממש על שאלתי

אמא1
    09/02/2012

השאלה הכי חשובה היא מה הסיכונים של המצאות כפתורים באזניים במידה וזה הליך מיותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר ענתבי, לא ענית ממש על שאלתי - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    13/02/2012

אמא 1 שלום רב.
    ככל כדאי למנוע ניתוחים, או כדברייך, הליכים מיותרים.
    ניתוח צינוריות שמבוצע בילדים הזקוקים לו, טומן בחובו גם סיבוכים ומגבלות, בניתוח מנקבים את עור התוף, וחושפים את האוזן התיכונה (שהיא לרוב סטרילית).
    אמנה חלק מהסיבוכים האפשריים בין אם ההליך נחוץ או מיותר:
    דלקות, נקב קבוע בתופית, מיגבלה של הרטבת האוזן (לחודשים רבים), אפשרות של יצירת דלקת כרונית - כולסטאטומה, אפשרות לפגיעה בעצמות השמע. ועוד.
    האם כדאי להסתכן ולו באחד מהם, ולבצע הליך מיותר?
    ההחלטה בידך, איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו