ניתוח שקד שלישי, שקידים וכפתורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • ניתוח שקד שלישי, שקידים וכפתורים
    ברברה
    22/04/2012

    שלום רב.
    ילד בן 2.8 שנים. מגיל שנה, כשה הלך לגן, סובל מאף סתום עקב הגדלת אדנויד, והיו לו הרבה דלקות גרון והפסקת נשימה בלילה - זה דבר קבוע אצלנו. שנה שניה בגן אין כבר הרבה דלקות גרון, אבל בהפסקות נשימה מצב החמיר. אחרי כול הבדיקות רופאה המליץ ניתוח שקד 3, שקדים וכפתורים.
    אני מטלבתת בניתוח כפתורים. אצל ילד יש הפרעות שמיעה עקב הצטברות נוזלים באוזן (אחר בדיקת שמיעה- שמה טובה אבל יש הפרעות).לא היהו לו אוטיטים ודלקות אוזנים ולא היתה נזילה מאוזנים.

    האם בגלל ירידה בשמיעה צריך לעשות ניתוח כפתורים? מה הגורמים לניתוח הזה?

    ואם בכריתת שקדים עושים כריתה מוחלתת? מי זה מחלית?

    המון תודה וסליחה אל שגיות.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • ניתוח שקד שלישי, שקידים וכפתורים - תגובה

    ד``ר יצחק ענתבי
    23/04/2012

    ברברה שלום רב.
    אחת מההתוויות לכריתת שקדים היא הפסקות נשימה בשינה בחומרה בינונית ומעלה. (זאת יש לבדוק במרפאה להפרעה בשינה). את כריתת השקד השלישי, אני מניח, שהחלטת לבצע, ואני מסכים עם החלטה זו.
    בליקוי שמיעה יש מקום לשקול הכנסת צינוריות איוורור, אלא שיש לקחת בחשבון את חומרת ליקוי השמיעה ואת משכו. בליקויי שמיעה שחוזרים על עצמם ביותר מ 2 בדיקות, כדאי לבצע את הניתוח, גם אם אין דלקות אוזניים.
    איחולי בריאות שלמה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו