מכה חזקה באף לתינוקת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מכה חזקה באף לתינוקת
    מודאגת
    10/06/2013

שלום,
    אתמול ילדתי בת ה-7 חודשים נפלה וקיבלה מכה נורא חזקה באף.
    היה לה דימום קל שפסק לאחר דקה וגם הבכי שלה פסק לאחר כ-2-3 דקות.
    אך יש לה שטף דם פנימי בחלקו התחתון של האף, וסימן כחול בחלק העליון (קרוב לעיניים). כמו כן האף נפוח. כאשר אני נוגעת לה באף יש אי נעימות אבל היא לא ממש מראה שכואב לה (לא בוכה, רק מזיזה לי את היד). מצב הרוח שלה כרגיל, ואין לה נחירות לא רגילות. בנוסף נראה לי שיש לה קצת נפוח וסגול גם מתחת לעיניים (או שאני כבר מדמיינת מרוב הדאגה).
    האם יכול להיות שבר? או נזק פנימי אחר? (נתנו לנו תור לרופא א.א.ג רק בעוד שלושה ימים)
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מכה חזקה באף לתינוקת

הוספת תגובה

• מכה חזקה באף לתינוקת - תגובה

ד``ר יהושע דנינו
    13/06/2013

שלום מודאגת
    התאור כנראה לא מתאים לשבר,אך ניתן לומר זאת בוודאות אחר בדיקת א.א.ג חוזרת אחר חלוף הנפיחות. מקובל לבדוק אחר 3-6 ימים אחרי החבלה.
    כל טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכה חזקה באף לתינוקת - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    21/06/2013

מודאגת שלום רב.
    החבלה באף יש לבדוק 2 דברים: האחד חיצונית, האם יש סטיה של המבנה, לאחד הצדדים או לאחור, והדבר השני תוך האף, האם יש נפיחות של המחיצה באף. מובן שאת הראשון את יכולה לראות, ואם הנפיחות מפריעה לאבחן, יש לשים קומפרסים קרים, כדי להפחיתה. לגבי פנים האף בהחלט מומלץ להבדק ע"י מומחה א.א.גרון.
    אם יש נפיחות במחיצת האף, מומלץ לא להמתין אלא להגיע בדחיפות לרופא המומחה. אם הסטיה של המבנה החיצוני קיימת,(ורק היא), אפשר להמתין ימים בודדים.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו