בת 4 עם שקדים מוגדלים ושקד שלישי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 4 עם שקדים מוגדלים ושקד שלישי
    אורנה
    25/04/2014

שלום רב
    בתי בת ה-4 החלה לנחור לאחרונה בשנת הלילה. יש לציין כי מדובר בילדה בריאה בד"כ, ללא דלקות אוזניים/דלקות גרון וללא פה פתוח .
    בבדיקה אצל רופאת אא"ג נמצא כי השקדים מוגדלים, שקד שלישי ויש לה נוזלים באוזניים. גם בבדיקת השמיעה נמצא ששמיעתה אינה תקינה. הרופאה המליצה על ניתוח של כל "החבילה" , כולל כפתורים באזניים.
    בנוסף, הרופאה ציינה כי היום יש שימוש בשיטה של לייזר או קובלציה להוצאת השקדים שמורידה את רמת הכאב וההחלמה. היא גם אמרה שרק הביטוחים הפרטיים מממנים את הניתוח הזה. היא התעקשה שנפנה אל רופא שמנתח בשיטה זו. האם יש כאן שיקול כספי לרופא המנתח או שבאמת שיטה זו עדיפה לילד?
    בנוסף אני רוצה להבין מה גורם לנחרות - השקד השלישי או השקדים?
    והאם אפשר לוותר על ניתוח למרות ההמלצה ולחכות שאולי המצב ישתפר או שכדאי לפתור את הבעיה כל עוד הילדה צעירה?.

בתודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בת 4 עם שקדים מוגדלים ושקד שלישי - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    26/04/2014

אורנה שלום רב.
    מאחר ומדובר באירוע שהחל לאחרונה, לא הייתי ממליץ לנתח. משום מה לא בוצע גם צילום לשקד השלישי, ( לא מצוין במכתבך). לא ברורה רמת הירידה בשמיעה.
    בהיסטוריה הרפואית של בתך, אין כל צורך בכריתת שקדים !!!
    אין לי ידיעה על בדיקת האף של הבת, האם המעברים בו פתוחים.
    לאור כל אלה הייתי ממליץ להמתין, לעקוב ולהחליט רק כשכל הנתונים יהיו בידייך.
    איחולי בריאות שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר נוסף

אורנה
    26/04/2014

שלום
    חשוב לציין כי בדצמבר שעבר הילדה החלה לנחור בלילה, נעשה צילום ונראו שקדים מוגדלים רק שאז הרופאה המליצה לחכות. אכן בקיץ האחרון הנחרות פסקו והחלו שוב בחורף האחרון, לפני כחודשיים. הביקור האחרון אצל אותה הרופאה היה הפעם השנייה לאחר שנה. היא לא רצתה לעשות שוב צילום לילדה והסתפקה בצילום מלפני שנה.
    לנו נראה כאילו כולם נורא ממהרים לנתח אך מצד שני השמיעה שלה ירודה:
    אוזן ימין: 45 SRT
    אוזן שמאל: 25 SRT
    ולטענת הרופאים זה יכול לחלוף עד גיל 6 אך בינתיים הילדה לא שומעת טוב וגם נוחרת בלילה ולא ישנה היטב שבר שמזיק להפתחותה.
    שוב, מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם השקד השלישי נצפה מוגדל ע"י הרופא

אורנה
    26/04/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר נוסף - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    27/04/2014

אורנה שלום רב.
    לאור השלמת הנתונים, ובגלל ליקוי השמיעה שמפריע לבתך, הייתי ממליץ לנתח את האוזניים, להכנסת כפתורי איוורור, ובניתוח לבדוק ידנית במישוש, ולהחליט -ע"פ גודלו, אם יש צורך לכרות גם את השקד השלישי.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ובבקשה ראה מה כתב הרופא שהמליץ

אורנה
    28/04/2014

על ניתוח:
    ממצאים: שקדים מוגדלים, חוסמים.
    פה סגור
    תפליט בשתי האזניים התיכונות ללא דלקת חדה
    בבדיקת שמיעה סף לדיבור 45/25

ואני עוד שואלת: לא ברור לי מה גורם לנחרות - השקד השלישי או השקדים.
    האם לא מספיק להוציא את השקד השלישי כדי שהנוזלים באזניים ייעלמו?
    אם לא יוציאו את השקדים היא תמשיך לנחור ויכול להיות לה נזק עתידי כבוגרת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעברי אף פתוחים

אורנה
    28/04/2014

כתבת על בדיקת מעברי האף. הרופא בדק את האף שלה וגם ציין שהיא נושמת לרוב עם פה סגור. האם הניתוח תלוי באם המעברים סגורים או פתוחים?
    אנא הסברך.
    תודה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ובבקשה ראה מה כתב הרופא שהמליץ - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    29/04/2014

אורנה שלום רב.
    המלצתי לבצע רק ניתוח כפתורים (צינוריות), ובדיקת הצורך בכריתת השקד השלישי עומדת בעינה, ושקדים מוגדלים אינם סיבה לכריתתם !
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו