שקד שלישי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקד שלישי
    קרן
    22/03/2015

שלום רב, בת 2.3. השבוע היא מצוננת ביותר עם המון נזלת. היינו אצל רופא א.א.ג שאבחן נוזלים ושקד שלישי מוגדל. הזמין אותנו לביקורת ביוני. אמר שעד אז אין מה לעשות. אציין כי בתי נושמת עם הפה פתוח במהלך היום, בלילה לעיתים עם הפה סגור ולעיתים פתוח. לעיתים נוחרת. לא סובלת מדלקות אוזניים או גרון. אין בעיות התפתחות/משקל/אוכל. יש אינפוף בקול, כאילו האף סתום גם כשאין נזלת (זה כל החורף ככה).
    שאלותיי:1. האם כדאי לבצע עכשיו בדיקת שמיעה או שאין טעם כיוון שיש לה נוזלים וכדאי להמתין לחודש חם יותר שהנוזלים יחלפו? 2. אם לא כדאי לבצע בדיקת שמיעה, אז איך אדע אם יש ירידה בשמיעה? אני חוששת מבעיית היגוי בגלל ירידה בשמיעה. 3. מה נהוג לעשות במקרים מסוג זה, מעקב? 4. כיוון שלא היו לה דלקות אוזניים, האם אני יכולה להניח שלא היו לה הרבה פעמים נוזלים, שכן סביר שהייתה נגרמת גם דלקת? או שאחד לא קשור לשני? תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שקד שלישי

הוספת תגובה

• שקד שלישי - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    26/03/2015

קרן שלום רב.
    כן כדאי לעקוב ולבצע בדיקות שמיעה גם בחורף וגם בקיץ. העובדה שלא היו לבתך דלקות אוזניים לא מצביעה על קביעתך שלא היו נוזלים (הם תמיד קיימים, ומתפנים מהאוזן התיכונה).
    בגלל החשש לאחור התפתחות השפה, אני מחזיר אותך לשורה הראשונה בתשובתי.
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו