אשמח לתגובה מהירה ...דחוףףף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לתגובה מהירה ...דחוףףף
    ליאת
    03/02/2016

יש לי ילדה עוד מעט בת 7 לקוית שמיעה .... שבוע שעבר ההינו בבדיקת שמיעה מקיפה .. על מנת להתאים לה מכשיר שמיעה לאוזן שמאל .... בסוף הבדיקה שאלתי את האודיולוגית שאלות .... והתשובות גרמו לי היסטריה .... היא טוענת שהלקות שלה לא אופיינית לילדים מכיוון שהיא אסימטרית .... והיא לא ניתקלה בבדיקה כזאת ... וזימנו אותנו לברה דחופה ...
    ולגשת לרופא לבדוק את העניין .... הרופא לא ככ התרגש וטען שיש תנודות בהשוואה ל 2 הבדיקות ... ויכול להיות שמהימנות הבדיקות לא 100 אחוז .... אני רוצה לציין שזאת ילדה ללא מכשיר שמיעה שלומדת בכיתה רגילה .... והרבה אנשים מרימים גבה כשהם שומעים שהיא לקוייה .... כי היא מתפקדת לא רע יחסית למה שמצוין בדפים ... הקושי הגדול שלה זה עם דיבור מהיר ,,, אנשים עם מבטא , ואנשים שלוחשים לידה ....ושכמה אנשים מדברים בבת אחת ....
    ובסוף הוחלט שמכיון שבבדיקה בתדרויות הדיבור היא מעט מתחת לנורמה כרגע לא נשים לה מכשיר באוזן שמאל .....

אשמח לתגובה מהירה .....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובה

ליאת
    03/02/2016

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך .....

ליאת
    03/02/2016

מצרפת בדיקת שמיעה משבוע שעבר .... שבעקבותיה כולם הלחיצו אותי .שיש לה אסימטריה שלא אופיינית לילדים .. אשמח אם תוכל להגיב גם על כך ....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ..... - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    03/02/2016

ליאת שלום רב.
    אכן בדיקת השמיעה מצביעה על אותם הנתונים, ו תשובתי הקודמת לא השתנתה.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתגובה מהירה ...דחוףףף - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    03/02/2016

ליאת שלום רה.
    אתחיל עם בדיקת השמיעה אותה צירפת בחלק השני של שאלתך, ובכן בתרשים (שאינו נראה בעל מהימנות אוביקטיבית או /ו סוביקטיבית גבוהה), מדובר בליקוי שמיעה חושי עצבי דו"צ, כשהמרכיב ההולכתי באוזן ימין מודגש יותר.
    אין זה חריג שאין שיוויון בליקויי השמיעה, ומאידך, הבדיקה בוצעה מלפני כ - 9 ח', ובמצב שמיעה זה הייתי מצפה למעקב צמוד יותר.
    צריך גם לברר את סיבת המרכיב ההולכתי באוזן ימין.
    אין ספק שעל אף כישרונה והישיגיה, כדאי להתאים מכשירי שמיעה, כי ליקוי השמיעה מתחיל מהתדרים שמעל 500 הרץ, ותדרי הדיבור הם עד 3 קה"ץ (3000 הרץ), ולכן למכשירים תהיה תועלת משמעותית.
    הירידה בתדרים הגבוהים (שהיא חמורה יותר) גורמת להפרעה בהבנה בסביבה מעט רועשת, ובדיבור מהיר.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו