מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אשמח לתגובה מהירה ...דחוףףףליאת03/02/2016
יש לי ילדה עוד מעט בת 7 לקוית שמיעה .... שבוע שעבר ההינו בבדיקת שמיעה מקיפה .. על מנת להתאים לה מכשיר שמיעה לאוזן שמאל .... בסוף הבדיקה שאלתי את האודיולוגית שאלות .... והתשובות גרמו לי היסטריה .... היא טוענת שהלקות שלה לא אופיינית לילדים מכיוון שהיא אסימטרית .... והיא לא ניתקלה בבדיקה כזאת ... וזימנו אותנו לברה דחופה ...
ולגשת לרופא לבדוק את העניין .... הרופא לא ככ התרגש וטען שיש תנודות בהשוואה ל 2 הבדיקות ... ויכול להיות שמהימנות הבדיקות לא 100 אחוז .... אני רוצה לציין שזאת ילדה ללא מכשיר שמיעה שלומדת בכיתה רגילה .... והרבה אנשים מרימים גבה כשהם שומעים שהיא לקוייה .... כי היא מתפקדת לא רע יחסית למה שמצוין בדפים ... הקושי הגדול שלה זה עם דיבור מהיר ,,, אנשים עם מבטא , ואנשים שלוחשים לידה ....ושכמה אנשים מדברים בבת אחת ....
ובסוף הוחלט שמכיון שבבדיקה בתדרויות הדיבור היא מעט מתחת לנורמה כרגע לא נשים לה מכשיר באוזן שמאל .....
אשמח לתגובה מהירה .....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לתגובה
ליאת03/02/2016
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך .....
ליאת03/02/2016מצרפת בדיקת שמיעה משבוע שעבר .... שבעקבותיה כולם הלחיצו אותי .שיש לה אסימטריה שלא אופיינית לילדים .. אשמח אם תוכל להגיב גם על כך ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ..... - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי03/02/2016ליאת שלום רב.
אכן בדיקת השמיעה מצביעה על אותם הנתונים, ו תשובתי הקודמת לא השתנתה.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתגובה מהירה ...דחוףףף - תגובה
ד``ר יצחק ענתבי03/02/2016ליאת שלום רה.
אתחיל עם בדיקת השמיעה אותה צירפת בחלק השני של שאלתך, ובכן בתרשים (שאינו נראה בעל מהימנות אוביקטיבית או /ו סוביקטיבית גבוהה), מדובר בליקוי שמיעה חושי עצבי דו"צ, כשהמרכיב ההולכתי באוזן ימין מודגש יותר.
אין זה חריג שאין שיוויון בליקויי השמיעה, ומאידך, הבדיקה בוצעה מלפני כ - 9 ח', ובמצב שמיעה זה הייתי מצפה למעקב צמוד יותר.
צריך גם לברר את סיבת המרכיב ההולכתי באוזן ימין.
אין ספק שעל אף כישרונה והישיגיה, כדאי להתאים מכשירי שמיעה, כי ליקוי השמיעה מתחיל מהתדרים שמעל 500 הרץ, ותדרי הדיבור הם עד 3 קה"ץ (3000 הרץ), ולכן למכשירים תהיה תועלת משמעותית.
הירידה בתדרים הגבוהים (שהיא חמורה יותר) גורמת להפרעה בהבנה בסביבה מעט רועשת, ובדיבור מהיר.
איחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)