ירידה בשמיעה של ביתי בת השלוש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידה בשמיעה של ביתי בת השלוש
    לילך
    12/06/2008

לפני כשלושה שבועות התלוננה ביתי על כאבי אוזניים, מאז אני שמה לב שקיימת ירידה בשמיעה שלה, עד כדי כך שצריך לדבר מולה ובטון גבוה על מנת שתוכל לשמוע אותנו, בימים האחרונים ניסיתי בכל מיני דרכים לבדוק את שמיעתה, דיברתי מאחורי גבה בטון נמוך והיא לא הגיבה, כשהעלתי את הטון קצת אז היא הסתובבה אלי כדי לשמוע מה אני שואלת, היום דיברתי אליה עם יד על הפה שלי, והיא לא שמעה אותי, היא אפילו ביקשה ממני "אמא דברי יפה...", יש לציין כי הילדה עד עכשיו שמעה מצויין, ומתקשרת בשפה עשירה ומדברת לעניין, אפילו יותר משאר בני גילה.
    בפנייתי למרכזי שמיעה אמרו לי שיש תורים רק לאוגוסט.
    א. האם זה נכון לחכות כל כך הרבה זמן?
    ב. האם ניתן לפתור את הבעייה הזאת או שמה תצטרך ביתי למכשיר שמיעה למשך כל חייה?
    ב. אנא עיזרו לי אני אובדת עצות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה

ד``ר יהושע דנינו
    12/06/2008

ליקוי שמיעה בילדים בגיל של ביתך יכול להיות קשור למספר גורמים. בדרך כלל במירב המקרים ליקוי השמיעה קשור לנוזלים באוזן התיכונה.
    נוזלים באוזן התיכונה יכולים להיות תוצאה של דלקת אזניים שהחלימה, או תוצאה של אי תפקוד התעלה שבין האוזן לגרון.
    הליקוי שנגרם במקרים כאלו הוא בדרך כלל קל ולעיתים בינוני וניתן לטפל בו על ידי תרופות ובמידת הצורך על ידי ניתוח פשוט יחסית.
    לצורך החלטה על הטיפול המתאים יש כמובן לבדוק את הילדה ולבצע בדיקת שמיעה הכוללת בדיקת נוזלים, בהקדם.
    ללא הבדיקות האמורות כמובן לא ניתן לקבוע אם יש צורך במכשיר שמיעה (בדרך כלל במקרים כגון זה של ביתך לא נחוץ מכשיר שמיעה).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו