טיפול הומהופטי לבעית שקד שלישי לילד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול הומהופטי לבעית שקד שלישי לילד
    דנה
    22/07/2008

לבני בן 6 נקבע ניתוח להסרת השקד השלישי. במקביל התיעצתי עם רופא ילדים הומהופט ולטענתו יש טיפול הומהופטי לבעיה של שקד שלישי בילדים ללא צורך בניתוח. שאלתי האם יתכן שטיפול הומהופטי אכן יכול לפתור את בעיית השקד השלישי ולאפשר נשימה דרך האף בצורהנורמלית? האם כדאי לי לנסות לפני הניתוח טיפול המוהופטי? (אני חוששת מבזבוז זמן וכסף) אודה לך מקרב לב על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול בשקד שלישי(אדנואיד)

ד``ר יהושע דנינו
    22/07/2008

שלום דנה,
    שקד שלישי הינו ריקמה לימפטית הנמצאת מאחורי הפתח האחורי של האף. הטיפול בשקד שלישי מוגדל, החוסם את מעבר האויר דרך האף בצורה משמעותית, הוא אך ורק ניתוח להסרתו.
    התנהגות של רקמת השקד השלישי היא כמו 'תהליך תופס מקום' ולכן הטיפול בו חייב לכלול ניתוח להסרתו, כל זה בתנאי שמדובר בשקד שלישי מוגדל שמפריע למעבר אויר תקין דרך האף.
    למיטב ידיעתי טיפול הומיאופטי אינו יכול להסיר רקמות (המתנהגות כ'תהליך תופס מקום'), יתכן וטיפול זה מסייע להורדת הנזלת המשתתפת בחסימה.
    בפורום זה התייחסתי בעבר לשאלה הקשורה לאדנואיד, ואף צרפתי תרשים המדגים אותו, לכן, אני ממליץ לעיין בשאלות ובתשובות בפורום המתיחסות לכך.
    כל טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו