נוזלים באוזניים לילדה בת שלוש וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נוזלים באוזניים לילדה בת שלוש וחצי
    קרנינה
    03/10/2008

ד"ר כהן דנינו וד"ר ענתבי שלום, ביצעתי היום בדיקת שמיעה לביתי בת השלוש ושמונה חודשים. התוצאה היתה אוזן ימין- ליקוי קל מסוג הולכתי. בתדירויות נמוכות. אוזן שמאל - בתחום הנורמה עד ליקוי קל. מסוג הולכתי. בתדירויות נמוכות. הירידה בשמיעה היא בעקבות נוזלים באוזניים. קיבלנו המלצה לשוב לא.א.ג. ולהמשיך מעקב. רציתי לשאול מה מומלץ בדר"כ במצב כזה, ניתוח כפתורים? ייבוש הנוזלים? או משהו אחר? אני מעוניינת להמנע מניתוח. חשוב שאציין שלביתי יש שקד שלישי מוגדל. אני מטפלים באמצעות דיקור שבהחלט עוזר אך לא פותר את הבעיה. חשבתי לנסות גם הומאופטיה. אני יודעת שאתה רופא קונבנציונאלי. בכל זאת אני כותבת את הדברים. אשמח לקבל חוות דעת כללית. תודה ושנה טובה, ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נוזלים באוזניים ושקד שלישי

ד``ר יהושע דנינו
    03/10/2008

שלום ענת,
    הטיפול בנוזלים באוזניים מתחלק לתרופתי וניתוחי. בדרך כלל בהתחלה מנסים את הטיפול התרופתי ובמידה ואינו עוזר ו/או במידה וקיימת החמרה עוברים לטיפול הניתוחי-כירורגי (כפתורים).
    יחד עם זאת ישנם מקרים שגם אם הליקוי אינו קשה אך מצב עורי התוף מצביע על מחלה מתקדמת יש אינדיקציה לגשת ישירות לניתוח כי במקרים אלו הטיפול התרופתי לא יעזור ו/או מצב האוזן יכול להחמיר.
    הטיפול בשקד השלישי במידה והוא מוגדל משמעותית ומפריע משמעותית לנשימה הינו רק כירורגי, כלומר הסרתו. הטיפול בשקד השלישי הוא בדומה לטיפול בגידול ולכן לא קיים טיפול אחר מלבד כירורגי שיסיר את הגידול.
    הדיקור והטיפול ההומאופטי עוזרים במקרים בהם לא קיימת רקמה המפריעה מכאנית ולכן במקרה של שקד שלישי הם לא יפתרו את הבעיה.
    כל טוב ובהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו