מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נוזלים באוזניים לילדה בת שלוש וחציקרנינה03/10/2008
ד"ר כהן דנינו וד"ר ענתבי שלום, ביצעתי היום בדיקת שמיעה לביתי בת השלוש ושמונה חודשים. התוצאה היתה אוזן ימין- ליקוי קל מסוג הולכתי. בתדירויות נמוכות. אוזן שמאל - בתחום הנורמה עד ליקוי קל. מסוג הולכתי. בתדירויות נמוכות. הירידה בשמיעה היא בעקבות נוזלים באוזניים. קיבלנו המלצה לשוב לא.א.ג. ולהמשיך מעקב. רציתי לשאול מה מומלץ בדר"כ במצב כזה, ניתוח כפתורים? ייבוש הנוזלים? או משהו אחר? אני מעוניינת להמנע מניתוח. חשוב שאציין שלביתי יש שקד שלישי מוגדל. אני מטפלים באמצעות דיקור שבהחלט עוזר אך לא פותר את הבעיה. חשבתי לנסות גם הומאופטיה. אני יודעת שאתה רופא קונבנציונאלי. בכל זאת אני כותבת את הדברים. אשמח לקבל חוות דעת כללית. תודה ושנה טובה, ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזלים באוזניים ושקד שלישי
ד``ר יהושע דנינו03/10/2008שלום ענת,
הטיפול בנוזלים באוזניים מתחלק לתרופתי וניתוחי. בדרך כלל בהתחלה מנסים את הטיפול התרופתי ובמידה ואינו עוזר ו/או במידה וקיימת החמרה עוברים לטיפול הניתוחי-כירורגי (כפתורים).
יחד עם זאת ישנם מקרים שגם אם הליקוי אינו קשה אך מצב עורי התוף מצביע על מחלה מתקדמת יש אינדיקציה לגשת ישירות לניתוח כי במקרים אלו הטיפול התרופתי לא יעזור ו/או מצב האוזן יכול להחמיר.
הטיפול בשקד השלישי במידה והוא מוגדל משמעותית ומפריע משמעותית לנשימה הינו רק כירורגי, כלומר הסרתו. הטיפול בשקד השלישי הוא בדומה לטיפול בגידול ולכן לא קיים טיפול אחר מלבד כירורגי שיסיר את הגידול.
הדיקור והטיפול ההומאופטי עוזרים במקרים בהם לא קיימת רקמה המפריעה מכאנית ולכן במקרה של שקד שלישי הם לא יפתרו את הבעיה.
כל טוב ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)