חשש מהידבקות במחלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשש מהידבקות במחלות
    נעמי
    09/12/2008

שלום, ביתי בת 14 חודשים. הילדה שלי איתי בבית מאז שנולדה היא לא באה במגע עם ילדים אחרים מלבד בני דודים ולמשחק בגן שעשועים. היא תינוקת שניזונה לרוב מהנקה (סרבנית מוצקים). מאחר ועלי לחזור לעבודה החלטתי להכניסה למעון. היום ביקרתי במעון וכל הילדים מנוזלים ומשתעלים. אני ממש בחרדות שביתי תסבול ותיהיה חולה. היא לא היתה חולה מאז שנולדה, אפילו לא נזלת.... 1 . האם ניתן למנוע הידבקות במחלות? 2.האם אתה ממליץ לחכות לקיץ? (נאמר לי שזה חלק מהגדילה ולא משנה מתי אכניס אותה למעון היא תעבור ת המחלות עד שגופה ייתחסן, האם כך?) 3. האם אתה ממליץ על חיסון לשפעת? תודה נעמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשש מהידבקות במחלות

הוספת תגובה

• המנעות מהדבקות במחלות

ד``ר יהושע דנינו
    09/12/2008

שלום נעמי,
    הסיכוי להדבקות בחורף גבוה יותר במקומות סגורים בהם יש צפיפות ונמצאים בהם ילדים חולים.
    מעון לילדים הוא מקום בו יש סיכון להדבקות. כמובן שאם הילד לא ילך למעון סיכויי ההדבקות שלו נמוכים. השאלה לפיכך היא לא רק בריאותית אלא חברתית. האם זה נכון לילד להמנע מחברת ילדים? עד איזה גיל? תשובה לשאלה זו אני יכול לתת לך כאב וכסב, ולהשכלתי הרפואית אין קשר לתשובה. אין לי ספק שאת כאם מסורה ודאגנית תמצאי את התשובה הראוייה לביתך מן הבחינה החברתית.
    מבחינה רפואית אני מבקש להדגיש שילדים נחשפים בכל מקרה במהלך גדילתם למחלות שונות, שרובן ויראליות (מחלות שמהלכן מוגבל והמחלה עוברת מאליה). חשיפה למחלות כמעט ואינה נמנעת.
    חשיפה למחלות יוצרת נוגדנים לגורמי המחלה בגוף כך שבחשיפה נוספת לאותו גורם מחלה, הגוף מתגונן ביתר יעילות.
    חיסון נגד שפעת מומלץ לקבוצות אוכלוסיה בסיכון, וכדאי להיוועץ לשם כך עם רופא ילדים.
    כל טוב ובהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו