מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח צינוריות לילד בן 3אושרית14/12/2008
שלום, בני בן השלוש סובל מגיל 9 חודשים מדלקות אוזניים חוזרות , נוזלים באוזניים ופקקים. רופא המשפחה שלנו לעולם לא הפנה אותנו לבדיקות אצל א.א.ג ולעולם לא ייעץ לנו בקשר לכך , כשבני הגיע לגיל 3 שמתי לב שהוא אינו מדבר כמו בני גילו , כולם אמרו לי שזה ישתפר ושאולי יש לו עוד זמן. התחלתי לבדוק את זה כי לא הייתי רגועה והגענו לפרופ'א.א.ג בבית חולים רמב"ם שבעקבות ממצאי בדיקת השמיעה , קבע כי אם בדיקת השמיעה הבאה לא תשתפר לאחר שבועיים שבו יינתן לו סירופ לייבוש הנוזלים( ממצאי בדיקת השמיעה , בשתי האוזניים -30 ) הוא יצטרך לעבור ניתוח צינוריות. יש לי כמה שאלות: 1. היכן אני יכולה לקרא על הניתוח הזה , מה היתרונות והחסרונות שלו , האם לאחר הניתוח השמיעה תשתפר , ישנן דרכים אחרות לטיפול ללא ניתוח? 2. האם צריך לבדוק משהו נוסף , כמו שקד שלישי מוגדל, נמאס לי לדלות מידע בחלקים ולהרכיב פזל , אני רוצה תשובות , אילו עוד בדיקות הילד צריך לעבור , האם הוא יצטרך מכשיר שמיעה? 3. רופא אחד אמר לי שדלקות אוזניים חוזרות ונוזלים באוזניים קשורים למבנה האוזן הפנימית של הילד , האם זה נכון? 4. יש לי תינוק בן 3 חודשים , איך ניתן למנוע דלקות אוזניים ונוזלים באוזניים ושסיפור הילד הגדול לא יגיע גם לקטן?הם בכלל ניתן למנוע ? 5. האם למוצץ יש קשר , כלומר - ילד שמוצץ מוצץ יש לו יותר סיכוי לחלות בדלקות אוזניים או לסבול מנוזלים באוזניים? ( נאמר לי פעם ע"י רופא המשפחה שיש קשר)-האם זה נכון? מצטערת ש"נפלתי" עליכם כך עם כל השאלות , אבל אני מרגישה שנפלתי "בין הכיסאות" , אני רוצה תשובות אחת ולתמיד. תודה מראש, אושרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינוריות ודלקות אוזנים.
ד``ר יצחק ענתבי14/12/2008אושרית שלום רב.
אנסה לעשות מעט סדר בנושא דלקות אוזניים, וניתוח צינוריות.
לא ברור לי מדוע הבן הסובל כ 3 שנים מדלקות אוזניים, לא הגיע לבדיקת רופא א.א.גרון, כי הרי פניה לרופא המקצועי היא עצמאית, ואינה מחייבת מכתב הפניה מרופא משפחה/ילדים.
סיפור של דלקות אוזניים חוזרות, ליקוי שמיעה, ואיחור בהתפתחות השפה, כל אחד בפני עצמו מהווה התוויה לניתוח אוזן, ולבטח כאשר כל שלוש הסמנים קיימים. לאור זאת, לדעתי, גם סירופ ל"ייבוש הנוזלים" באוזן, לא יפתור את הבעיות, אלא בשילוב ניתוח שלדעתי, הינו הכרחי.
אושרית תיאור ליקוי השמיעה של בנך לוקה בחסר, על פיו לא ניתן לקבוע אם הליקוי הינו מסוג הולכתי, או עצבי, או מעורב. וכל רופא א.א.גרון יוכל לכוון אותך לטיפול הנכון.
במקרה החמור יותר, שבו ליקוי השמיעה הוא עצבי, יהיה צורך לשקול מכשירי שמיעה.
לשאלותייך:
1. במקרה של ליקוי שמיעה, על רקע נוזלים באוזניים, ביום הניתוח ולאחר שאיבת הנוזלים, יחול שיפור מידי בשמיעה. אני לא מוסמך לענות על טיפולים אלטרנטיביים וחלופיים, אעיר רק, שיש דחיפות לבצע טיפול לשיפור מיידי של מצב השמיעה.
2. כן יש חובה לבדוק את השקד השלישי, אם בצילום, או במישוש ידני תוך כדי ניתוח, כדי להחליט על כריתתו. ובאשר למכשיר שמיעה, אם הבעיה היא הנוזלים באוזניים, לא יהיה בו צורך !
3. אין כל קשר בין מבנה האוזן הפנימית, לסיפור הנוזלים והדלקות באוזן התיכונה.
4. אין הכרח שגם אצל האח הצעיר יותר, הסיפור יחזור על עצמו, אלא שכדי למנוע זאת, יש לבקר אצל רופא א.א.גרון במסגרת הקופה שלכם.
5. יש חילוקי דעות בקשר שבין מוצץ, לדלקות אוזניים, אלא שהרוב הגדול מבין הרופאים חושבים
שלא קיים כל קשר.
איחולי בריאות שלמה לך ולבנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש באיירפופר
ד``ר יהושע דנינו02/01/2009שלום,
השימוש באיירפופר נועד במקרים מסויימים לפתור את בעיית אי ספיקת החצוצרה (התעלה המחברת בין האוזן התיכונה לגרון האפי). השימוש יכול לשפר את השמיעה בחלק מהמקרים, אך השימוש צריך להינתן אך ורק בהמלצת רופא מומחה א.א.ג, משום שבמקרים מסויימים השימוש במכשיר יכול לגרום לנזק. למשל, כמו במקרים בהם יש נזלת בגרון האפי היכולה לחדור לאוזן התיכונה ולגרום לדלקת בעקבות שימוש באיירפופר. לכן, לא מומלץ להשתמש במכשיר בזמן דלקת דרכי הנשימה העליונות ונזלת אפית.
לסיכום אני מבקש מההורים שחרדים למצבם הבריאותי שלילדיהם לא לעשות טעות נפוצה והיא להסיק ממקרה אחד למקרה שני, להעביר תרופות ממקרה אחד לשני ולהעביר המלצות טיפוליות ממקרה אחד לשני, שכן אין שני מקרים דומים, אפילו אם הם נראים כך.
ראוי לבדוק כל ילד וכל מקרה לגופו אצל רופא מומחה א.א.ג שיתאים לו טיפול ספציפי לנתונים שימצאו בבדיקה.
תפקיד הפורומים באינטרנט, עליהם אני מברך, להעשיר את הידע של ההורים, אולם את הטיפול הרפואי יש להשאיר לרופאים מומחים.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)