מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתבתי לך מכתב אולי לא שמת לב תודהירדנה26/01/2009
בס"ד לכבוד ד"ר יצחק ענתבי, הנה מכתב שכתבתי לך בפורום זה ואולי לא שמת לב אליו, בתודה מראש: לפני כמה ימים שלחתי לך מכתב וענית לי בצורה מפורטת. להלן העתק המכתב: מזה שנים בתי בת ה-15 סובלת מנשימה כבדה דרך האף. אני כרגע יושבת על ידה , היא באמצע לישון ומאוד שומעים את הנשימה שלה, מרגישים שקשה לה.וכם שומעים בקול שלה שהאף סתום הרבה מאוד אולי אפילו רוב הזמן. לפני כמה שנים היינו אצל כמה מומחים לאף אוזן גרון ואמרו שהיא לא צריכה נתוח. אחד אמר לעשות סיטי. בינתיים עוד לא עשינו את הסיטי. היינו במרפאת אלרגיה ואמרו שהיא מאוד אלרגית לאבק, אז אני מנסה לשאוב את האבק כמה שאני יכולה אבל כמובן זה לא מספיק. כרגע היא לוקחת לורטדין 10 מ"ג , והיא טוענת שזה לא מי יודע מה. אנחנו מנסים גם איזה ספריי הומיאופטי . היא גם סובלת הרבה מדלקות סטרפט, יש לה שקדים מאוד גדולים ולוקחת אנטיביוטיקה הרבה פעמים, השקדים שלה מאוד גדולים.היא התחילה לגרגר עם חומץ תפוחים זה קצת עוזר. אני רוצה לציין שבעלי גם מאוד סבל תמיד מהאף והיום יש לו פוליפים באף, אבל עוד לא עשה נתוח כי היה לו נתוח לב (מעקפים) לפני כמה שנים אז הוא דוחה את הנתוח כל הזמן. אגב כשבתי היתה קטנה איזה רופא אמר לה ישר לנתח שקדים ושקד שלישי אבל אחר כך הלכנו לשני מומחים והם אמרו שאין צורך לנתח . ובכן לפני כמה ימים היינו אצל רופא אף אוזן גרון: הוא בדק אותה ואמר שקודם כל נלך לאלרגולוג מומחה יותר. כי הלכנו למישהו והוא לא הציע הרבה.הוא אמר שיש לה שקד שלישי מוגדל ושקדים גדולים מאוד, ואין כניסת אויר טובה בגלל האלרגיה שלה.הוא הסביר שזה צריך להיות בצורה מסוימת בצורה מתפתלת כזאת ואצלה זה כאילו ישר והצורה לא טובה אז אין כניסת אויר טובה. הוא אמר לנסות כמה חודשים טיפול נגד אלרגיה ואם זה לא עוזר הוא אמר שהוא היה מוציא שקדים ושקד שלישי וקונכיות.(מה זה קונכיות?!). ובכן רציתי לשאול, 1)מהנסיון שלך האם יש סיכוי שטיפול טוב נגד אלרגיה יכול לשנות את כל מצב ואת כניסת האויר או שכנראה לא יהיה מנוס מניתוח? 2)שאלנו אותו על הומיאופטיה והוא אמר שהוא מאמין בזה אבל לא במקביל לאלרגולוג אלא או זה או זה וכן לגבי הומיאופטיה הוא אמר שזה דבר שצריך להתמיד בזה כל הזמן. תודה רבה ירדנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשימה כבדה
ד``ר יצחק ענתבי28/01/2009ירדנה שלום רב.
במענה מלפני כ 10 ימים, התייחסתי למרבית שאלותייך בנושא כבדות הנשימה.
אחזור ואזכיר לך, אם בדיקת CT, תראה שמדובר בשקד שלישי מוגדל וחוסם, יש לשקול את כריתתו, אם הנפיחות של הכונכות התחתונות, היא הגורם להפרעה הנשימתית, והנפיחות היא על רקע אלרגי,
יש לשקול טיפול תרופתי, על-פי תוצאות תבחיני עור לגורמי אלרגיה. היה והטיפול עזר, לא יהיה צורך לנתח את הכונכות התחתונות. (הכונכות הן ריריות הנימצאות בחלק הלטרלי-צידי- של הנחיריים, ומטרתן ללחלח את האויר הנינשם, ולסננו).
גם לי, כמו לרופא שלך אין כל התנגדות לטיפול חלופי אלא שיש להגבילו בזמן סביר, ואם לא תחול הטבה, לחזור ולבצע פעולות כירורגיות (שממכתבייך משתמע שמרתיעים אותך ואת בן זוגך).
בסיכום : על פי תאורך יש שני גורמים (שקד שלישי מוגדל, ואלרגיה הגורמת לתפיחות הכונכות) לבעיית הנשימה של בתך, ובעזרת הרופאים המקצועיים - אלרגיה, א.א.גרון - תוכלי להגיע להחלטה על הטיפול היעיל ביותר לבת.
אחזור גם על נושא השקדים (להבדיל מהשקד השלישי), גודלם אינו מדד להחלטה ניתוחית, השיקול הכירורגי לכריתת השקדים מיתבסס על תופעות העלולות להפריע: דום נשימה בשינה, או דלקות חוזרות.
בן זוגך לאחר שנים של אירוע לב יכול ללא כל חשש לעבור את הניתוח ואולי דווקא ביגלל האירוע כדאי לבצעו, כדי לשפר את איכות האוויר הנינשם, לטובת הלב.
איחולי בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)