לשון קשורה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לשון קשורה
    נטלי נויפלד
    27/01/2009

שלום, בתי יובל בת שנה החודש, עוד כשנולדה וביקרתי אצל הרופא הוא גילה שיש לה לשון קשורה, לפני מס ימים ניגשתי אליו שוב,והוא הפנה אותו לאף אוזן גרון לנתח? השאלה היא האם באמת צריך לנתח? כיצד ניתן לדעת אולי זהנ יסתדר מאליו, בכל זאת נתקלתי באנשים עם לשון קשורה שמדברים היטב ללא כל בעיה. הבנתי שעדיף לעשות זאת כמה שיותר מוקדם? האם יש מקום להתייעצות נוספת? מעבר למה שהרופא ילדים אמר לי. מהי רמת הסיכון?בכל זאת מדובר בניתוח....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לשון קשורה

הוספת תגובה

• לשון קשורה

ד``ר יהושע דנינו
    27/01/2009

שלום נטלי,
    לשון קשורה יכולה להיות בדרגות שונות. במידה והלשון קשורה בצורה משמעותית הדבר מפריע לתנועת הלשון בזמן הרמתה כלפי מעלה ולכן מפריע להברות שבהן הלשון אמורה לגעת בחיך העליון כמו האות למד. כמו כן לתנועות הלשון יש תפקיד חשוב בחלל הפה ולכן במידה וקיימת הגבלה משמעותית הטיפול הוא ניתוחי. אצל האנשים שאת מתארת שלא ניכרת אצלם בעיה, כנראה שהלשון קשורה באופן חלקי או שהליקוי בהגיה לא ניכר אצלם.
    הניתוח עצמו הוא ניתוח קצר ונמשך מספר דקות ולאחר התעוררות מההרדמה הילד נשלח לביתו. אין הגבלות לאחר הניתוח מלבד כמקובל ביום הניתוח.
    הסיכון הקיים קשור לדימום אפשרי, שבמידה ותפקודי הקרישה של הילד תקינים, לא אמור כלל להתרחש.
    את הניתוח מומלץ לבצע לפני שהילד מתחיל לדבר, לעיתים הניתוח מבוצע מיד לאחר הלידה אם הלשון הקשורה מפריעה ליניקה של התינוק.
    כל טוב ובהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריח רע מהפה

רונית כהן
    30/01/2009

שלום רב בני סובל מזה שנים מריח רע מהפה מגיל 16 כיום הוא בן 22 ואני יודעת שזה פורום לילדים אבל אין לי איפוה לפנות בשאלה זו הלכנו לרופא מיוחד לריחות מהפה והוא טען שיש לצחצח טוב את השיניים והלשון כי בדרך כלל הריח בא מחיידקים על הלשון בקיצור עשינו את כול מה שהרופא דרש וכן שלחתי את בני לבדיקות ראות קיבה ושט ולא נמצא מהיכן הריח. כשהיה עוד בן 16 לקחתי אותו לפסיכולוגית כי חשבתי שהוא מדמיין אבל אני בעצמי מריחה ממנו ריח חזק ולא טוב. זה פוגע בו מבחינה חברתית והעניין הזה גרם לו להיות סגור ולא לצאת עם בחורות. לבסוף הרמתי ידיים והלכתי למנתח אף אוזן וגרון והוא קבע לו תור לסוף מרץ לניתוח הוצאת שקדים אני חשבתי שאולי השקדים גורמים לריח ואין לי ברירה אלא לנסות את הקיצוניות הזאת בתקווה שזה יפתור את הבעייה. דרך אגב השקדים שלו קטנים ואין לו בעייה רצינית איתם מידיי פעם דלקות בגרון מגיל דיי צעיר אבל הסיבה העיקרית שרציתי ניתוח היא בגלל הריח שאלתי היא האם שקדים יכולים לגרום לריח כזה חזק? ויכול להיות שאולי 50% מהריח ילך לאחר הניתוח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריח רע מהפה

ד``ר יהושע דנינו
    01/02/2009

שלום רונית,
    אז למרות שזה פורום לילדים, אענה לך.
    ריח רע מהפה יכול להיות ממקור דנטלי, כלומר מהחניכיים או השיניים. הוא יכול להיות גם מחריצי הלשון, מחריצים בתוך השקדים כתוצאה משאריות מזון הנשארות בחריצים ועליהם מתפתחים חיידקים. מקור ריח יכול לנבוע גם מנזלת אחורית שיורדת מאחורי האף לגרון או מריח שעולה מהקיבה.
    לפני שמחליטים על הסרת השקדים מומלץ לשלול את כל מקורות הריח האחרים האפשריים. לשם כך עליכם להיוועץ בגסטרואנטרולוג, רופא שיניים המתמחה בריח, ובמומחה א.א.ג.
    בדרך כלל כשמקור הריח הוא מהשקדים יהיו בשקדים חריצים עמוקים בהם נראים שאריות מזון, דבר המחייב שהשקדים יהיו מוגדלים.
    כל טוב ובהצלחה בבירור,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך עזרת לי מאוד

רונית כהן
    04/02/2009

רב תודות על תשובתך בקשר לריח רע מהפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו