נחירות ונשימה רעשנית בלילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נחירות ונשימה רעשנית בלילה
    יעל
    23/02/2009

בני בן 7 חודשים. חמוד חייכן . בחודשיים האחרונים סובל משיעול עם ליחה. כתוצאה מכך פולט לעיתים פליטות גדולות. כמו כן, במקביל החל לסבול מחרחורים באף, ונשימה רעשנית , במיוחד וכמעט תמיד רק בלילה שהוא שוכב על הגב. זה לא היה לו מלידה. 1. האם זה נורמלי- החרחורים והנשימה הרעשנית? 2. האם אני צריכה לעשות משהו בנידון?. אני שמה לו טיפות מי מלח ואדים קרים. אבל נראה שלעיתים הוא סובל מאוד בלילה ומתעורר רבות. 3. האם זה יכול לפגוע התפתחותו? . האם זה יכול להיות קשור בחסימת דרכי אוויר או בפוליפים, ואם כן האם אני צריכה להבדק אצל א.א.ג? תופעה נוספת: בחודש האחרון החל לסגל תנוחת שינה מוזרה. מייד כשמשכיבים אותו הוא מותח את הראש לראשי המיטה ומצמיד את פניו למגן המיטה ( מעין תנוחת מתיחה של הראש כלפי הצוואר האחורי) . לעיתים , לא תמיד, הוא לא רק נרדם כך אלא נשאר בתנוחה זו הנראית מאוד לא נוחה שעות רבות. מדוע זה? האם זה תקין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נחירות ונשימה רעשנית בלילה

ד``ר יהושע דנינו
    24/02/2009

שלום שרון,
    תשובות לשאלותייך:
    1. חרחורים ונשימה רעשנית הם תוצאה של מעבר אויר דרך איזור צר, דבר שיכול להגרם על ידי נזלת או שקד שלישי או שקדים החוסמים את מעבר האויר.
    2. במקרה כזה בודאי מומלץ להיבדק אצל מומחה א.א.ג.
    3. במידה ואכן קיימת חסימה לא מטופלת יכולות להתפתח הפרעות בהתפתחות הלסת העליונה והמנשך.
    4. התופעה שאת מתארת נראית כאילו הילד מתקשה בנשימה, לכשתפתר בעיית הנשימה תשתנה כנראה בעקבותיה תנוחת השינה.
    כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו