מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובה דחוףליאת03/03/2009
יש לי כבר הרבה זמן אודם בגרון, שקדים מוגדלים ללא מוגלה ובלוטות לימפה מתחת ללסת מעט נפוחות, אני לא משתעלת ולא כואב לי הגרון אבל שמתי לב שכל פעם שאחד מבני המשפחה מתקרב אלי הוא מתחיל לפתח כאב גרון שיעול נזלת אולי שפעת גם חברות שלי וזה לא מקריות כי אמא שלי החלימה ושוב פעם אחרי שישבתי לידה התחילה להתשעל וכל פעם זה חוזר. אולי אני נשאית של איזה חיידק? מה עלי לעשות? ואך לטפל בזה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקות בחיידקים
ד``ר יהושע דנינו04/03/2009שלום ליאת,
למרות שזהו פורום לילדים אענה לך על שאלתך.
הדבקה של חיידקים מהגרון היא הדבקה טיפתית, כלומר רק כאשר אדם משתעל ומעיף רסיסי לחות המכילים את החיידקים מגרונו, האדם שבקרבתו עלול להדבק.
אם אדם שבגרונו חיידקים אינו משתעל, הוא לא ידביק את הסובבים אותו.
כאבי הגרון שאת מתארת שמהם סובלים הקרובים לך אינם מוכיחים שהיתה הדבקה חיידקית, יתכן שהם נובעים מסיבות שונות שאינן חיידקיות. למשל מסיבות ויראליות וכו'.
בכל מקרה אם את סובלת מזה זמן מאודם בגרון ומשקדים מוגדלים אני ממליץ לך להבדק אצל מומחה א.א.ג כדי להבין את מהות התופעה.
כל טוב ורפואה שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לתשובה
ליאת08/03/2009מה הכוונה מסיבות ויראליות כלומר וירוס? אבל מה שמוזר פה ש99% אני הגורם המדבק כי כשאמא שלי או אחי בקרבתי הם מתחילים להשתעל ולהיות מצוננים אודם בגרון שיעול ונזלת זה חולף להם תוך מספר ימים וכשאני בקרבתם הם שוב מתחילים להיות חולים גם ככה לגבי חברים מהעבודה. מה זה יכול להיות זה מאוד מדאיג אותי במיוחד כשאני בעצמי בריאה תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לליאת
ד``ר יהושע דנינו10/03/2009שלום ליאת,
לשאלתך הראשונה, מסיבות ויראליות אכן הכוונה לוירוס.
כדי לדעת האם קיימת כאן הדבקה, למרות כל ההסבר מתשובתי הראשונה, אני מציע לך להשתמש במסיכת הגנה הדומה למסכת חדר ניתוח, (מסיכה זו מכסה את האף והפה) למשך תקופה של 3-4 שבועות ולראות האם יש שינוי במצב ההדבקה של הסובבים אותך.
אם יתברר בתקופה זו שהסובבים אותך לא נדבקים, יהיה צורך לקיים בירור מקיף ומעמיק לגבי התופעה שאת מציינת, ולשם בירור זה מומלץ שתפני למומחה לזיהומים.
כל טוב ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)