דלקת אוזניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת אוזניים
    מאיה
    23/07/2009

אני מקווה שהשאלה שלי קשורה לפורום במידה ולא אני נורא מתנצלת.
    בני בן ה11 חודשים כבר 6 ימים סובל מדלקת באוזן. עדיין הדלקת לא טופלה כיוון שלא עלינו עליה מלכתחילה. החום ירד אך עדיין יש כאבים. הרופא המליץ על אנטיביוטיקה novomoxin 200mg אך המליץ לחכות יום על מנת לראות אם הדלקת עוברת מעצמה. היום כמו אתמול הוא נראה בסדר משחק ואוכל קצת יותר מהימים האחרונים אך לפעמים נראה שתוקף אותו כאב למספר שניות (קורה כל חצי שעה בערך) במידה ואני נוגעת לו באוזן נגיעה קלה הוא מתחיל לבכות מכאבים.
    אין לו חום. במידה והדלקת עוברת מעצה מה הזמן שלוקח לה לעבור( אולי 6 ימים זה יותר מידי)?
    האם חס וחלילה יכול להגרם נזק אחר בכך שאני לא נותנת לו עדיין אנטיביוטיקה?
    האם כדאי לתת אנטיביוטיקה (אין חום כבר)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת אוזניים

הוספת תגובה

• דלקת אוזניים

ד``ר יצחק ענתבי
    24/07/2009

נועה שלום רב.
    שאלתך בהחלט קשורה לפורום זה, דלקות אוזניים בגיל זה של בנך, הינן שכיחות ביותר, ובאופן כמעט תמידי אינן גורמות לפגיעה בשמיעה בגיל המאוחר יותר.(אין מקום לדאגה).
    מניעת מים מהאוזניים בתקופת הדלקת וההפרשות הינה הכרחית, (כל זאת בתנאי שיש הפרשה מוגלתית מהאוזניים). על פי תיאור המצב של הילד,(התנהגות, ורגישות מקומית), וללא חום,(אני מבין שהאוזן אינה מפרישה), על-כן הייתי ממליץ בשלב ראשון, רק על טיפול סיסטמי (נגד כאב) אולי גם תכשיר אנטיהיסטמיני, ואין צורך מיידי בטיפול אנטיביוטי דרך הפה. רק במקרה של החרפה בסימנים הקליניים, יש לשקול גם מתן אנטיביוטיקה פומי.
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו