מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש קשר? דחוף לי בבקשהשלי31/12/2009
ביתי בת שנה ושמונה חודשים סובלת מנזלת מאז היתה בת חודשיים. לא היתה הפסקה בנזלת אף יום אחד ניסיתי כבר מלא סוגי מי מלח אך כלום לא הועיל ניסיתי אדים קרים אינהלציות בהתקפי ברונכיט שגם אז היתה נזלת ברמות היסריות סובלת אף מדלקות אוזניים קבועות אינה מדברת ברור ואף ישנם הברות כמו האות מם אשר אינה מבטאת בכלל כלומר את המילה אמא אינה אומרת אלא איבא או אבא (אני חד הורית ולצערי היא קוראת לי רק אבא) מיים אצלה זה בייב למוצץ היא קוראת צצי או אוצצי נקבע תור כבר לבדיקת שמיעה, וגם לאף אוזן גרון וגם קלינאית תיקשורת השאלה אם לא עלינו על בעיה מאוחר מדי? אני רצה איתה המון בגלל הנזלת הזו אף לרופאת הילדים כדי לקבל טיפול לייבוש ולא עוזר כלום בנוסף לילדה יש חסימה בדרכי הדמעות ונאמר לי כי יש קשר ישיר בין כל צינורות הפנים ובגלל הנזלת הקבועה הכל סגור לה וחסום ולכן יש חסימה האם נכון הדבר? נקבע לה תאריך לפתיחת החסימה אבל אם הל קשור ורופא א.א.ג ביום א' הקרוב יגיד שכן למה לבצע את ניתוח דרכי הדמעות שגם ככה לא יעזור?
אבקש לקבל יחס ותשובה לשאלה זו שאלה בסגנון נשאלה גם בפורום רפואת עיניים כדי להבין יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבל שלא נעניתי
שלי03/01/2010אבל הייתי היום אצל רופא א.א.ג. שאיבחן מספר דברים:
נוזלים באוזן שמאל כבר המון זמן
בדק יסודי ואמר שיש פוליפים מוגדלים אינדואידים (שקד שלישי) מאוד מוגדל ושקדים מוגדלים מאוד שעלולים לגרום לילדה לחנק בעת שינה כמו כן הילדה ממשיכה להתעורר המון פעמים במהלך הלילה (6 פעמים לפחות) קבע שהילדה חייבת לעבור ניתוח דחוף ע"מ למנוע חנק רופא ראשון שהייתי אצלו עם אותם סיפטומים אמר לי כל הזמן אז מה עם הילדה נוחרת או ישנה עם פה פתוח או מתעוררת בלילה את אמא שלה תטפלי בה זה תפקידך כמו כן על עצירת נשימה תוך כדי בכי טען שהילדה סתם מפונקת היום אני יודעת אחרת
אבל האם הגיוני שהכל ביחד? כמה פעמים קרה שכל הדברים קרו ביחד אצל ילדים ומה הסיכוי של הצלחת הניתוח? ומדוע נאמר לי שתצטרך להישאר להשגחה לאחר מכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההםרעה חסימתית.
ד``ר יצחק ענתבי04/01/2010שלי שלום רב.
צר לי שעד היום את ממתינה לתשובה,
אתייחס בתשובתי לשני מכתבייך.
המערכת החסומה , הנזלות, הפרעות השינה, דלקות האוזניים, והדמעת, אינן בהכרח קשורים האחד לשני. אתייחס בתחילה לדמעת היתר, ניראה לי שמדובר בהפרעה התפתחותית של צינור הדמעות, הגורמת להיווצרות "שק"ללא מוצא, ולא בגודש באף הגורם לסתימת הפתח התחתון של צינור הדמעות.
הנזלות, דלקות האוזניים והפרעות השינהשל הילדה, אכן חייבו בירור א.א.גרון עוד לפני ביקורך בתחילת השבוע. אני מסתייג מהתיאור של "סכנת חנק", ואין ספק שאם השקדים (שלושתם), מאוד מוגדלים, יש מקום להסירם. ההצלחה הניתוחית היא גבוהה, ויחול שיפור מיידי (עניין של ימים בודדים) באיכות חייה של בתך, ושלך.
ניתוח העיניים היא פעולה אחרת ויש לבדוק מול הרופאים אם ניתן לשלבה עם ניתוח א.א.גרון, בהרדמה אחת.
איחולי בריאות שלמה, והצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ובהמשך
שלי06/01/2010נקבע תור באמת לניתוח לעוד 3 שבועות הרופא שאמרו לבצע את הניתוח בביתי אינו מתעסק בדרכי הדמעות והוא (הניתוח) מבוצע באסותא כולי תיקווה שאחרי הניתוח נראה התקדמוץ בכל התחומים כרגע הילדה בעיכוב התפתחותי קל כתוצאה מכך וגם עכשיו עדין סובלת שוב מאודם באוזן ובשניה מנוזלים עם טיפות אוזניים וכמובן לנזלת התמידית טיפות מי מלח שעוזרות למשך הלילה אך למחרת הכל חוזר
ביינתיים נמסר לי להמתין לגבי העיניים כי יכול להיות שכן יעזור הניתוח הזה ככה נאמר לי והאמת אני מפחדת מיותר מדי ניתוחים והרדמות
נאמר לי גם ששקד שלישי (אינדואיד) יכול לחזור ואם זה נכון באיזה גודל חוזר מה הסכנות בחזרת שקד שלישי? האם הוא חוזר גדול יותר? מפריע יותר? כל פען יש צורך לבצע ניתוח במקרה שחוזר?
מצטערת על הצפת השאלות אני פשוט חוששת מזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההישנות לאחר כריתת שקד שלישי.
ד``ר יצחק ענתבי07/01/2010שלי שלום.
תיקוותי שהניתוח יפתור גם את בעיית העיניים, לגבי השקד השלישי אכן הוא יכול לגדול מחדש,
לא מדובר בביטחון שהשקד יחזור, וגם אם הוא יחזור, לא מדובר בשקד שיהיה גדול יותר, ולא יגרום להפרעה חמורה יותר.
רק במקרה שהשקד השלישי יגדל שוב, (אין לשכוח שגם הלוע של בתך יהיה רחב יותר), ובמקרה שבו ההפרעה תשוב, יהיה כן צורך, בניתוח חוזר.
איחולי הצלחה ובריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)