מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משהו שמטריד אותי האם יש קשר?שלי10/01/2010
הילדה כבר כמה ימים נחנקת משיעול ביום שישי האחרון הגעתי איתה למיון ילדים בדנה עקב חבלת ראש במעון נפלה מהכיסא כתוצאה מן השיעול היינו שם בהשגחה שלוש וחצי שעות העלתי את בעית השיעול בדקו ריאות אמרו לי שנקי בדקו גרון וראו את השקדים שלה שהם מאוד מוגדלים ואז הרופאה טענה שהילדה חייבת להשתעל והם רוצים שהיא תשתעל יש מצב שהשקדים גדלו יותר וחוסמים יותר ולכן משתעלת? מה הקשר ומדוע צריך כך? מישהי נוספת אתמול אמרה לאמא לי אותו הדבר שהילדה חייבת כי זה עור לה להכניס חמצן מה הקשר? היום אני לוקחת אותה לרופאת הילדים שלה כי היתה עם חום כל השבת נראה מה יהיה
הילדה סובלת וזה מפריע לה
בנוסף האם גודל השקדים מפריע לבליעת המזון? את רוב האוכל אם אינו רך מספיק פשוט מוציאה מן הפה בגן היא אוכלת בסדר אמרו לי שם שהם נותנים אוכל רק בבית אני ע"פ רוב פתאום מוצאת את עצמי מרסקת כדי שתאכל לבלוע מה הקשר בין הדברים נכון להיום אני פועלת בזה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקדים, אוכל ושיעול.
ד``ר יצחק ענתבי10/01/2010שלי שלום רב.
לשאלה אם שקדים גדולים גורמים לשיעול, התשובה היא בד"כ לא, כי על פי הנאמר לך ע"י רופאת הילדים שלא בצדק, "הילדה צריכה לנשום ועל-כן היא משתעלת", (שיעול אינו פעולה נשימתית).
שקדים גדולים לעומת זה, כן יכולים וגורמים להפרעה באכילה, כי במצב בו נימצא האוכל בפה, לילדה קשה לנשום, ועל-כן היא תעדיף לפלוט,(בד"כ) או לבלוע לפני לעיסה, (מקשה על הילדים).
עדיף אצלם אוכל רך שבליעתו מהירה וקלה.
יש מקום להבדק ע"י מומחה א.א.גרון לבירור שתי הבעיות, ולשקול טיפול תרופתי או כירורגי.
איחוי בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטיפול כבר
שלי11/01/2010קודם כל נאמר לי בבית חולים שזה טוב שהילדה משתעלת ולא ע"י רופאת הילדים שאמרה שלא תקין והתחלנו ישר אינהלציות כי הילדה סובלת מחירחורים
לגבי השקדים יש תאריך לניתוח להסרת שקדים במעון היא אוכלת אוכל רך מה שמציק זה התחיל רק בשבועיים האחרונים לפני כשבועים בערך נתנו לה כריך במעון שאכלה אותו בדרך מהגן בעגלה פתאום אבא שלי שמע שקט הסתכל עליה וראה אותה כאילו קפואה עם פה פתוח ישר נתן לה טפיחות על הגב ונשף לה בפנים תוך שניות אחרדות חזרה לעצמה וחתיכה של לחם נפלטה גם כן כאילו יש חסימה לבליעה בבית עכשיו גם אוכלת רק רך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר יצחק ענתבי11/01/2010שלי שלום רב, שיהיה בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שלי12/01/2010האם גודל השקדים יכולים גם לגרום לחסימה במעבר רוק?
כלומר הילדה מוציאה המון רוק כמויות אדירות במצב שכל החולצה והסנטר רטובים וזה לא משיניים כבר יש לה את כל השיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריור יתר.
ד``ר יצחק ענתבי15/01/2010שלי שלום רב.
בד"כ בעיית הריור אינה קשורה לגודל השקדים או השקד השלישי, יתכן שלאחר הניתוח תהיה הקלה מסויימת, ויהיה צורך לעקוב, ועל-פי הצורך גם לטפל.
איחולי הצלחה ובריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)