מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת נשימה חסימתית ברגה קשה לילדגל01/02/2010
בני בן 7 וחצי. בעבר: ניתוח שקד שלישי + כפתורים (עקב נחירות, נוזלים וירידת שמיעה של 40 בכל אוזן - הבעיה הזו נפתרה) הנחירות נמשכו ולאחרונה אף התעצמו.
בבדיקת סיב אופטי - לא גדל השקד השלישי.
נשלח למעבדת שינה: התוצאות לא טובות: 119 אירועים חסימתיים מתוכם 49 אפנאות, ממוצע של 6.9 בשעה, חלקן לוו בירידה של עד 83% בריווי החמצן בדם. בנוסף כתוב שהיו: 15.1 יקיצות בלילה (ישן 8:36 שעות בפועל - רק 6:40) וכן כתוב: תקופות של היפוונטילציה עם ירידת סטורציה של 88%-90% ותקופות ממשוכות של נשימה פרדוקסלית.
שורה תחתונה רשום הפרעה בדרגה קשה וכן המלצה להתערבות ניתוחית דחופה.
אני מבינה שמדובר בניתוח שקדים ושאולי ואין מנוס ממנו?. ממנו אני מאד חוששת בגלל הסיבוכים אני יודעת שיש שיטות שונות השאלה אם במצב כזה של הפרעה השיטות הללו מתאימות (קובלציה?) או שעדיף ניתוח בבית חולים עם ניטור מלא בשיטה הרגילה? הפחד שלי זה הדימומים.. וההחלמה וזה פשוט מדיר שינה מעיני.
סליחה שהארכתי וממתינה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגו עלי
גל01/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדום נשימה בשינה.
ד``ר יצחק ענתבי01/02/2010לאמא השואלת שלום רב.
לאור תוצאות הבדיקה במעבדת השינה, אין ככל הנראה מנוס מניתוח נוסף לכריית השקדים, ובאותה ההזדמנות גם לבדוק את השקד השלישי (שמא גדל שוב).
הטכניקות הניתוחיות :קובלשין, הרמוניק סקלפל, וניתוח דיסקציה רגילה של השקדים. בקובלשין יש הקטנה של מסת השקדים, ולא מדובר בכריתה, בהרמוניק סקלפל יש פחות דימומים, אך לא מעט בצקות. השיטה נתונה בידי המחלקה או הרופא המנתח.
בהצלחה ואיחולי בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)