מים באוזניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מים באוזניים
    אינה
    10/02/2010

שלום.
    בני בן שנה וחצי סובל במשך 3 חודשים (היא 3 חודשים בגן ילדים) מנזלות שלא נגמרות, מלא לחה ושיעול חזק. לפני כחודש וחצי כשהייתי בביקורת אצל רופאת ילדים היא אמרה שיש לבני מים באוזניים ושהם יכולים לגרום לדלקת אוזניים. קיבלנו אנטיביוטיקה "אוגמנטין" ל10 ימים. עם סיום אנטיביוטיקה חזרה הנזלת תוך יום יומיים . לאחר שבועיים היינו אצל רופא אף אוזן גרון והוא מצא שיש לו המון מים באוזניים וקיבלנו אזניל ל 5 ימים. רק סיימנו את הטיפול אנטיביוטי הנזלת שוב חזרה. היום הייתי שו אצל אף אוזן גרון והוא אמר אנטיביוטיקה לא עזרה. הוא אמר שיש לי 2 אופציות או ניתוח צינוריות או להמשיך עם אנטיביוטיקה. (גם אדנויד שלו מוגדל).
    השאלה שלי האם זה האופציות הקיימות או כדי לי להתייאץ עם עוד רופא?
    האם מים באוזניים יכולים לפגוע בשמיעה?
    והאם רפואה אלטרנטיבית יכולה לעזור פה?

תודה מראש על תשובתך
    אינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מים באוזניים

הוספת תגובה

• מים באוזניים.

ד``ר יצחק ענתבי
    10/02/2010

אינה שלום רב.
    מים באוזניים הוא נחלתם של מרבית הילדים, ואותם ניתן ליבש או להפחית רק במקרים בודדים, טיפול אנטיביוטי למים הוא בגדר חילוקי דעות בין הרופאים. אני בצד שאינו תומך בטיפול אנטביוטי לצורך זה, כי לדעתי נעשה שימוש רב מיותר ובסופו של חשבון, גם מזיק באנטיביוטיקה.
    מאחר ונוזל קיים במרבית האוזניים, ולבטח בגיל הזה, כדאי לבדוק את הסיבה לכך, ובה לטפל.
    נוזל באוזן גורם להפרעה בתנודות התופית ועצמות השמע ויכול לפגוע בשמיעה בדרגות שמיעה שונות, ההחלטה אם לבצע ניתוח תישקל רק אם מצב השמיעה הוא חמור, או כשיש דלקות אוזניים חוזרות
    מסיפורך אני מבין שאין דלקות אוזניים, ושלא נעשתה בדיקת שמיעה, ולכן אין מה לדבר על ניתוח לאוזניים.
    בהקשר לנזלות יש לבדוק עד כמה השקד השלישי מוגדל, ועד כמה הוא מיצר את מעבר האוויר בלוע האף, ועל סמך נתונים אלה,להחליט אם יש צורך ניתוחי.
    אינני שולל התייעצות עם רופא א.א.גרון נוסף, וכך גם אם תנסו טיפול חלופי (אלטרנטיבי).
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים באוזניים

אינה
    11/02/2010

תודה רבה על תשובתך המהירה והסבר מפורט.

אינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו