שקיעת עור התוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקיעת עור התוף
    זהבית
    26/04/2010

שלום רב,
    בתי בת ה- 6 סובלת מהיותה תינוקת מבעיות רפואיות באוזניים. היא עברה בגיל 2 וחצי ניתוח של שקדים, פוליפים וכפתורים באוזניים. תוך חצי שנה נפל כפתור אחד והשני נשאר תקוע גרם לדלקת מתחתו והוסר ע"י ניתוחון קטן. הייתי אצל הרופא היום לביקורת בעיקר בכדי לקבל הפניה לבדיקת שמיעה מכיוון שיש לילדה קושי וירבלי ולאחר בדיקה הרופא אמר שהאוזניים שלה עם נוזלים (דיי באופן תמידי) ושיש באוזן אחת שקיעת עור התוף הוא שלח אותי לבדיקת שמיעה ולאחר מכן הוא יחליט באיזה אופן ימשיך לטפל בה. כעיקרון הוא דיבר על ניתוח כפצורים שוב. הבעיה שלי היא שהניתוח הכפתורים הראשון לא היה הצלחה גדולה וגרם לילדה לסיבוכים נוספים. אשמח לקבל פרטים נוספים בעניין זה - מה זה אומר?? אולי ישנה דרך נוספת לטיפול בשקיעת עור התוף? לא הייתי רוצה להעביר אותה שוב את ניתוח כשמראש אין לו אחוזי הצלחה גדולים.
    בכבור רב,
    זהבית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שקיעת עור התוף

הוספת תגובה

• עור תוף שקוע

ד``ר יצחק ענתבי
    27/04/2010

זהבית שלום רב.
    אתחיל דווקא עם הסיפא במכתבך: ההצלחה הניתוחית בהכנסת צינוריות היא מאוד גבוהה, ויתכן שבתך נפלה בצד ה - % הנמוך של כשלון.
    הבעיתיות של שקיעת תופית יכולה להיות מאוד משמעותית בטיווחי זמן ארוכים, ולהביא לידי יצירת אוזן תיכונה כרונית - כולסטאטומה.
    ייתכן ולפני ההחלטה על ניתוח חוזר לצינוריות, (ד"א יש צינוריות ארוכות טווח), יהיה צורך בבדיקת CT או MRI של האוזניים לשלול כולסטאטומה.
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו