מעקב אולטראסאונד מספיק?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעקב אולטראסאונד מספיק?
    מי
    29/06/2010

שלום רב
    לפני כחודשיים וחצי התנפחו בלוטות לימפה בשני צידי הצוואר באזור שמתחת לאוזניים, בדיקות דם יצאו תקינות, ובאולטראסאונד צוואר הבלוטה הגדולה ביותר הייתה עד 1.8 ס"מ ובמראה סונוגרפי תקין (היו בלוטות נוספות קטנות יותר במראה תקין גם כן).
    עדיין, לתחושתי בצד אחד הבלוטות נותרו בעינן. בקשתי אולטראסאונד נוסף. האם במצב כזה מספיק מעקב ואולטראסאונד?
    אגב, רופא האאג אמר שאין צורך אפילו במעקב... ובמישוש האיזור המטריד אותי אמר שיתכן שמדובר בגיד ולאו דווקא בבלוטה. האם באיזור זה שמתחת לאוזן מצוי גיד? מה זה יכול להיות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעקב אולטראסאונד מספיק?

הוספת תגובה

• בלוטות לימפה.

ד``ר יצחק ענתבי
    29/06/2010

מי שלום רב.
    לצערי לא ציינת את הגיל (יש חשיבות לכך).
    בגילאים עד 5-6 שנים נפיחות בלוטות צוואריות הינה שכיחה, ומספיקה בדיקת דם, ובדיקת US כדי להגיע לקביעת דרך טיפולית או מעקב.
    בלוטת לימפה בקוטר של 1.8ס"מ הינה גבולית בגודלה (שוב תלוי בגיל ובמיקום), אלא שמאחר והמראה הסונוגרפי שלה תקין, אני מסכים עם רופא א.א.גרון שלכם, שמספיק מעקב תקופתי בלבד.
    בצוואר יש הרבה שרירים וכל שריר מחובר לעצמות בגידים, אך מאחר ובדיקת ה US הצביעה על בלוטות לימפה אני מאמין שלא מדובר בגידים.
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים

מי
    29/06/2010

תודה רבה על תשובתך...
    אני בת 26...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו