שקדים מוגדלים+נוזלים באוזניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקדים מוגדלים+נוזלים באוזניים
    גילה
    30/06/2010

שלם רב,
    בני הוא בן שלוש וחצי (אחד מתוך שלישיה)ע"פ הסיכום של הרופא המטפל:
    נשימה רועשת.שקדים +4 מרייר. אוזנים פקקי צרומן נוזלים דו"צ.
    בבדיקת שמיעה תוצאות: דו"צ srt 40 תמונות -srtmask 15 תמונות.
    המלצת רופא המטפל - הופנה ל- ad te vt. הרופא ממליץ בדחיפות לעבור את הניתוח.
    תוצאת צילום נזופרינקס - היצרות בעמוד האוויר עקב התעבות רקמה רכב(אדנואידים).
    אני מאוד חוששת מניתוח השקדים+כפתורים, ע"פ דברי הרופא הילד יצטרך אישפוז בטיפול נמרץ. ובנוסף ישנו 4% של דימום לאחר הניתוח-(ע"פ דברי הרופא).ע"פ תוצאות בדיקת השמיעה, האם יש צורך לעבור טיפול כפתורים.
    הילד נושם דרך הפה ויש לו קושי בלעייסת אוכל,עיכוב בהתפתחות. האם ישנו קשר לבעיית השקדים.

שאלה נוספת: אחיו יש לו שקד שלישי מוגדל, הוא נושם דרך הפה ויש לו בעיה של נזלת לעיתים קרובות הולכת וחוזרת. ע"פ דברי הרופא המטפל שעד גיל 6 מצב השקד מסתדר מעצמו. ונתן לי טיפול סירופ בשם aerius 0.5 מ"ג. בטיפול של 2.5 cc. לקראת השינה. האם הסירופ יכול להקטין את השקד השלישי. תוצאת הצילום - היצרות ניכרת של עמוד האוויר עקב התעבות רקמה רכה.

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ניתוחי ילדים.

ד``ר יצחק ענתבי
    30/06/2010

גילה שלום רב.
    בהתייחס לילד הסובל מנשימה רועשת, והפרעה בהתפתחות. מומלץ לעבור ניתוח הכולל שקדים ושקד שלישי. מפריע לי שאת בדיקת השמיעה ביצעו עם פקקי צרומן, כך שליקוי של 40 ד.ב. הוא משמעותי באוזניים שאינן מפוקקות, ולא אוכל להתייחס למצב השמיעה במצב המתואר במכתבך.
    לכן, את הצורך כן, או לא, ב VT, יש לקבוע על פי ממצאי שמיעה במצב אופטימלי.
    בהתייחס לאחיו, לסימפטומים, ולתוצאת צילום השקד השלישי, כאן, איני ממליץ להמתין עד גיל 6, וכלל אין ביטחון שבגיל זה הכל יעבור, ובנוסף, נשימה זו בפה פעור, שאינה נשימה פיסיולוגית, עלולה לגרום לשינויים במבנה הפנים ותוכן האף, וחבל.
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו