טיפול בסטרפטוקוקוס A

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בסטרפטוקוקוס A
    ריטה פונק
    12/07/2010

שלום!
    לבן שלי (בן 8 ) היה דלקת גרון לפני חודש והוא קיבל טיפול במוקסיפן, אחרי שבוע שהוא סיים בטיפול עוד פעם עלה לו החום ואז עשינו משטח גרון והתברר שיש לו סטרפטוקוקוס A, אז נתנו לו רפאפן ל10 ימים. אחרי יומיים שהוא סיים טיפול ברפאפן, עוד פעם עלה לו חום והיה יומיים (לא גבוה הפעם עד 38). עשינו לו עוד פעם משטח גרון והתברר שעדיין הוא נשאי של החיידק סטרפטוקוקוס A
    עכשיו הוא מרגיש בסדר, אין לו חום, אין לו כאבים בגרון.
    בדרך כלל לבן שלי אין בעיות עם הגרון, הוא לא סובל מדלקות גרון.
    הרופאה הציעה שתי אפשרויות: לחכות להתפרצות הבאה ואז להתחיל באנטיביוטיקה (אוגמנטין) או להתחיל בטיפול באוגמנטין מייד. אני לא יודעת מה עדיף. מצד אחד הילד כמעט חודש קיבל אנטיביוטיקה ולהתחיל לתת לו עוד פעם אני ממש לא רוצה, מצד שני אם הוא נשאי אז הוא יכול להמשיך להדביק אנשים אחרים במשפחה. האם החיידק הזה יכול לעבור לבד? מה אתם יכולים להמליץ???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בסטרפטוקוקוס A

הוספת תגובה

• טיפול בסטרפטוקוקוס A

ד``ר יהושע דנינו
    13/07/2010

שלום ריטה,

10% מהאוכלוסייה הם נשאי סטרפטוקוקוס A. נשאים אלו נושאים את החיידק גם ללא מחלה. במקרה של בנך לפי תיאורך, הייתה לו מחלה שלוש פעמים אך כדי לדעת אם הוא נשא יש לעשות משטח כאשר הוא במצב בריא ובמידה וימצא החיידק אזי בנך שייך לקבוצת הנשאים.
    הטיפול בדלקת גרון של נשאים הוא לא לפי המשטח אלא לפי הבדיקה הקלינית (הרפואית) של הרופא המומחה. במצב של דלקות חוזרות מומלץ להמשיך בטיפול מונע בהמשך לטיפול המלא של 10 ימים בדלקת החריפה. במידה וטיפול מונע כזה אינו פותר את הדלקות יש לשקול ניתוח להסרת השקדים.
    כל טוב ובהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו