אי סימטריות בפנים-נפיחות צד שמאל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי סימטריות בפנים-נפיחות צד שמאל
    אודליה
    28/07/2010

לפני שנה אושפזתי עם בתי בת ה7 בעקבות נפיחות בצד שמאל של הפנים, בצילום של מערות הפנים נראה הצללה באזור השמאלי, הנפיחות לא היתה מלוות בכאבים גם כאשר נגעו לה בפנים. שוחררנו עם אבחנה של דלקת במערות הפנים, וקיבלנו טיפול אנטיביוטי. במהלך כל השנה לי היה נראה תמיד כי עדיין יש חוסר סימטריות כשהצד שמאלי נפוח יותר. היום התעוררה הילדה עם נפיחות שוב באותו הצד, כאשר לקחנו לקופח הנפיחות כבר כמעט עברה, הרופא איבחן כי יש לה אפטה, אך אין לה כאבים וממה שקראתי הפצע מלווה בכאבים ובקשיי אכילה. הילדה לא מגלה את התסמינים האלו. השאלה שלי: האם פצע אפטה יכול להוביל לנפיחות? האם מחייב שילווה בכאבים? מהי ההמלצה להמשך אם עדיין רואים אי סימטריות בפנים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חוסר סימטריה.

ד``ר יצחק ענתבי
    28/07/2010

אודליה שלום רב.
    אפטה בודדה בלוע, מציקה יותר מאשר כואבת, ולבטח לא תיגרום לנפיחות באיזור הלחי (כך הבנתי
    ממכתבך על איזור הנפיחות).
    גם התיאור של הנפיחות והאבחנה של דלקת סינוסים, ללא כאבים אינה מתאימה, אני מניח שבמסגרת האישפוז בוצעה בדיקת CT לסינוסים, וממכתבך לא ברור מה תוצאת ההדמיה.
    יתכן, ולדעתי הבעיה אינה בלוע, או בסינוסים, אלא בבלוטת הרוק בת-האוזן (בלעז פרוטיס).
    לצורך האבחנה ניתן לבצע אולטראסאונד של הצוואר הפנים ובלוטות הרוק הגדולות.
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו