ניתוח כפתורים לבן שנה ושמונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח כפתורים לבן שנה ושמונה
    אורלי
    11/08/2010

שלום,
    אני מניחה שכבר עניתם על שאלות ברוח דומה, אך לא הצלחתי למצוא שאלה דומה.
    יש לי תאומים בני שנה ושמונה, (בן ובת), ורק לפני מספר חודשים זוהתה דלקת אוזניים, שכנראה היתה כבר כמה חודשים.
    אצל הבת הדלקת חלפה לאחר קורס יחיד של צפורל (אחרי מוקסיויט שלא עזר, כנראה), אך אצל הבן הדלקת לא חלפה לגמרי - כנראה בגלל העיכוב בטיפול, ניסינו אנטיביוטיקה מניעתית אך תוך שבועיים הדלקת החמירה והוא קיבל קורס נוסף של צפקלור (צפורל?).
    הסיבה לעיכוב באבחנה היתה קושי אמיתי לבדוק אותו, רופאת הילדים לא הפנתה אותנו לאא"ג וגם לא הציעה זאת כאפשרות נוספת, לא היו סימפטומים ספציפיים. הילד היה די שקט, אך קצת חסר תאבון, קצת הפרעות שינה (שלפני כן לא היו), וקצת חומים נמוכים שבאו וחלפו. ללא "משיכות אוזניים", צינונים או חומים גבוהים ועקשנים.
    את הדלקת זיהה רופא אא"ג, וכעת הוא ממליץ על ניתוח כפתורים. כזכור, כל הסיפור כולו אובחן רק לאחרונה (חצי שנה, מקסימום).
    השאלה שלי היא האם באמת לאור סיפור רקע "דל" כל כך, אין אופציות נוספות?
    אני מוכנה לניתוח. אני רק מרגישה שאני לא מכירה מספיק חלופות נוספות בשביל לבצע כזו החלטה, ורמת הסיכון שהוא דיבר עליה (1-2% לסיבוכים כמו חור קבוע בעור התוף, זיהום מקומי ודחית הכפתור) קצת גבוהה לטעמי, בשביל ללכת לניתוח בלי לברר קודם.
    כמובן שיש גם דיעות משפחתיות וסביבתיות, אבל אני מעדיפה להתייעץ עם אנשי מקצוע, ולא רק "לחברים שלי היה" או משהו בסגנון.
    תודה על ההתייחסות וסליחה על האורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תוספת קצרה ששכחתי -

אורלי
    11/08/2010

אין בעיות דיבור, שמיעה, יריקות, חניקות או כל דבר אחר. בבדיקת השמיעה בטיפת חלב (אז בגיל חצי שנה) - עבר את הבדיקה מעולה.
    מדובר בסה"כ בכאבים (כנראה) וחוסר נוחות של הילד, שגוררים אחרים תופעות נוספות (עצבנות קצת, חוסר תיאבון קצת..).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות אוזניים.

ד``ר יצחק ענתבי
    11/08/2010

אורלי שלום רב.
    אני בהחלט מסכים עם הסיפא של מכתבך שאכן מדובר בסימפטומים "דלים" ואיני בטוח, לצערי, שהפתרון שהוצע לך ע"י הרופא המקצועי -לניתוח (רק לאחר בדיקה אחת ואולי שתיים) - הוא הפתרון המתאים.
    אני מכבד את מוכנותך לניתוח, אלא שמעבר לפעולה ולהרדמה יהיו (או יכולות להיות) השלכות אחרות. (מיגבלת הרטבה, סיבוכים וכו' ).
    אינני מכיר את המערכת הרפואית אליה אתם שייכים, אין זה מתפקיד רופא הילדים להפנות אל רופא א.א.גרון, ולדעתי כדאי בבעיות ספציפיות לפנות אל הרופא המומחה, ולא להשתהות חדשים עם דלקות, (לפי מכתבך אני מטיל בספק גם באבחנה של דלקת ממושכת).
    חובה -גם מדיקו לגאלית- לפני ההחלטה על ניתוח לבצע בדיקות שמיעה , ולבדוק את גודלו של השקד השלישי, ללא שני אלה התועלת בניתוח תהיה מיזערית.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אילו אופציות נוספות קיימות?

אורלי
    11/08/2010

למרות קורס שלישי של צפורל, הדלקת לא חלפה.
    הסימפטומים עדיין קלים (קצת חוסר שקט, חוסר תאבון וסימני אי נוחות וכאב באוזניים), ואני לא כל כך יודעת לאן להמשיך מכאן.
    האם יש לך המלצה אחרת?
    רעיון למי ולאן כדאי לפנות עכשיו, לפני שהולכים על ניתוח?
    האם מהידוע לך, לרפואה המשלימה יש פתרונות יעילים?
    אנחנו שייכים למכבי, איזור ירושלים, אבל אני מוכנה להגיע רחוק, אם צריך...

תודה על התשובות!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופציות.

ד``ר יצחק ענתבי
    12/08/2010

אורלי שלום רב.
    מאחר ובתשובתי העלתי ספק רב לגבי האבחנה והטיפול, המלצתי לבדוק שוב את אמיתות האבחנה, ואת הצורך בטיפול האנטיביוטי, עד אז, לא אוכל להציע לך אופציות חלופיות לניתוח .
    אני מניח שבין הרופאים הרבים בירושליים תמצאי את המתאים.
    איחולי בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת בנושא -

אורלי
    13/08/2010

קראתי שוב את מה שכתבתי, והבנתי שממש לא הסברתי את עצמי.
    אין ספק שהילד עם דלקות חוזרות. לקח לנו זמן לעלות על זה כי הסימפטומים הראשוניים היו דלים כל כך, אבל כיום אין ספק שזה דלקות אוזניים. הוא מושך את האוזן, האוזן רגישה למגע ובאופן כללי הוא ברור יותר בתגובותיו (בכל זאת, גדל קצת ומבין יותר).

אשמח לתשובות נוספות, לגבי אופציות טיפוליות כי הילד סובל. כרגע הוא מסרב לקחת היסטדקס בגלל הטעם, וברור שהכאבים מחמירים (גמר קורס AB לפני מספר ימים).

בנוסף שמעתי על אפשרות של כפתורים חד כיווניים - אשמח לקבל על זה אינפורמציה או הפניה למקורות מתאים.

תודה שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתגובה בבקשה.. הילד סובל...

אורלי
    15/08/2010

אני מחפשת במקביל עוד חוות דעת, אבל אשמח לשמוע עוד רעיונות, לאור השלילה של ניתוח כפתורים.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכום מעשה.

ד``ר יצחק ענתבי
    17/08/2010

אורלי שלום רב.
    אסכם את התיכתובת שלנו במספר הנחיות בסיסיות.ישנם 2 הנחיות עיקריות לניתוח כפתורים.
    1, במצב של דלקות אוזניים חוזרות, כאשר טיפול אנטיביוטי (גם ממושך), אינו מספיק יעיל בהפסקת שרשרת בדלקות.
    2, במצב בו יש ליקוי שמיעה משמעותי, ועקב כך יכולות להיות תופעות לוואי .
    בכל אחד משני המקרים האלו יש חובה לבדוק גם את השקד השלישי והשפעתו על הדלקות או על ליקוי השמיעה.
    בהצלחה בטיפול אותו תבחרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו