ירידה בשמיעה ונוזלים- ילדה בת שלוש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידה בשמיעה ונוזלים- ילדה בת שלוש
    מיכל
    16/12/2010

לאחרונה הבחנתי בבתי בת השלוש בירידה בשמיעה. בדיקת שמיעה איתרה באוזן אחת אחת ירידה בינונית ובשנייה קלה-בינונית. רופא אאג ציין כי יש נוזלים בשתי האוזניים, שמיעה 35/45, כאשר באוזן אחת המצב הוא ברף העליון ובשנייה מצב קצת פחות משמעותי, כאשר באוזן המפוצצת בנוזלים, כך להגדרתו, יש גם בלט ניכר. הוא המליץ על כפתורים. יש לציין כי מדובר בילדה מאוד מפותחת מבחינת דיבור ושפה, ולא סבלה מדלקות אוזנייםן, כך שכל הנעיין נחת עלינו במפתיע. אמנם היא מנוזלת, אבל לא באופן חריג. אני מאוד רוצה להימנע מניתוח ומנסה לגייס מידע בכל דרך אפשרית. יש טיפולים שעוזרים? כמה זמן כדאי לעשות מעקב לפני שהולכים לכיוון הכירורגי בלית ברירה? האם חדר מלח רלוונטי? האם ייבוש הנזלת יעזור? אני מאוד חרדה, אשמח למידע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה ונוזלים- ילדה בת שלוש - תגובה

ד``ר יצחק ענתבי
    16/12/2010

מיכל שלום רב.
    מאחר והתפתחות בתך מאוד טובה, בהחלט יתכן שמצב השמיעה אינו קבוע, אלא שייך למצב הנזלת, הייתי ממליץ לפני ההחלטה על ניתוח, לנסות טיפול תרופתי, ובסיומו לבצע שוב בדיקת שמיעה, ורק על-פי המימצאים השמיעתיים לאחר הטיפול יוחלט אם אכן יש צורך בניתוח.
    איחולי בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה טיפול תרופתי מתאים?

מיכל
    16/12/2010

הרופא אמר שאין טיפול שהוכח כיעיל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו