מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לדר' דנינו- שאלה לאחר ניתוחהגר24/03/2011
דר' דנינו שלום רב,
בתי בת השלוש וחצי, נעמה, נותחה אצלך באלישע (שקדים+שקד שלישי+צינורית באוזן שמאל וניקוז נוזלים בימין) ב-11 בחודש. ההחלמה ארכה כשבוע, ולאחר עשרה ימים הגענו לביקורת בה דיווחנו על שיפור פלאי-כמעט בנשימה ובשינה (בחיי, אני בודקת בלילות שהיא חיה, כי היינו רגילים לנגריה פעילה :-) ). הדיבור נשמע מעט מוזר- אמרת שיחלוף עם הזמן והסברת בסבלנות רבה גם לה. עד כאן הכל נהדר. אין לי מילים להודות לך! אנחנו מקווים בהמשך לראות גם שיפור התנהגותי (פחות תזזיתיות, יותר ריכוז- עקב השינה הרצופה והיעדר דום הנשימה. אני מניחה שגם היו ירידות בסטורציה לפני הניתוח, אך לא נבדקנו במעבדת שינה). בכל מקרה, השאלה היא כזו:
נעמה מצליחה לנשום דרך האף היום כשמדובר בפעולה קצרה ייעודית כמו למשל הרחת פרח (דבר שמעולם לא נחשפה אליו לפני כן, אגב, כי עקב השקד השלישי תמיד האף היה סתום), אבל כשמדובר בנשימה ספונטנית, בערות ובשינה, היא ממשיכה לנשום בפה פתוח. בדקתי והרגשתי שהיא נושמת גם מהאף וגם מהפה במקביל. ההשערה שלי היא שלמרות שאין כרגע בעיה פיזיולוגית בנשימה האפית, היא עדיין לא למדה לנשום כך. האם מנסיונך, ועל פי דיווחי הורים, התופעה חולפת מאליה או שיש צורך בהתערבות של קלינאית או איש מקצוע שילמד באופן מלאכותי נשימה מהאף? אני יודעת שנשימה שכזו גורמת לשינוי בשלד הפנים (כבר רואים זאת בשיניים, בצורה לא חמורה) וחשוב לי לדעת האם זה צפוי שאחרי הניתוח ייקח זמן עד לשינוי בהרגלי הנשימה.
תודה רבה,
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדר' דנינו- שאלה לאחר ניתוח - תגובה
ד``ר יהושע דנינו29/03/2011שלום הגר,
אני שמח שחל שיפור במצבה של ביתך ושאלתך אכן במקומה.
שינוי הרגלי הנשימה ביום הוא דבר שלוקח זמן השונה אינדיבידואלית לכל ילד. הוא קשור למידת ההסתגלות להתנהגות החדשה שבה נדרשת נשימה בפה סגור. לעיתים יש לעודד את הילד לסגור את הפה ולהזכיר לו את הדבר מעת לעת. במידה והפה יהיה סגור במשך היום הוא יהיה גם סגור בהמשך גם במהלך השינה בלילה. במידה והילד לא מצליח לרכוש את ההתנהגות שבה הוא צריך לנשום בפה סגור במשך מספר חודשים, ניתן להתייעץ עם קלינאית תקשורת. במידת הצורך, אפשר לחזור לייעוץ א.א.ג
כל טוב ובהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)