מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאה בבדיקת AFPדן11/10/2011
אני בן 46 , קיבלתי תוצאות מעבדה וערך 7.4 בבדיקה . אין מצויין בטופס התוצאות טווח . האם הטווח תקין או מעיד על סרטן זה או אחר בכבד ?
תדה על התשובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאה בבדיקת AFP - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן11/10/2011הבדיקה תקינה לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובתך המהירה
דן12/10/2011תודה על התגובה המהירה.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות צהבתדור06/10/2011
רצ"ב תוצאות הבדיקות לצהבת ואני מעט מבולבל.
קראתי שHEPATITIS Bs Ag היא בדיקה לקיום נגיף הצהבת (והיא ב"ה שלילית)
ואילו HEPATITIS Bc IgM היא בדיקה הבודקת את "עוצמת" הנגיף, אם ההדבקה אירעה לאחרונה או לא. שאלה מכאן היא האם ייתכן מצב שכזה שבו BS AG שלילית יחד עם BC LGM חיובית (חשבתי שאולי תחת התוצאה, ישנו משפט שלם שרק שבריר ממנו מופיע- לדוגמא- הבדיקה מבוצעת רק כאשר בדיקה אחרת חיובית), ואם ייתכן מה המשמעות?
כמו כן אשמח להסבר קצר על כך אחת מארבע הבדיקות.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למקרה בו התמונה לא ברורה
דור06/10/2011אלה התוצאות והבדיקות:
HEPATITIS Bs Ag- שלילי
HEPATITIS Bc IgM ל תוצאה - חיובי (כך במקור באתר, וזו העצם הבעיה של ההבנה שלי)
HEPATITIS C Ab- שלילי
HEPATITIS Bc Ab TOT- שלילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמקרה בו התמונה לא ברורה - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן11/10/2011הבדיקה HBcIgM חיובית בזיהום אקוטי אולם אין מצב שבו הבדיקה חיובית ו HBcAb total שלילי מאחר ו HBcIgM היא חלק מהבדיקה . לכן יש לחזור על הבדיקה. לעתים יש בדיקת כזב חיובי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהולדימיר06/10/2011
רציתי לשאול בבקשה מה אחוז הסיכוי סטיטיטית להידבק בהפטיטיס C ביחסי מין שנעשו פעם אחת לא מוגנים?
האם 1-1 , 1-10, 1-100?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן06/10/2011לא שכיח. מדובר בסיכוי של כ 1%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף וירוס B והפריית מבחנהמאיה 805/10/2011
שלום רב,
אני ובעלי לפני הפרייה שניהף לבעלי שיש וירוס בי מגיל 7, אתמול קילבנו תוצאות לבדיקות שבעלי לפני הטיפול, HBV 1925, האם זה מצריך טיפול, האם ניתן לעשות הפריה במצב כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף וירוס B והפריית מבחנה - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן05/10/2011הערך הינו ערך לא גבוה של עומס נגיפי המתאים לנשא. אין בעיה עם הפריה חוץ גופית בעומס נגיפי ברמה הזו. ניתן להוריד באופן שמני לערך אפסי עם טיפול אנטי ויראלי בתרופות כמו sebivo, baraclude לפני ההפריה באופן זמני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שאלה -עשיתי תפקודי כבד וכליה למיכאל04/10/2011
לפני שבוע הכל תקין -דרך אגב אני בעל כלייה אחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה -עשיתי תפקודי כבד וכליה ל - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן05/10/2011ומה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים גבוהים של AFPמיכאל04/10/2011
מזה חודשיים וחצי אני סובל מכאבי בטן שמרוכזים בצד הכבד עשיתי קולונוסקופיה וגסטרו שיצאו תקינים בחודש יולי עשיתי אולטרא סאונד בטן שיצא תקין וכן אולטרא סאונד נוסף באוגוסט שיצא תקין אתמול עשיתי בדיקת AFP והיום קבלתי תוצאה של 7.97 כשהתחום הוא בין 0 ל7 האם זה ערך גבוה והאם זה יכול להחשיד בסרטן בכבד -אני בן 53 ושאלתי האם כדאי לעשות MRI או CT לברור סופי רופא המשפחה אומר שזה כלום אבל מי יודע פשוט יש לי כאבים ואני עובד כ25 שנה עם חומרים כימיים
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים גבוהים של AFP - תגובה
פרופ` איתן מור04/10/2011לא מרגש - ערך בגבול העליון של הנורמה, ללא מחלת כבד וטאולטראסאונד תקין נראה שאין חשש לדאגה. פשוט תחזור על הבדיקה בעוד 6 חד'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכים גבוהים של AFP - תגובה
פרופ` איתן מור04/10/2011לא מרגש - ערך בגבול העליון של הנורמה, ללא מחלת כבד וטאולטראסאונד תקין נראה שאין חשש לדאגה. פשוט תחזור על הבדיקה בעוד 6 חד'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהדויד04/10/2011
שלום רב,
מה המשמעות של תוצאה :
HBe Ag - NEGATIVE - מקריאת חומר ברשת אני מבין כי הבדיקה הזו בודקת את יכולת ההדבקה (שיכפול של הנגיף ?) , האם זה נכון? ( אצל אדם עם HB Ag חיובי ).
האם בהיותו שלילי יכולת ההדבקה נמוכה יותר?
בנוסף אני מעוניין להבין האם אדם שרמת הנגיף שלו מתחת ל2000 IU/ML , יכול באחת להפוך לפעיל עם קפיצה ברמת הנגיף ובאותה מידה בבדיקות דם מאוחרות יותר יכול להפוך לנשא , ז"א הקפיצות ממאות בודדות לעשרות אלפים ולהיפך, בבדיקות דם לאורך זמן, על מה הן מלמדות?
תודה,
דויד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן05/10/2011ההגדרה של נשא : אנזימי כבד תקינים לכל אורך הדרך ורמת עומס נגיפי עד 2000 יחידות/מ"ל. אם יש עליה באנזימי כבד או בעומס נגיפי הסטטוס כבר אינו של נשא. במקרה כזה אנזימי כבד עלולים לעלות למאות ויותר והעומס הנגיפי X 10 או יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן בלבלברינת01/10/2011
הייתי מעוניינת לדעת עד כמה סרטן בלבלב תורשתי?
אימי נפטרה לפני 10 שנים, ללא שום מחלת רקע קודמת בגיל 62
לא סבלה מעודף משקל, לא מסכרת וללא היסטוריה משפחתית. מהלך המחלה היה מהיר , מספר חודשים בודדים.
האם אנו,צריכים לעבור בדיקות תקופתיות בעקבות כך?
אודה על מענה ושנה טובה ומבורכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן בלבלב - תגובה
פרופ` איתן מור01/10/2011קיימת צורה משפחתית של סרטן הלבלב ב כ 4-10% מהמקרים, אך היא קשורה בד"כ להופעה של הסרטן בגיל צעיר, או בהקשר לסינדרומים מולדים כמו סינדרום ע"ש פוטס-יגר. כ"כ ידועים גורמי סיכון נוספים כגון סרטן שד או סרטן שחלות הקשור לגנים מסוימים (BRCA1 BRCA2). ככלל אין עדיין בדיקה גנטית אבחנתית לסרטן הלבלב. אין גם כל בדיקה שהוכחה כיעילה באיתור מוקדם.
בנשים כדאי להתייעץ עם גנטיקאי בהקשר לכדאיות בביצוע בדיקה גנטית לאיתור הגנים BRCA1 BRCA2 הקשורים בעיקר להופעת סרטן השד או השחלות ששכיחותם גבוהה הרבה יותר מסרטן הלבלב. איתור גנים אלו מצדיק אולי מעקב רפואי לאיתור מוקדם של סרטן השד או השחלה.
אני מקווה שלא נלחצת בגדול מרבית המקרים של סרטן הלבלב אינם משפחתיים
שנה טובה וגמר חתימה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך לפרופ' איתן מור
רינת01/10/2011פרופ' מור שלום,
מצטערת אבל עכשיו אני יותר מבולבלת מתשובתך. האם קיים קשר בין סרטן השחלות השד וסרטן הלבלב?
אני יודעת שאפשר היום לבצע בדיקות גנטיות למוטציות בסרטן השד והשחלות אך לא הבנתי את הקורלציה לסרטן הלבלב.
תודה,רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך לפרופ' איתן מור - תגובה
פרופ` איתן מור03/10/2011לנשים נשאיות של BRCA1 או 2 יש קרוב לודאי עפ"י דיווחים אחרונים בספרות גם סיכון מוגבר להתפתחות סרטן הלבלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמקת מרהשי29/09/2011
שלום,
אני בן 39
בבדיקות דם שביצעתי הערך של Mitochondrial Ab AMA יצא גבוה 36 במספר בדיקות דם
שאר תפקודי כבד יצאו תקינים אולטראסאונד כבד גם תקין
Ggt לא נבדק
האם המשמעות שאני חולה בצמרת מרה ?
אילו בדיקות נוספות נדרש לבצע ?
מה דרך הטיפול הנדרשת?
האם תזונה משפיעה ואם כן מה נדרש?
אודה לתשובתכם
שנה טובה מתוקה ובריאה
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמקת מרה -המשך
שי29/09/2011שלום שוב
שכחתי לציין שערכי כולסטרול גבוהים
מצ"ב ערכי בדיקות דם
Cholesterol 224
Triglycerides *
HDL-Cholesterol 42
Non-HDL Cholesterol 182
LDL-Cholesterol 155.3
Albumin (B) 4.7
Bilirubin Total 0.6
Bilirubin Conjugated 0.1
Bilirubin Unconjugated 0.5
ALKP-Alkaline Phosphatase 52.7
ALT (GPT) 16
AST (GOT) 16
LDH-Lactic Dehydrogenase 307
Amylase (B) 94
Vitamin D 25 (OH) 26
WBC-Leucocytes 5.5
RBC-Red Blood Cells 5.19
Hemoglobin 15.2
Hematocrit 44
MCV-Mean Cell Volume 85
MCH-Mean Cell Hemoglobin 29.3
MCHC-M.Cell Hb cont. 34.5
RDW-Red Cell Distri.Width 13.1
Platelets 285
MPV-Mean Platelet Volume 11
Neutrophils % 40.2
Lymphocytes % 45.8
Monocytes % 8.4
Eosinophils % 4.9
Basophils % 0.7
Neutrophils # 2.21
Lymphocytes # 2.52
Monocytes # 0.46
Eosinophils # 0.27
Basophils # 0.04
Testosterone Total 21.2
Mitochondrial Ab 36.32
Antinuclear Ab Adults 0.8
Immunoglobulin M 81.8
Immunoglobulin G 1060
Immunoglobulin A 167
תודה ושנה טובה
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמקת מרה -המשך - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן29/09/2011מדוע נבדקו כלל הנוגדנים? אם אנזימי הכבד תקינים לחלוטין אין צורך הטיפול אלא רק במעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמקת מרה
שי29/09/2011תודה על התגובה המהירה
סבלתי בעבר מכאבי בטן לא מוסברים לאחר אוכל כמו אגרוף ההטן ולא מצאו כלום
אז כנראה זו היתה אחת הבדיקות
האם זה אומר שבעתיד המחלה תפרוץ?
האם נדרש לשמור על תזונה מיוחדת?
תודה
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמקת מרה - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן03/10/2011ין צורך בדיאטה או טיפול מיוחד. מציע מעקב אנזימי כבד פעם בשנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמקת מרה
שי03/10/2011תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחמת וסרטן בכבדאור28/09/2011
אימי חולה בשחפת מזה 30 שנה ועברה טיפול לעצירת המחלה בהצלחה. לפני כשבועיים אותרו בכבד 2 גידולים והומלץ לה לעבור טיפול tace. לפי הבנתנו מזריקים בעזרת צנתור חומר ישירות לגידולים שאמורים להרוג את הגידולים. הבנתי שיש סיכון לפגיעה בכבד ועלולים לגדול גידולים נוספים.
מה גודל הסיכון?
בנוסף, שמענו על טיפול חדשני שלא בסל, שהוא חד פעמי ומלווה בפחות תופעות לוואי, האם באמת יש טיפול כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחמת וסרטן בכבד - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן29/09/2011התכוונת כנראה שאמך חולה בשחמת ולא בשחפת. הטיפול ב TACE אינו טיפול מרפא אלא מאריך חיים מאחר ולא ניתן "לחסל" לחלוטין את הגידות במיוחד כשיש שניים. לעתים ניתן להיעזר בצריבה טרמית (radio frequency ablation או RFA) אם הגידול והנתונים מתאיים ולעתים רק לאחד משני הגידולים. הTACE אכן פוגע במידה מסוימת ברקמת כבד לא גידולית אולם אינו גורם ברוב המכריע של המקרים לבעיה אלא אם מצב החולה קשה מאוד מלכתחילה ולכן בחולים אם מחלת כבד מתקדמת מאוד הטיפול אינו מומלץ. אכן הכבד השחמתי "מייצר" גידולים ויש תמיש סכוי לא קטן שיופיע גידול נוסף חדש או גרורה תוך כבדית של גידול קיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופסור צוקרמן.ולדימיר27/09/2011
שתהיה לך שנה טובה ומתוקה,יישר כח על פועלך, שתהיה שנה של בריאות ובשורות טובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופסור צוקרמן. - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן29/09/2011תודה, גם לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HEPATITIS Bדויד26/09/2011
פרופ' צוקרמן היקר, שלום!
מדובר בבן זוגי (מוצא משפחתי צפון אפריקה ), נשא מלידה.
להלן תוצאות בדיקות המעבדה עליהן הייתי רוצה שתחווה את דעתך בנוגע ליכולת ההדבקה והמשמעויות :
Hepatitis B surface Ag - POSITIVE
Hepatitis B Core Ab - POSITIVE
Hepatitis Be Ab - POSITIVE
Hepatitis Be Ag - NEGATIVE
Hepatitis B surface Ab - UNDETECTABLE
Hepatitis B PCR - 178 IU/mL
בנוסף, ALT I-AST בגבולות הנורמה.
אני חייבת לציין שאני עוקבת מקרוב אחרי השאלות והתשובות כאן, בפורום, וישר כוח על הסבלנות וההסברים המקיפים שלא כמו בפורומים אחרים, שם לא אחת, ניתנות תשובות כלאחר יד.
שנה טובה !
רינת
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HEPATITIS B - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן29/09/2011הממצאיפ מתאימים למצב של נשא. גם רמת ה HBV DNA (עומס נגיפי) היא ברמה של נשא (עד 2000 IU/ml). יש צורך במעקב כל 3-6 חודשים על מנת חןדא שאנזימי הכבד נשארים תקינים ולחסן אותך ולודא שאת אכן מחוסנת לאחר השלמת החיסון (בדיקת רמת HBsAb).
שנה טובה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה טובהתה תה25/09/2011
שנה טובה
שנה של בריאות ושמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנה טובה - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן25/09/2011תודה לך, גם לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקמול ואלכוהולשלום22/09/2011
לקחתי אקמול רגיל לפני 4 שעות (16:00) ואני יוצא היום ב22:00 למסיבה ... אני יכול לשתות אלכוהול ? כלומר יש 6 שעות הפרש .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקמול ואלכוהול - תגובה
פרופ` איתן מור22/09/2011בדכ רצוי לא לשלב את השניים, אם כי כדור אחד של אקמול זה בסדר רק אל תשתה יותר מידי (כהמלצה כללית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה לפרופ' צוקרמן על ההסברמימי18/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תודה לפרופ' צוקרמן על ההסבר - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן18/09/2011בבקשה מימי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)