פורום מחלות כבד, השתלות כבד, סרטן כבד - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מצב לא ברור!!!!!!!!!
    אופירה
    07/07/2011

שלום רב!
    אני בת 52 בגיל 32 חליתי בסרטן שד. עד עכשיו נקיה ממחלה.
    ב12/06/11 פתאום הופיה לי כאבי בטן עיוותיים, חום, בחילות, שילשול חזק. בדיקות כבד תקינות ונאמר לי שזה וירוס ואחרי יומיים הייתה הקלה, איך הופיע כאב בטן בצד ימין ולפעמים בחילות, ללא חום.הפעם בבדיקות דם:
    ALKP- 389.9
    ALT- 532
    AST-227
    GGT-414
    BILIRUBIN-1!
    עברתי MRCP ולהלן התוצאות:
    כבד- תקין , ציסטה בסגמנט 7 בקוטר 1 ס"מ
    מודגמת הסננהשומנית פוקאלית בסמוך לליגמנטום פלציפורם.
    הCBD מורחב לקוטר של 0.8 ס"מ. אין בו פגמי מילוי.
    דרכי המרה התוך כבדיות מורחבות.
    כיס המרה- בולט ללא עדות לעיבוי דופן.
    הרחבה של דרכי המרה התוך והחוץ כבדיות ללא עדות לאבנים או לממצא חוסם.
    ללא עדות לתהליך החשוד לנאופלזיה.

יש לי לפעמים כאב בטן בצד הימין ולפעמים בחילות
    מה זה יכול להיות? ומה אתה ממליץ לעשות?
    אני בלחץ, לא יכולה לאכול הרבה בחודש רזיתי 8 ק"ג.
    אודה על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מצב לא ברור!!!!!!!!!

הוספת תגובה

• מצב לא ברור!!!!!!!!! - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    11/07/2011

יש לבצע הערכה מקפת (אני מבין שאת נמצאת בעיצומה) ולודא את הדינמיקה באנזימי הכבד. האם חוזרים לתקין במהירות? האם קשורים למחלת החום וכו'. אשמח לראות את התוצאות ולהחליט לאחר תקופת מעקב האם צורך ב ERCP או בבירור אחר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם של הכבד לא טובות...עזרה
    קשת אור
    02/07/2011

שלום לכם

ניתוני הבדיקה הם :ast -97 ותוצאה השנייה alt -51

מה זה בדיוק אומר? יש לציין שבדיקת הדם אחרונה שבצעתי כלפני חצי שנה יצא הכל טוב

ובתקופה האחרונה חזרתי לפעילות ספורטיבית והתחלתי דיאטה
    ואני משתמשת מדיי פעם בלקסעדין עקב עצירויות
    אני בת 30
    האם אני צריכה לחשוש כי להבנתי זה גבוה מהנורמה אבל עדין לא בצורה דרסטית

תודה מראש

הוספת תגובה

• בנוסף ...מבחינת משקלי -הכל תקין

קשת אור
    02/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם של הכבד לא טובות...עזרה - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    03/07/2011

שלום רב
    לא מן הנמנע שהעלייה בבדיקות נובעת דווקא מהשריר ולאו דוקא מהכבד. יש לבצע גם בדיקת CPK ו LDH לאחר פעילות גופנית ספורטיבית. במקביל יש להשלים את הבירור המקובל ולאחר השלמת הבירור (רופא משפחה או מומחה למחלות כבד) לבצע הערכה חוזרת. בכל מקרה אין סיבה לדאגה מיוחדת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי כבד
    טלי
    30/06/2011

בחודשיים האחרונים התחילה אצלי תופעה חולפת (3 פעמים כבר) של כאב ברום הבטן המלווה בגרפסים רבים וקושי להוציא אותם. הכאב מקרין לגב ומרגיש כאילו קיבלתי מכה באיזור הקיבה והסרעפת. בפעם האחרונה שזה הופיע (בסופ"ש האחרון), גם לאחר שהכאב נסוג, ההרגשה היתה שהקיבה עדיין "תפוסה", כמו שריר שנתפס, עד שהשתחרר לאחר יום יומיים.
    ביצעתי מספר בדיקות מאז החלה התופעה, אני מצרפת גם בדיקות מלפני שהתחילה התופעה הנוכחית. קיימת עליה בתפקודי כבד. גם הגלוקוז וכולסטרול גבוהים יחסית. בת 39 (נושקת ל-40), בדר"כ בריאה, עוסקת בספורט ובמשקל תקין. עליי לציין כי לפני 4 שנים ילדתי בניתוח קיסרי לאחר רעלת הריון קשה (סמויה, ללא סימפטומים אופייניים שהתפרצה בשבוע 34). הייתי מעוניינת לדעת אם רעלת יכולה לפגוע בתפקודי כבד באופן כללי, גם לאחר הריון - למרות שהיו מספר בדיקות דם תקינות לאחר הלידה.

תוצאות מאי 2009
    גלוקוז 101
    כולסטרול 206
    ALKP 56
    ALT 43
    AST 41
    בילירובין כללי 1.03

תוצאות נובמבר 2010
    גלוקוז 99
    AKLP 47
    ALT 27
    AST 24

תוצאות ינואר 2011
    גלוקוז 99
    כולסטרול 209
    ALKP 61
    ALT 78
    AST 41
    בילירובין כללי 1.49

תוצאות מאי 2011
    גלוקוז 92
    כולסטרול 195
    ALKP 90
    ALT 87
    AST 58
    בילירובין 0.7

תוצאות יוני 2011 (לאחר אפיזודה של כאבים)
    ALKP 127
    ALT 103
    AST 72
    בילירובין כללי 1.37
    WBC 11.10 (ספירה לבנה גבוהה ביחס לנורמה ובהחלט גבוהה ביחס ל"נורמה" שלי)
    רמת נאוטרופילים גבוהה 7.40

עשיתי US בטן ויצא תקין לחלוטין וגם שתי בדיקות להליקובקטר פילורי ויצאו שלילית.
    ראיתי גסטרואנטרולוג השבוע וקבע לעשות לי אנדוסקופיה וקולונוסקופיה (הקולונוסקופיה נקבעה בגלל גילי ורקע משפחתי והאנדוסקופיה בגלל התלונות לאחרונה). הוא דווקא לא היה לחוץ מהממצאים והתיאורים.
    לעומת זאת, רופא המשפחה שלי ממש נלחץ, מה שהלחיץ אותי. הוא עכשיו רוצה שאעשה בדיקות דם שוב והוסיף הפעם גם בדיקות נוגדנים להפטיטיס וגם כל מיני מרקרים לסרטן (לבלב, קולון, שחלות)??!!. נקבע לי תור ל-CT בטן לשבוע הבא.

בקיצור, אודה מאד לחוות דעת.

בברכה,

טלי

לקביעת תור
    סגירה
    תפקודי כבד

הוספת תגובה

• תפקודי כבד - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    02/07/2011

שלום טלי
    אכן אין צורך לדאוג יתרעל המידה. ההפרעה קלה ולא קשורה כנראה לתלונותייך. יש צורך לבצע בירור מקובל כפי שהוחל להבנתי על פי דברייך. ברוב המקרים קשורה הפרעה כזו לכבד שומני הגם שאינה באה לידי ביטוי באולטרסאונד. יש לקחת בחשבון את משקלך? (פקטור חשוב ביותר), האם את נוטלת תרופות כלשהן? מה רמת הטריגליצרידים? .
    הבירור האנדוסקופי קרוב לודאי לא יענה על סיבת ההפרעה אבל טוב שנעשה ללא קשר.
    אין קשר לרעלת ההריון שמסתיימת סמוך להריון ואינה משאירה נזק לכבד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי כבד - השפעת משקל

טלי
    03/07/2011

קדם כל תודה על התשובה.

ה-BMI שלי הוא נע בין 23.5-24, שהינו נורמלי, אם כי בתווך העליון של הנורמה, ויותר ממה שהייתי לפני ההריון :). מה שכן, מאד קשה לי לרדת במשקל, למרות מאמצים עילאיים. אני יחסית בכושר (שוחה) - עושה 2 קילומטר בבריכה (חתירה) ב-35 דקות.
    הכולסטרול שלי הוא גבוה מדי לטעמי (בגבול העליון של הנורמה) למרות שאני מאד מקפידה על תזונה נכונה (ללא אוכל מעובד, כמעט אך ורק עוף, ירקות ופירות טריים). הטריגילצרידים בממוצע בתווך הנורמה. לאחרונה כמעט חיסלתי לחלוטין פחמימות מהתפריט היומי. אינני יודעת אם תפקודי הכבד יכולים להיות מושפעים עד כדי כך מפרמטרים אלה שאינם חריגים מגבולות ה"תקין". אם היה לי כבד שומני, מדוע בנובמבר 2010 התוצאות היו תקינות? לא הייתי במשקל אחר אז.
    רציתי את חוות דעתך לנושא הכאב ברום הבטן, הספירה הלבנה הגבוהה וכן תפקודי כבד גבוהים - כולל בילירובין וALKP. האם מדובר בדלקת? האם דלקת בקיבה יכולה לגרום לעליה בתפקודי כבד?
    תודה מראש,
    טלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי כבד - השפעת משקל - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    03/07/2011

דלקת בקיבה לא קשורה בעליה באנזימי כבד וגם לא הכאב שמתארת ועליה בספירה הלבנה. אכן אין בנתונים שהבאת לחשוד בכבד שומני. הייתי מסתפק בשלב זה בהשלמת הבירור ואם הכל שלילי להסתפק במעקב בלבד. בחלק ניכר מן המקרים יש נסיגה של ההפרעה הנ"ל באופן ספונטני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - לאחר בירור CT

טלי
    07/07/2011

לאחר בדיקת CT בטן נמצא כי קיים קריש דם בוריד בכבד וכן הטחול מעט מוגדל.
    מה המשמעות? האם זו תופעה "נפוצה" לאישה בגילי?האם זה יכול להסביר את בדיקות הדם והתופעות שתיארתי?

תודה,

טלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - לאחר בירור CT - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    11/07/2011

האם נמצאה פקקת של וריד השער או בורידי הכבד? הכאב יכול בהחלט להיות מוסבר ואם הפקקת היא בורידי הכבד אזי גם ההפרעה באנזימי הכבד. יש לפנות בדחיפות למומחה למחלות כבד ובמקביל לבצע בירור מקיף למצב של קרישתיות יתר (טרומבופיליה). יש להעריך האם יש צורך דחוף בטיפול בנוגדי קרישת הדם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובת פיענוח ה-CT

טלי
    11/07/2011

רשום בפיענוח ה-CT (מעבר לממצאים התקינים)

הודגמה האדרה הטרוגנית של האונה השמאלית של הכבד ולא מזהים האדרה בסעיפים של הוריד הפורטלי לאונה השמאלית. הממצאים מתאימים לקריש בסעיף השמאלי של הוריד הפורטלי.
    הטחול מעט מוגדל.

רופא המשפחה שלי שלח אותי שוב לבדיקות דם...
    כבר פניתי למומחה גסטרו שהוא אמור להיות גם מומחה כבד - כאמור, יש לי תור לאנדוסקופיה וקולונוסקפיה בסוף החודש.
    בלי שום קשר למקרה הנוכחי - כבר התחלתי בירור טרומבופיליה אצל המטולוג בגלל רעלת ההריון שהיתה. עשיתי את מכלול הבדיקות ואראה אותו ב-27 לחודש זה לתשובה בנושא זה.

הכאבים בינתיים הפסיקו.

האם יש צורך בטיפול דחוף? לפנות בדחיפות למומחה כבד?

תודה,

טלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - בדיקות דם

טלי
    12/07/2011

מבדיקות דם שביצעתי הבוקר רואים שכנראה נדבקתי ב-EBV. ה-IGN יצא שלילי (ולפי הבנתי זה מסמן שהמחלה אינה פעילה) וה-IGG EBNA הוא 271.
    אינזימי הכבד כמעט חזרו לנורמה (רק ה-ALT טיפה גבוה - 41).
    הספירה הלבנה שלי עדיין טיפה גבוה (מעל 10) וכן הנאוטרופילים.

האם ייתכן כי תוצאת ה-CT העלתה בעיה בכבד, שאילולא ההפניה של הרופא לאור תחושתי הרעה - לא היתה מתגלה כלל? האם העובדה שאינזימי הכבד ירדו כעת יכול להצביע שדווקא הבעיה לא היתה בקריש אלא במחלה זיהומית?
    עליי לציין כי במהלך התקופה האחרונה שלא הרגשתי טוב לא היה לי חום או בלוטות לימפה מוגדלות. יכול להיות שבמקרה שלי הוירוס גרם לפגיעה זמנית בכבד ובטחול ומכאן גם נבע הכאב ברום הבטן?

תודה,

טלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעט גרגור בכבד
    שגית
    27/06/2011

לפני כחצי שנה עשיתי סיטי בטן ושם היה חשד להסננה שומנית (אזור הפודנסי באונה השמאלית של הכבד).עשיתי אולטרסאונד שיצא תקין.היום עשיתי אולטרסאונד שצויין כבד:אינו מוגדל,מרקם מעט מגורגר,ללא תהליכים מוקדיים.

מה זה אומר?נלחצתי מאוד כשקראתי באנטרנט על מחלות כמו שחמת.
    ביקשתי מהרופאה הכללית תפקודי כבד והיא נתנה לי מאוד בסיסים.בנוסף קסעתי לגסטרואנטולוג.(מקווה שהוא מתמחה בזה)
    האם יש מצבים שזה לא מעיד על מחלה?אני לא שותה אוכלת בריא הולכת הרבה.
    אשמח לתשובות והכוונה מה עליי לעשות.

לקביעת תור
    סגירה
    מעט גרגור בכבד

הוספת תגובה

• מעט גרגור בכבד - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    29/06/2011

תיאור "גרגור" בכבד ב US אכן עלול להעיד על הצטלקות (פיברוזיס) של הכבד אולם לא בהכרח. על מנת להעריך את חומרת מחלת הכבד (אם בכלל) יש לבחון פרמטרים רבים כולל להתרשם ממרקם הכבד בבדיקה הפיזיקלית אם הכבד נמוש. עצם תיאור ה"גרגור" רק על פי בדיקת US כשלעצמו בהעדר נתונים אחרים אינו בהכרח מעיד על מחלה מתקדמת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות-המשך

שגית
    06/07/2011

הסתכלה על תפקודי הכבד שלי שהיו תקינים ואמרה שאין דאגה.כשלחצתי היא הפנתה אותי לעוד בדיקות .להלן התוצאות:

כימיה בדם

Alpha-1-Antitrypsin | mg/dl | (

131 )

|

Ceruloplasmin | mg/dl | (

32 )

|

וירולוגיה

Hepatitis A - IgG | | POSITIVE
    |

Hepatitis B Surface Ag | | NEGATIVE
    |

Hepatitis C Ab(EIA) | | NEGATIVE
    |

אימונולוגיה

C.R.P | |:קטן מ 0.5 mg/dl
    |

TransGlutaminase (IgA) Ab | | קטן מ3
    |

Smooth Muscle Ab | | שלילי
    |

Antinuclear Ab Adults | | (

0.4 )

Immunoglobulin A | mg/dl |
    335

הבנתי שהתוצאות תקינות. האם בדיקות אלה מספיקות?אילו בדיקות עליי לעשות כדי להגיע לאבחנה או ליתר דיוק לשלול מחלות הקשורות לממצא זה?האם גסטרואנטולוג מומחה לכך?כיצד שוללים שחמת כבד ושאר רעות?אני רוצה לישון בשקט.
    נתבקשתי לעשות שוב את האולטרסאונד עוד חודש.האם ייתכן שהממצא לא יופיע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד מעט מגו

שגית
    05/07/2011

עשיתי בדיקות תפקודי כבד והכל יצא תקין בנוסף גם הגסטרואנטרולוג נתנה לי בדיקות לוירוסים וחיידקים שונים הכל יצא תקין. הרופאה לא ידעה מה זה מגורגר ולא התרשמה כלל. מהי הבדיקה הפיזקלית שהזכרת?מה לבקש מהרופאה? מהם הבדיקות שעליי לבקש כדי לשלול מחלה כלשהי הקשורה לגרגור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד מעט מגו - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    11/07/2011

אכן הבדיקות העיקריות הנדרשות בוצעו. יש לבצע הערכה הכוללת פרמטרים שונים (לא רק הבדיקות שציינת) כפי שציינתי בתשובתי הראשונה. אם הכל תקין כולל הבדיקה הגופנית ניתן להסתפק במעקב בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי כבד
    סרגיי
    24/06/2011

שלום רב!לאחר ארוע מיני שהיה ליפני שנה התחלתי להרגיש לא טוב ועשיתי בדיקות דם לכל הוירוסים וגם כלליות.וירולוגיה היית שלילית אבל כולסטרול היה גבוה וalt 90.עשו לי us כבד והיה רק כבד שומני.רופא נתן לי סטטינים לכולסטרול.עכשיו לאחר חודשיים של כדורים alt עלה ל117.האם אליי להפסיק עם הסטטינים?יש לומר כי אני לא מרגיש טוב:חולשה,כאבים בצוואר ופריחות מדי פעם.גם תחושת נמול ביד.בדיקות וירולוגיה בוצעו כמה פעמים.3 ו6 חודשים לאחר המגע.מה עוד אפשר לבדוק?
    תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    תפקודי כבד

הוספת תגובה

• תפקודי כבד - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    26/06/2011

התחושות שאתה מתאר קרוב לודאי לא קשורות להפרעה באנזימי הכבד. העליה הקלה ב ALT לאחר סטטינים אינה סיבה להפסקתם. במידה שהרמה ההתחלתית של ALT גבוהה ניתן להמשיך בסטטינים אפילו עד רמה של X3 כלומר במקרה שלך אפילו עד 250 וזאת במידה ואין צהבת (עליה של בילירובין). אני מניח שרמות ה ALT לא תעלנה הרבה מעל לרמה שציינת וייתכן מאוד אפילו שתתחלנה לרדת בהמשך לאחר שיפור ברמת שומני הדם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הרמרון יכול היה לגרום לעלייה בכולסטרול?
    פרופ` אלי צוקרמן
    24/06/2011

בן 35. סובל מחרדה. מטופל ברמרון 45 מ"ג וסרוקסט 10 מ"ג. את המירו התחלתי לקחת ב3 חודשים האחרונים. (לפני כן לקחתי סרוקסט+בונסרין).
    בבדיקות דם כלליות שביצעתי לפני שנה :
    רמת כולסטרול כללית היתה 205 , טריגליצרידים 232. תפקודי כבד: GOT-58 ,GPT-116
    בבדיקת דם שביצעתי לפני שבוע :
    כולסטרול: 232. טריגליצרידים: 238. תפקודי כבד: GOT-40 , GPT-70
    רמת קריאטינין בדם: 1.26H.
    יש לציין שנשללה תחלואת וירוסים בכבד (בדיקת נוגדנים..).

שאלתי היא האם הרמרון יכול היה לגרום לעלייה בכולסטרול? האם התרופות הנ"ל ידועות כמשפיעות על תפקודי כבד?
    האם הורדת סרוקסט ונטילת כדור רמרון בלבד יכולה לעזור?

תודה

הוספת תגובה

• תפקודי כבד - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    26/06/2011

שלום רב
    רמרון עלול לגרום להפרעה באנזימי כבד אולם אין סיבה להפסקת הטיפול ברמה של אנזימי כבד כםי שציינת. רומרון לא גורם לעליה משמעותית בשומני הדם ומה שציינת אינה עלייה משמעותית. לגבי שינוי בטיפול התרופתי מציע להתייעץ עם הפסיכיאטר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחמת הכבד
    עמוס
    23/06/2011

שלום פרופ',
    אני בן 53 ויש לי חשד לשחמת הכבד, כבד שומני וטחול מוגדל.
    אני סובל מכאבים באיזור הכבד וברצוני לדעת האם הכאב עשוי לנבוע ממחלות הכבד.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שחמת הכבד

הוספת תגובה

• שחמת הכבד - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    26/06/2011

דרך כלל הכבד אינו מקור לכאב במחלה מסוג שתיארת. לעתים במחלת הכבד השומני מתואר לסירוגין כאב עמום או הרגשת אי נוחות בבטן ימנית עליונה אולם לא מעבר לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות דם לא תקינות
    מודאגת
    20/06/2011

חבר שלי עשה השבוע בדיקות דם כלליות והרופאה התקשרה ואמרה שהבדיקה של הכבד יצאה גבוהה מידיי והוא חייב לבוא להמשך בדיקות כי משהו לא תקין בתפקוד הכבד שלו.
    מה זה יכול להיות?

תודה רבה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות דם לא תקינות - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    21/06/2011

יש צורך לראות את התשובות המפורטות של הבדיקות על מנת לענות על השאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה מסוכן?
    אורית
    14/06/2011

לפני 7 ימים התארחנו במלון בים המלח, במלון עובדים זרים כנראה סודנים.
    עקב כך שנשברו כוסות אחד העובדים הכושים (סליחה על הכינוי) הרים את הזכוכיות וכשעברתי בהמשך ראיתי מעט דם על הרצפה (אינני יודעת ,ייתכן שזה של המלצר שהפיל אולם באופן הניקוי אני מנחשת שזה של העובד הכושי(התנצלות).
    בני בן ה 14 עבר שם לאחר שניות עם נעלי בית וגרביים וטען לאחר מכן שדוקר לו משהו בכף הרגל (ולפי שראיתי עדיין שברי זכוכית קטנים שנשארו אני חוששת שזה הגורם).
    אני חוששת ומבקשת לשאול:
    האם ניתן להידבק כך מאיידס או מצהבת מסוג סי (לבי הוא מחוסן)
    הבנו שמדקירה חד פעמית הסיכון קטן אולם אם חדר שבב זכוכית אפילו עם דם יבש ישנם למעשה דקירות חוזרות המגדילות את הסיכון האם אני צודקת?
    האם עובדים זרים אלו שעובדים במלון מוסדר וכחוק נבדקו ונמצא שאינם נשאים(קראנו ששיעור גבוה מאוד נשא איידס)
    נא תשובתך בהקדם

לקביעת תור
    סגירה
    האם זה מסוכן?

הוספת תגובה

• האם זה מסוכן? - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    15/06/2011

שלום רב
    אכן על פי הסיפור בסיכוי להדבקה נמוך ביותר אולם לא אפסי באופן מוחלט וזאת רק אם הייתה חדירה של זכוכית מזוהמת בדם. ניתן לבדוק בקלות לגבי הפטיטיס C (בדיקת HCV RNA) שחיובית לאחר שבוע וגם לגבי HIV בדיקת PCR ואנטיגן אקוטי.
    נראה שבכל מקרה הסיכוי קלוש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה

אורית
    15/06/2011

מה כוונתך ב"סיכון נמוך ביותר". הבנו שבדקירת מחט מזוהמת ההסתברות להדבקה
    כ-0.3% .האם נמוך מכך ? כפי שכתבתי עקב החשש לחדירת שבב זכוכית ,החשש הוא מדקירות חוזרות. האם ההתייחסות לסיכון נמוך נובעת מכמות דם מעטה מדיי עקב נעל הבית והגרב. (המחשבה היא שדווקא אם הדם יבש אזיי הנעל והגרב לא "ניגבו" את הדם
    וזה יכל לדקור שוב)
    שוב, לדעתך ,באופן מעשי עד כמה יש סכנה.
    והאם אתה יודע עד כמה נגיף האיידס שורד מחוץ לגוף ועלול לדבק במקרה זה
    תודה על סבלנותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    17/06/2011

נגיף הHIV שוהה שעות מועטות בלבד, HCV עד מספר ימים ו HBV העמיד מכולם. הסיכוי להדבקה מ HIV 0.3%, מ HCV כ1-3% ו HBV עד 30%. זא בתנאים של מחט עם דם טרי. בתנאים שתארת הסיכוי נמוך ל HCV ן HIV מהנתונים הספציפיים שהוזכרו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעות מעטות?

אורית
    18/06/2011

לHIV ידוע שהנגיף נהרס ולא מדבק כאשר הדם מתייבש וזה במקרה של דם על זכוכית שניות או דקות ..וכבר מחוץ לגוף אפילו טרם התייבשותו הוא מתחיל לאבד מיכולתו להדביק עד התייבשות של הדם. לא כן ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעות מעטות? - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    19/06/2011

אכן. אין סכנה של הדבקה לאחר שעות מועטות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביופסיית כבד
    יחזקאל
    13/06/2011

בגיל 24 עקב GPT מעט גבוה (61) וצרולופלזמין נמוך (14) הומלץ לי לעשות ביופסית כבד וזה עיקר התשובה: נמצא ריבוי והתרחבות של צינוריות מרה עם פיברוזיס קונצנטרי סביבם וכן נראו שינויים בורידים הפורטלים. בפרנכימה נמצא שינוי שומני מאקרו וזיקולרי מוקדי וליפוגרנולומות. הורידים המרכזיים ללא ממצא פתלוגי. כבר 8 שנים מאז הבדיקה אני נמצא במעקב של בדיקות דם פעמיים בשנה ותמיד הGPT תקין כיתר תפקודי בכבד. כמו כן אולטראסאונד דופלר של הכבד תמיד היה תקין(פעם בשנה). כמו כן נבדקה רמת הנחושת בריקמה בבי"ח סיני והיתה תקינה.
    הפנו אותי לMRCP כדי לשלול מחלות בדרכי המרה וזו היתה התשובה: דרכי המרה התוך והחוץ כבדיות אינם מורחבים. כיס המרה שמור, צינור הלבלב שמור. נגעים בעלי אות גבוה ב-T2 זעירים בקוטר עד 4 מ"מ, יתכן ציסטות. שאר אברי הבטן שהודגמו שמורים. לסיכום: ללא עדות לפתולוגיה בדרכי המרה.
    רציתי לדעת האם התשובה הפתלוגית מדאיגה ואיך זה מסתדר עם שאר הבדיקות שהן תקינות האם האבחנה אמורה להשפיע לי על חיי? כמו כן, האם הרמה הנמוכה של הצרולופלזמין עלולה להשפיע על ילדי? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ביופסיית כבד

הוספת תגובה

• ביופסיית כבד

יחזקאל
    17/06/2011

שאלתי דולגה, אשמח לקבל מענה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביופסיית כבד - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    17/06/2011

יש צרוף ממצאים שלכאורה אינם קשורים. השינוי השומני עשוי להסביר את העליה ב GPT אולם לא הממצאים המתיחסים לדרכי המרה. על מנת לענות ולייעץ באופן מעמיק ומסודר מציע לראות את הביופסיה בעצמי ולהתרשם מהשינויים, לראות את ה MRCP על מנת לוודא שמספק טכנית, לראות תשובות של בדיקת עיניים לטבעת ע"ש קייזר פליישר (מחלת וילסון), לראות תשובת נחושת בכבד (האם נשלחה בדיקה מן הביופסיה?), איסוף שתן לנחושת ועוד בדיקות אחרות. רצוי לבצע ייעוץ מסודר כי המקרה מורכב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום ופיזור גרורתי בכבד
    שי
    12/06/2011

שלום,

חולה סרטן קיבה גרורתי (גם כבד נגוע)
    ספירות לבנות הגיעו ל-20000 וחום נע בין 37.5 ל-38.5 .
    נשלל זיהום (תרביות שליליות). מדובר כבר על 10 ימים.

מדובר בחולה סרטן קיבה גרורתי.
    מתוכנן pet לימים הקרובים.
    עם המידע המצומצם הזה מבקשת להבין האם התקדמות גרורות בכבד עלולות לגרום לחום שמלווה בעליית ספירה לבנה ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חום ופיזור גרורתי בכבד

הוספת תגובה

• חום ופיזור גרורתי בכבד - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    15/06/2011

אכן כן וגם לספירה הלבנה הנ"ל עד כדי "תגובה לאוקומואידית" (עד לויקוציטים של 50000). יחד עם זאת יש כמובן להוציא מחשבון מחלה זיהומית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל...

שי
    16/06/2011

התרביות יצאו שליליות.

האם זה פוסל בוודאות מחלה זיהומית ?
    אחרת איך אפשר לשלול בסבירות גבוהה מחלה זיהומית ?
    האם חום שמקורו בגרורות בכבד יכול לחלוף לבד ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל... - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    17/06/2011

מחלה זיהומית נשללת על ידי תרביות דם, שתן, צילום חזה ובדיקות סרולוגיות. חום מפיזור גרורתי עלול להיות עם תנודות לסרוגין ולא ממש נסוג. ניתן לנסות NAXYN כטיפול בחום לטווח קצר של שבועיים במידה והחום מפריע ולאחר שנשללה מחלה זיהומית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפטיטיס C
    נורי
    12/06/2011

שלום פרופ' צוקרמן - אני חולת HEPATITIS C עם שחמת. בת 58.
    ראיתי לפני מספר ימים את תכנית הטלויזיה "בריאות" עם פרופ' קראסו שבה הופעת ודיברת על תרופה חדשה שעדיין לא בשימוש בישראל.
    אודה לך על שם התרופה מאחר ואני מתכננת נסיעה לארה"ב בעוד כחודש.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפטיטיס C

הוספת תגובה

• הפטיטיס C - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    12/06/2011

שתי התרופות שאושרו ע"י ה FDA הן: boceprevir הנקראת גם VICTRELIS ו telaprevir הנקראת גם INCEVIK.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד שומני
    עמי
    11/06/2011

בן 60 , מזה שנתיים נוטל תרופות קבועות עקב צנטור + סטנט .
    אספירין 100+ תחליף ליפיטור 20 + קורדילוק 2.5 מג , לאחרונה ביצעתי אולטרסאונד ונמצע חשש לכבד שומני , בבדיקה אחרונה נמצא GRT -ALT של 42 כאשר כל הבדיקות לפני כן לא הגיעו למקס. 37
    אני מאד מודאג שמא התרופות הכימיות פוגעות לי בכבד ?????
    אשמח לתשובתך
    ברכה,
    עמי

לקביעת תור
    סגירה
    כבד שומני

הוספת תגובה

• כבד שומני - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    12/06/2011

שלום עמי
    הסר דאגה מליבך. אכן חלק מהתרופות מסוג סטטינים (ליפיטור) גורמים לעליה של ALT (מותר עד פי 3 מהתקין) ללא גרימת נזק לכבד. לכן העליה שנמצאה אצלך הינה גבולית ולא משמעותית וניתן להמשיך התרופה ללא בעייה. גם הכבד השומני עלול לגרום לעליה באנזימי הכבד.
    דרוש מעקב כל 2-3 חודשים של אנזימי הכבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בערכי כבד
    אסף
    07/06/2011

שלום
    בהיות בצבא בשנים 2004-2007ף כחלק מתפקיד השתמשתי בחומרים חריפים כגון ממיסים (טולאול\טינר) וחומרי ניקוי אחרים למיניהם
    מאז ערכי ה AST והALT קפצו משמעותית
    בבדיקות הדם האחרונות הערכים הגיעו גבוהה יותר
    AST 46 כאשר המקסימום הוא 37
    ALT 85 כאשר המקסימום הוא 37
    מבדיקת אולטראסאונד נמצא שהכבד תקין ולא שומני

לפני כשנה מבדיקות דומות עלו אותם הנתונים ורופא הגסטרו אמר שיש להמשיך עם בדיקות המעקב.

נראה שיש קשר ישיר בין החריגות בנתוני הכבד לבית השימוש בחומרים החריפים מאחר ועד אז הכל היה תקין, למרות שיתכן וזהו רק צירוף מקרים....

בריאותי תקינה, איני מעשן או שותה אלכוהול, ושאר בדיקות הדם תקינות לחלוטין, אינני שמן, שומר על כושר.

האם ניתן לשער מה יכולה להיות הבעיה?
    אשמח אם תוכלו להפנות אותי לרופא טוב בתחום שיוכל לנסות ולעזור לי בפיענוח הבעיה.
    תודה
    אסף

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בערכי כבד

הוספת תגובה

• בעיה בערכי כבד - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    08/06/2011

למרות שאין כבד שומני ב US ואינך שמן הבעייה עשויה להיות קשורה בכבד שומני. יש להוציא מחשבון סיבות אחרות. ניתן לקבוע תור במרפאתי בטלפון 0772180024 ואשמח לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי כבד וכליות לקויים לאחר ניתוח
    צור
    05/06/2011

שלום רב,
    אבי בן 80 עבר לפני כחצי שנה כריתה חלקית של הלבלב, עקב גידול טרום סרטני שנמצא שם. מאז מטופל בכדורים נגד סוכרת. לאחרונה הוא חש חולשה ומתלונן על כאבים בחזה, מה שלא היה קיים לאחר תקופת ההחלמה. בבדיקות הדם עלה שתפקודי הכליות והכבד אינם תקינים, ערכים הגבוהים ב-כ 25% מעל התקרה הגבוהה.
    היה אמור להיות לו תור ביקורת בבית-חולים איכלוב שם נותח, אך עקב השביתות הוא נדחה למעלה מחודש.
    האם עליי לפנות אותו למיון ? להמתין לעוד שבועיים לתור החדש בבית-חולים ? מה יקרה עם יהיה עוד פעם שביתה ? אשמח לכל עצה ממכם
    בתובה

הוספת תגובה

• תפקודי כבד וכליות לקויים לאחר ניתוח - תגובה

פרופ` איתן מור
    07/06/2011

קשה לקבל תמונה ברורה מבלי לבדוק את אביך ולדעת אילו בדיקות לא תקינות.
    בכל מקרה הוא יצטרך גם הדמיה חוזרת לפחות אולטראסאונד ואולי CT עם הכנה בשל הפרעה בתפקוד הכליה.
    הטוב ביותר לחזור למקום בו נותח או לחליפין לקבל בלית ברירה חוות דעת מקצועית מחוץ לביה"ח של מי שניתח אותו או מי שאחראי למעקב לאחר הניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי כבד וכליות לקויים לאחר ניתוח - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    08/06/2011

רצוי לחכות ושאביך ייבדק במרכז הרפואי שנותח. יש לראות את סוג ההפרעה ואופיה קשר לתרופות וכו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה